Puur! uit eten – dé biologische, fairtrade en duurzame culinaire gids

Naar item

Je eet gezond en je draagt bij aan een betere wereld voor mens, dier en milieu. En minstens zo belangrijk: Je geniet van lekker eten. Eerlijk eten is complex. Daarom leggen we jou graag uit hoe wij dit zien zodat jij zelf je keuze kunt maken.

Hoe kies je zo puur mogelijk?

Eet zoveel mogelijk vegetarisch, vooral groenten, fruit en noten zijn gezond. Kies producten van dichtbij, zo onbewerkt mogelijk en volgens het seizoen. Kies je toch voor vlees of vis maak dan een zo duurzaam en diervriendelijk mogelijke keuze: biologisch vlees en duurzame vis. Kies je producten van ver weg (omdat bijvoorbeeld koffie- en cacaobonen niet in Nederland groeien) let dan op het Fairtrade-keurmerk voor eerlijke handel. De boer ontvangt een eerlijke prijs en de werknemer goede arbeidsomstandigheden.

Over Puur! uit eten

Puur! uit eten laat jou graag zien hoe het wél kan en heeft als missie het promoten van eerlijk eten en hotspots: in restaurants, op boerenmarkten en zo zijn er nog veel meer pure en vooral ook lekkere culinaire adressen. Op deze website vind je hotspots, recepten, reizen en blog. Wat is Puur!: groenten in de hoofdrol, biologisch, uit de streek, duurzame vis en fairtrade.

Puur! uit eten is in 2005 ontstaan vanuit de persoonlijke missie van Jeannette van Mullem om de wereld mooier te maken. Ze startte met Puur! uit eten omdat ze zelf op zoek was naar adressen waar je niet alleen lekker eet maar die ook bijdragen aan een betere leefwereld voor mens en dier. De pure hotspots die ze op haar zoektocht vond, wilde ze ook graag delen. Door haar achtergrond (hotelschool, communicatie, marketing en fotografie) en werkervaring in gastvrijheid besloot ze er een duurzaam culinair platform van te maken.

Eerder schreef Jeannette vier boeken over waar je Puur! kunt eten. Nu focust ze vooral op online communicatie. Inmiddels zijn er vele duizenden mensen die haar tips weten te vinden via deze website en social media @Puuruiteten facebook,  twitter, instagram en pinterest.

Samenwerken met eerlijke merken

Café Intención winactie kadobon puur uit eten

Puur! uit eten werkt graag samen met food-merken die biologisch, fairtrade en duurzaam zijn. Zo is Puur! de verbindende schakel tussen de consument/gast, de aangesloten Puur! restaurants en het eerlijke merk. Met de eerlijke koffie van Café Intención Ecológico hebben we een leuke winactie opgezet waarbij de consument kans maakt op 1 van de 50 Puur! uit eten kadobonnen. De bon was te besteden bij 41 deelnemende Puur! restaurants, waarvoor Puur! de afstemming, communicatie en promotie verzorgde. Meer weten? Download de presentatie van de Puur! uit eten winactie.

Geniet Puur!

Jeannette van Mullem
initiatiefnemer Puur! uit eten

P.S: Je reactie is van harte welkom via e-mail, facebook, instagram en twitter.

© Tekst en fotografie Puur! uit eten