Winactie 5x kookboek Nel

Actie
Naar item

Kookboek Nel is het eerste kookboek van de Van-kop-tot-kont- en Puur! uit eten chef Nel Schellekens. Puur! uit eten was bij de feestelijke boekpresentatie bij restaurant De Gulle Waard in Winterswijk. In juni 2019 bezocht Puur! de nieuwe plek van Henk en Nel Schellekens: Het Keunenhuis in Winterswijk.

Winactie kookboek Nel

De winnaars van kookboek Nel zijn bekend en hebben per e-mail bericht ontvangen. Gefeliciteerd Caren, Suzanne, Igor, Rob en Ruud! Niet gewonnen? Check de nieuwe winactie op puuruiteten.nl/actie

Nel van kop tot kont chef kookboek gulle waard boek nel schellekens kookboek nel kookboek

Bestel kookboek Nel hier!

In het kookboek deelt Nel niet alleen haar favoriete recepten, ook haar favoriete leveranciers en producenten komen ruimschoots aan bod. Chef Nel is voorstander van alles gebruiken, het hele dier, dat een goed leven heeft gehad. Ook is ze voorstander van het opfokken van mannetjesdieren zoals de haan (het broertje van de leghen) en de bok.

Kookboek Nel Schellekens gulle waard recepten winterswijk puur uit eten chef

Kookboek Nel biologisch duurzaam winactie van kop tot kont chef gulle waard winterswijk recepten

Kookboek Nel Schellekens gulle waard recepten winterswijk puur uit eten chef

Het Keunenhuis in Winterswijk

Op het landgoed van Natuurmonumenten, in het Winterwijkse buurtschap Woold, hebben Nel en Henk Schellekens het afgelopen jaar ontzettend hard gewerkt aan hun nieuwe droom: Het Keunenhuis

Recept Nel Schellekens

recept asperges gulle waard recept veggie vegetarisch recept groente

Check het asperge recept van Nel Schellekens >>

Alle Puur! uit eten tips in Gelderland >>

Reacties (48)

 • 3 januari 2017, 11:52

  Carla: “Heel benieuwd naar dit mooie boek, ik heb Nel horen spreken tijdens het foodunplugged van food inspiration festival in 2015. Spreekt mij zeker aan. Met culinaire groet, Carla Baas”

 • 3 januari 2017, 09:36

  Carolina Verhoeven: “Goede morgen geachte lezer, Graag zou ik het boek van Nel willen gebruiken bij onze binnenkort op te starten Academie Culinaire Historie. Wij hebben al proef gedraaid een jaar en gaan nu het officiële traject in. Het boek van kop tot kond wordt in onze bibliotheek geplaatst en er zal uiteraard uit worden gekookt tijdens onze kooksessies. U zou ons daar een groot plezier mee doen. Hartelijke groet Carolina Verhoeven www.culinairerfgoedcentrum.com www.academieculinairehistorie.nl 0683272405”

 • 3 januari 2017, 07:15

  Charlotte: “Zou graag nog net, meedoen met de pret. En kans maken op dit boek, om lekker uit te koken bij het hebben van bezoek. Van lieve vrienden of familie, want gezelligheid. En bewust met eten omgaan kent geen tijd. Het ziet er n iedergeval heerlijk uit, wacht met spanning af wat of is het besluit. Ik wens iedereen veel geluk, de winnaars jaar kan iig niet meer stuk!”

 • 2 januari 2017, 19:54

  Carla Kentgens: “Geen waarom....daarom!”

 • 2 januari 2017, 18:38

  Ine: “Klinkt interessant. Bovendien ben ik altijd in voor nieuwe recepten”

 • 2 januari 2017, 17:47

  Ruud Duzijn: “Nel is een vrouw vol kook inspiraties. Ik kom sinds 2012/2013 meerdere malen per jaar vanuit Limburg afgereisd om te genieten van de lekkere kook inspiraties van nel, om kook inspiratie op te doen en nieuwe ideeen te krijgen om zelf nieuwe gerechten te kunnen verzinnen. Het is dus ook heel jammer dat ze gesloten is! Nel geeft je knetter inspiratie!”

