Biologische kip en vegetarische kip bij Puur! restaurants

Nieuws
Naar item

Biologische kip, scharrelkip, ‘vegetarische kip’ of geen kip op de menukaart in de horeca? Puur! uit eten vroeg de bij haar aangesloten restaurants óf en zo ja, welke kip zij serveren. We delen graag de antwoorden van de Puur! restaurants met jou.

Kip bij Puur! uit eten restaurants

Een aantal Puur! uit eten restaurants serveert altijd biologische kip. Omdat de kip een beter leven heeft en niet volgestopt wordt met antibiotica. Niet alleen voor de kip, ook voor de mens is dat gezonder en het vlees heeft veel meer smaak. Ook wordt de zogenaamde ‘vegetarische kip’ bekender. En er zijn natuurlijk Puur! restaurants die alleen vegetarische of vegan gerechten serveren. Lees je mee?

Kippen bij Op Hodenpijl in Schipluiden

Biologische kip Op Hodenpijl Schipluiden kippen biologisch eieren

Een mooi voorbeeld van een restaurant dat eigen kippen heeft is Op Hodenpijl in Schipluiden. Zij hebben maar liefst 150 kippen die lekker rond scharrelen op een eigen stuk land en in een ruime stal. Deze kippen zie je hierboven op de foto en in de header. Ze worden niet opgegeten, en leggen overheerlijke eieren. Die worden gebruikt om dagelijks kakelverse eiersalade van te maken.

Recept met kipstuckjes van de Vegetarische Slager

Bij Restaurant Aangenaam in Haarlem is de échte kip altijd biologisch. Daarnaast gebruiken ze ook de plantaardige kipstuckjes van De Vegetarische Slager.

vegetarisch recept hoofdgerecht aangenaam haarlem

Recept Vegetarische Slager kipstuckjes van Aangenaam.

Biologische kipsaté en ‘vegetarische kip’ bij Natuurlijk in Egmond aan Zee

Voor onder meer de saté gebruikt het keukenteam bij Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee de biologische Kemper Kip. En voor de (deeltijd) vegetarische gasten zijn er heerlijke wokgerechten met ‘vegetarische kip’ van De Vegetarische Slager.

Gildehoen en polderhoen bij Waters of the World in Bad Nieuweschans

Restaurant Waters of the World in Bad Nieuweschans serveert gildehoen, en soms de biologische polderhoen.

Volwaard kip bij Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk

Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk serveert Volwaard kip. Deze kip heeft 1 ster volgens het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Het is een langzaam groeiend ras, de kip heeft daglicht en vers stro en graan, de stal heeft een overdekte uitloop en de dieren hebben meer ruimte.

Vega(n) restaurants

Deze Puur! restaurants serveren alleen vegetarische en/of veganistische gerechten:

Hoe weet je hoe diervriendelijk jouw ei is? Let op de eicode! >>

Weet jij een Puur! restaurant dat nog ontbreekt op deze website? Laat jouw reactie achter onderaan deze pagina of tip Puur! uit eten. Als het restaurant Puur! genoeg is (biologisch, lokaal, fairtrade, duurzaam), dan vragen we of ze een Puur! restaurant willen worden.

Dankjewel voor je hulp, ook namens de kippen!

Reacties (1)

  • 21 maart 2016, 19:13

    Reinier: “Wij als streek restaurant gebruiken veel producten uit de omgeving, zo gebruiken wij de haantjes van plaatselijke pluimvee clubjes, ganzen en eenden ten gevolge van uitdunning bij particulieren, onder het motto save it, eat it”