5x kookboeken chefs Puur! uit eten

Nieuws
Naar item

Puur! uit eten schrijft vaak over kookboeken. Het is de hoogste tijd om de Puur! chefs extra in het zonnetje te zetten. Natuurlijk vind je de verhalen over hun kookboeken al op dit platform. Nu hebben we ze voor je verzameld in dit artikel. Of je nou op zoek bent naar vegetarische recepten, liefhebber bent van van-kop-tot-kont eten of zelf je groenten wilt fermenteren. Deze kookboeken van de Puur! uit eten chefs hebben een speciale plek op mijn boekenplank omdat ik trots ben op hun visies, verhalen en recepten. Lees hier waarom het stuk voor stuk pure aanraders zijn. Ook voor jou.

5x kookboeken chefs Puur! uit eten

1. De Landgoedkeuken – Heerlijkheid Mariënwaerdt

De landgoedkeuken kookboek Mariënwaerdt puuruiteten winactie

De Landgoedkeuken is het eerste kookboek van Puur! hotspot Heerlijkheid Mariënwaerdt. In dit pure kookboek vind je 160 recepten met biologische producten van het eeuwenoude landgoed in Beesd. Met de oogst van het land, uit de historische moestuin en uit de boomgaard worden de eigen biologische producten gemaakt. Zoals jams, curds, chutneys, sappen en sauzen, koekjes, granola, noten- en appeltaart. Geschreven door Nathalie Barones van Verschuer en enkele kookliefhebbers uit haar landgoedteam.

Naast De Landgoedkeuken in Utrecht, geniet je bij Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker van biologische pannenkoeken, koop je in de aangrenzende Landgoedwinkel pure delicatessen voor thuis – of als smakelijk cadeau – en is Proeflokaal Marie als ontvangstlocatie te boeken.

2. Nel van kop-tot-kont-chef – Nel Schellekens

Nel van kop tot kont chef kookboek gulle waard boek nel schellekens kookboek nel kookboek

In kookboek Nel deelt van kop-tot-kont- en Puur! uit eten chef Nel Schellekens niet alleen haar favoriete recepten, ook haar favoriete leveranciers en producenten komen ruimschoots aan bod.

Chef Nel van Het Keunenhuis in Winterswijk is voorstander van alles gebruiken. Het hele dier, dat een goed leven heeft gehad. Ook is ze voorstander van het opfokken van mannetjesdieren zoals de haan (het broertje van de leghen) en de bok.

3. Tsukémono – Peter van Berckel

Tsukémono boek Peter van Berckel fermenteren groenten recepten

Wil je zelf leren fermenteren? Kookboek Tsukémono biedt een hernieuwde kennismaking met allerlei soorten groenten en belooft umamirijke smaken op je bord. Door het fermentatieproces ondersteun je bovendien je spijsvertering en darmconditie. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig – veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken.

Zelf puur leren koken? Samen met Marion Pluimes geeft Peter van Berckel kookworkshops en opleidingen bij De Groene Kookacademie.

4. De Veldkeuken – het kookboek

Veldkeuken kookboek

Puur! genieten, want de Veldkeuken haalt zoveel mogelijk ingrediënten uit de streek. Liefst van het omringende landgoed Amelisweerd. En alles is ook nog eens 100% biologisch. Dit is jouw kans om deze heerlijkheden zelf thuis klaar te kunnen maken. Laat je inspireren door de recepten en ga vooral zelf ook eens Puur! uit eten bij de Veldkeuken in Bunnik.

In kookboek de Veldkeuken vind je meer dan 70 lekkere, vegetarische recepten: Van taarten, quiches, salades en sandwiches tot de beroemde Veldkeukenbroden.

5. Verrot Gezond – Christian Weij

Verrot Gezond fermenteren kookboek Christian Weij

Verrot gezond, hèt fermentatie kookboek met ruim 150 nieuwe recepten. Begin vandaag nog je eigen microboerderij: duik in de oersoep van het leven en fermenteer alsof je leven ervan afhangt! Tijdens het fermentatie festival ‘ROTZOOI’ in Ede presenteerde Christian Weij zijn nieuwe boek Verrot gezond, de opvolger van Verrot Lekker.

Christian is fermentatiespecialist, fooddesigner, landschapskok en pop-up chef. Verder is hij de man achter de kookworkshops van Puur-e.

Bestel jouw duurzame kookboek van een Puur! uit eten chef

Puur! uit eten boeken

boeken Puur! uit eten boek inmerc terra lannoo biologisch biologische restaurants restaurant gids duurzaam culinair

Wist je dat Jeannette van Mullem in 2007 de eerste biologische restaurantgids schreef? Lees hier meer over de vier Puur! uit eten boeken.

Puur! uit eten hotspots e-book

Puur! uit eten hotspots e-book horeca duurzaam

Puur! uit eten heeft een Puur! hotspots e-book voor jou gemaakt. In het gratis e-book vind je meer dan 60 Puur! uit eten hotspots. Dan weet je waar je in Nederland puur eet en drinkt. Niet alleen restaurants, ook cateraars, kookworkshops, hotels en leveranciers staan erin. Je eet hier groenten in de hoofdrol, uit de streek, biologisch en duurzaam. En vooral ook lekker!

Vegan recepten e-book

Vegan recepten e-book Puur! uit eten

Puur! uit eten heeft een Puur! vegan recepten e-book voor jou gemaakt. Met de 30 lekkerste recepten van de Puur! uit eten hotspots. Vegan eten is hip. En niet alleen dat, het is beter voor de dieren, het klimaat, en als je plantaardige voeding goed aanvult is het ook nog eens gezond. En lekker. Daarom hebben we een gratis Puur! vegan recepten e-book voor jou gemaakt.

Nóg meer lekkere vegetarische en vegan recepten van de Puur! chefs vind je op puuruiteten.nl/recepten.

Reacties