 • 2 januari 2017, 16:32

  Riekie Bos: “dit keukenprinsesje zou kookboek Nel onwijs graag winnen, ik haat verspilling, zeker van eten! En ik doe niets liever dan kokkerellen en smullen. GELUKKIG NIEUWJAAR, duim duim duim en groetjes van Riekie”

 • 2 januari 2017, 16:22

  Astrid van Reenen: “Zo lekker gegeten bij Nel. En dus zou ik dollllllgraag een haar recepten ook zelf willen proberen. Nel, succes met je nieuw ingeslagen weg!”

 • 2 januari 2017, 16:17

  Astrid van Reenen: “Zo lekker gegegeten bij Nel. Dus zou ik doooollllllgraag ook haar recepten willen hebben. Ik hoop snel weer eens iets van haar te kunnen proeven. Succes Nel, met je nieuw ingeslagen weg!”

 • 2 januari 2017, 15:09

  Nel Crea: “Wouw wat een gaaf boek. Ik heb nog nooit van deze Nel gehoord, zou wel heel graag met haar kennis willen maken. Ik heet ook Nel en kook onwijs graag.”

 • 2 januari 2017, 12:42

  Rob te Nijenhuis: “Nel kan je inspireren om anders te gaan koken met haar filosofie en kennis over de levende natuur. Eten weggooien is zonde en zeker niet meer van deze tijd. Eindelijk weer eens aandacht voor de man?! Eh...mannelijk vlees. In onze boekenkast tussen de meest mannelijke topchefs hoort Nel er gewoon bij.”

 • 2 januari 2017, 12:22

  Gerard: “Geweldig boek, want zo kan koken ook............... Mooie verhalen, mooie foto's, mooie recepten. mooie............ Zorg wel dat je een heel goede slager in de buurt hebt die alle onderdelen het dier, van kop tot kont, kan leveren en dan liefst biologisch.”

 • 2 januari 2017, 11:27

  Josefien: “Wat een intrigerend kookboek! Zou ik heel graag winnen voor Fred, de kok in huis.”

 • 2 januari 2017, 10:20

  Anna: “Ik kook graag en ben altijd op zoek naar nieuwe recepten. Ik ben benieuwd naar dit kookboek!”

 • 2 januari 2017, 10:16

  Natalie: “Oh wat een leuke actie! Dit jaar gaan we het jarenlange voornemen om vaker samen met vrienden te koken écht eens uitvoeren. Dit kookboek zou dan een mooie inspiratie zijn voor het 4 of 5 gangen diner.”

 • 29 december 2016, 22:36

  Martine Groenewegen: “Ben al een tijdje bezig om het gebruik van zogenaamde Tweedehands Etenswaren te promoten bij diverse koks om voedselverspilling in de keten te verminderen. Dit is vooral veel zaaien van ideeën en nog weinig oogsten (ben start-up die gelooft in veranderende toekomst). Vaak haal ik ook Nel Schellekens aan ter inspiratie. Wat zou het leuk zijn om een volgende keer met haar boek onder de arm binnen te lopen, immers zien is/wordt geloven dat het ook anders kan.”

 • 29 december 2016, 19:58

  Marion: “Ben regelmatig wezen eten bij Nel met vrienden tot een van de laatste dagen van de Gulle Waard. Helaas kan het nu niet meer Ben een grote fan en door haar kookboek te winnen blijft het goede gevoel van puur eten bij ons. Ik kook graag en zou graag het boek willen gebruiken om onze etentjes voort te zetten”

 • 29 december 2016, 16:18

  Marion van Liessum: “Ik moet/kan/wil nog zoveel leren ?.....”

 • 23 december 2016, 10:38

  Gerry Timmermans: “Geweldige kok, die met veel liefde en aandacht haar kookkunst etaleert. En waarbij ieder bord dat zij presenteert een lust voor het oog is, een waar schilderijtje. TOP! Nel en Henk we zullen jullie missen op jullie mooie plekje buitenaf in Winterswijk.”

 • 22 december 2016, 19:37

  Dirk: “Ik ben helemaal fan van Nel en haar kookkunsten. Ik heb dit mooie boek al en wil graag een exemplaar aan mijn vroegere compaan geven. Hij is een echte foodie, maar heeft vanwege zijn zorgtaken niet de gelegenheid gehad om nog bij De Gulle Waard te gaan eten. Ik weet zeker dat hij reuze blij zal zijn met het boek en veel van de heerlijke gerechten gaat bereiden.”

 • 21 december 2016, 14:24

  Joseph: “Ben een echte keuken held aan het worden. Er komt bij mij van allerlei lekkers op de borden. Ik bak ik stoof en ik braad. Drink een glaasje wijn en praat praat praat. Ja pa gaat rond etenstijd helemaal los. Maar als ik zonder inspiratie zit ben ik de klos. Dus dit bijzondere kookboek Nel. Ja hoor, die recepten wil ik wel :-D Dan ga ik ermee helemaal uit mijn bol. Heb samen met mijn dochters de grootste lol. En wat wordt het dan genieten. Iets heerlijks maken voor mij en mijn "2 grieten". Terwijl ze vertellen hoe hun dag is geweest. Is het aan tafel 1 groot feest! Oh wat hoop ik dat ik win. Vandaar dat ik dit rijmpje verzin ;-)”

 • 20 december 2016, 18:16

  Igor Lemmen: “Dit kado kunnen doen aan mijn vader zou ook mij veel plezier geven. Van hem heb ik op jonge leeftijd (vanaf 6e) al leren eten en koken. En ik hou inmiddels veel van de kook- en keukenstijlen die ook Nelleke vertegenwoordigd. In de provincie Utrecht zijn er ook collega's van Nelleke die met de filosofie "wij gooien niks weg" leven en werken. Mijn vader en ik wandelen minstens eens per jaar naar zo'n restaurant toe. Vorig jaar was Het Kromme Rijnpad en De Prockheer in Cothen aan de beurt en hebben Arjan Smit en zijn vrouw Inge ons zo aangenaam verrast. Eigenlijk willen we nog in de omgeving Winterswijk gaan wandelen en bij Nelleke's Gulle Waard gaan eten... Het zal hoogstwaarschijnlijk bij een wens blijven... en dan zou dit boek hem en mij kunnen inspireren. Om verder te lopen. En te koken! Met pure, eerlijke, lokale ingrediënten. Verkregen van integere producenten. Wij zijn sowieso benieuwd naar welke avonturen Nelleke nu gaat ondernemen en het boek zou liefdevol worden ontvangen en gebruikt door pa. Dat weet ik natuurlijk Puur en Zeker!”

 • 18 december 2016, 23:25

  Ria Olijslager: “Graag zou ik dit boek voor mijn schoonzoon willen winnen. Hij kookt absoluut niet van kop tot kont en alleen met buitenaardse gerechten en dure pakjes en zakjes!Ik kruip in de missionarisrol en MET dit boek probeer ik het / omturnen van kop tot kont!!”

 • 18 december 2016, 23:22

  Ria Olijslager: “Graag zou ik dit boek voor mijn schoonzoon willen winnen. Hij kookt absoluut niet van kop tot kont en alleen met buitenaardse gerechten en dure pakjes en zakjes!Naar zijn schoonmoeder luistert hij wellicht WEL met het boek van Nel in de hand???Dit wordt mijn missie!!”

 • 18 december 2016, 18:54

  Wil: “Nel, van mij krijg je 3 sterren!!!!”

 • 18 december 2016, 10:50

  Annelie: “Nels filosofie is ook de mijne. Al vaak bij haar gegeten en met haar gepraat. Zou graag willen genieten van haar ervaring in het boek.”

 • 18 december 2016, 10:18

  Wim Suselbeek: “Het eten bij Nel is puur en fantasticsch. Het inkijkkexemplaar was uniek. We zouden het geweldig vinden dit boek te mogen ontvangen. Nel en Team geweldig bedankt voor jullie geweldige sfeer en eten. Groetjes, Anke en Wim”

 • 18 december 2016, 00:05

  Angelique: “Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik erg benieuwd ben.Ik hou van koken en dan vooral biologisch en streekgebonden.”

 • 17 december 2016, 20:28

  Suzanne: “Ik zou dit boek graag willen winnen omdat mijn moeder vroeger voor Nel bij de Gulle Waard heeft gewerkt. Ze heeft mij en mijn broer vaak meegenomen om daar heerlijk te gaan eten. Daarom zou ik het hartstikke tof vinden om voor mijn moeder een keer uit dit kookboek te gaan koken, om, nu de Gulle Waard gaat sluiten, toch nog van dat heerlijke eten te genieten.”

 • 17 december 2016, 20:28

  Caren: “Met dit boek ga ik mijn boerderij tot een groot succes maken! Ik ben een geitenboerderij aan het opstarten op marginale gronden, want daar hoor je vlees en melk vandaan te halen. Ik wil kringlopen sluiten, binnen deze gedachte hoort ook het volwaardig afzetten van mijn bokjes bij, van kop tot kont. Dit alles zou mij niet lukken zonder de hulp van deze inspirerende kokkin”

 • 17 december 2016, 18:08

  Gerard Siep: “Ik zou graag willen winnen omdat ik al jaren een groot fan ben van de keuken van Nel. Daarnaast wil ik mijn kookvaardigheden verder uitbreiden en meer lerenovrr totaalge ruik. Als laatste als een souvenir ter herinnering aan een fantastisch restaurant met een zeer bevlogen mens in de keuken en een goede gastheer up front. Waar bleef toch die ster. Voor mij is Nel dit, vanaf mijn kennismaking met haar keuken, altijd zelf geweest. Die papieren ster had zeus niet echt nodig.”

 • 17 december 2016, 16:42

  Wilma: “Van mij krijg jij 3 sterren?”

 • 17 december 2016, 13:09

  Wil: “Kan niet wachten....Zo nieuwschierig?”

 • 17 december 2016, 11:13

  Naomi zaalberg: “Geweldig dat het boek der kookboeken is uit gekomen. Je bent een groot inspirator Nel Zo zou iedereen naar prachtige ingredienten moeten kijken. Ik kijk enorm uit om je boek te zien, lezen, leren en alle prachtige pure gerechten te bereiden en proeven.”

 • 17 december 2016, 10:51

  Ria damkot: “Graag zou ik het willen winnen want door de inspiratie van Nel ben ik anders tegen dingen aan gaan kijken zoals bloemen die je kunt eten. En haantje in het hooi.Dus mmmmm van kop tot kont.”

 • 17 december 2016, 10:44

  Anja: “Jaaaa, niet omdat ik er uit kan koken, maar omdat ik getrouwd ben met een keukenprins in de dop. Ik eet onbaatzuchtig (en graag) alles wat hij uit een mooi nieuw kookboek kookt, braadt en bakt. ;)”

 • 17 december 2016, 07:39

  Marion: “Graag zou ik het boek willen winnen omdat de Gulle Waard gaat sluiten. Afgelopen week voor het laatst kunnen genieten van de mooie opmaak van de borden en het heerlijke eten. Het lijkt mij een boek om bij weg te mijmeren en nog regelmatig terug te denken aan de gezellige avonden met vrienden die we daar door gebracht hebben.”

 • 16 december 2016, 22:22

  Linda: “Deel graag lekker eten maar niet dit berichtje via social media ook al ben ik heel sociaal, toch hoop ik kans te maken op een kookboek zoals koken hoort te zijn; puur natuur! Prachtig!”

 • 16 december 2016, 13:27

  Margreet: “Hoihoi Voor mij is het van belang (ik heb een autoimmuunziekte)om gezond te eten En het is nog een beetje zoeken om recepten klaar te maken zonder pakjes en zakjes. Mijn man vind het ook erg lekker,we zijn ook fan van slowcoking. We hebben zelf blauwe bessen ,appelbomen ,vijgen,zwarte bessen, pruimenboom kruisbessen en aalbessen in de tuin groente kunnen zo pakken bij de boer. Groeten Margreet van der Kooij”

 • 16 december 2016, 12:57

  Petra Wiggers: “Ik hoef het boek van Nel niet te winnen, want ik heb het al gekocht. Een aanrader ! Mooie foto's, lekkere recepten, leuke teksten. Jammer dat Nel stopt met de Gulle Waard. Groet, Petra Wiggers”

 • 16 december 2016, 12:14

  Richard Zwamborn: “Via Twitter heb ik Nel leren kennen als " vrouw met ballen " die eer doet aan haar mannen! Zonder fratsen, wars van hypes, staat Nel een pure, wars van verspilling keuken voor! Puur eten dat recht doet aan de natuur en dier als voedselproducent en eer legt in het verwennen van de voedselconsument! Dit boek is hieraan een mooi eerbetoon! Waar ik graag mijn visite thuis op attendeer!”

 • 16 december 2016, 11:48

  Gerry Timmermans: “ik zou dol graag het boek van Nel winnen, want als einde jaar "de Gulle waard" sluit wil ik de heerlijke culinaire herinneringen aan Nel bij me houden. Ik zal het nooit zo lekker kunnen klaar maken als deze fantastische Achterhoekse kok. En zo Nel je thuis liet voelen in haar restaurant samen met Henk is gewoon geweldig.En dit prachtige kookboek wordt voor ons een prachtige herinnering.”

 • 16 december 2016, 09:30

  Astrid Welten: “Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik het dan cadeau ga geven...heb het zelf al in huis,omdat ik vind dat de brabantse gezelligheid van Nel gewoon in Brabant thuis hoort.Dit boek vrolijkt iedereen op dus heeft een dubbeldoel,kookideeën op doen en lachen tegelijk.”

 • 16 december 2016, 00:52

  Hilma: “Ik wil heel graag dit kookboek! Dit is wat ik altijd al nastreef: alle delen van een plant of dier proberen te verwerken in mijn dagelijkse eten. Ik ben een verzamelaar, sprokkel in mijn eigen omgeving zo veel mogelijk voedsel bij elkaar. Eerlijk, echt voedsel, pure smaken met zo weinig mogelijk kilometers op de teller. Ik verwacht hele lekkere recepten met onverwachte ingrediënten in dit boek, waar ik veel inspiratie door krijg!”

 • 15 december 2016, 19:50

  Anita H.: “Ik ben dol op kookboeken. Punt. In het algemeen. Maar als het gaat over puur eten dan wordt de belangstelling aanmerkelijk groter. Koekboeken vind ik heerlijk om gewoon doorheen te bladeren, foto's te bekijken en inspiratie op te doen. En om recepten daadwerkelijk ten uitvoer te brengen uiteraard. Ik ben niet echt een grote vleeseter, maar deze genoemde benadering bevalt me wel.”

 • 15 december 2016, 12:13

  Shyama: “Wauw ... een stukje 'nieuwe wereld' die voor me opengaat op culinair gebied. Een welkome aanvulling die mijn thuischef-skills zeker ten goede zullen komen!”

 • 15 december 2016, 11:42

  Inge: “Oooh!! Ik ben zo'n fan :-) Toen ik nog in Winterswijk woonde ging ik er wel eens eten. Echt fantastisch! Helaas is het nu een eind rijden en gaat het restaurant bijna sluiten dus hoe tof zou het zijn als ik thuis met mijn eigen boek toch een beetje Gulle Waard in huis haal!!”

 • 15 december 2016, 11:33

  Jody: “Lijkt me echt een superleuk boek! Ik ken Nel alleen van de tv, maar haar passie voor het vak spat er van af! Dat zal in het boek wel niet anders zijn.. :)”