Restaurant Waters of the World Bad Nieuweschans

Restaurant
Naar item

Chef-kok Stefan Steinigeweg houdt van een eigentijdse, moderne manier van koken met pure streekproducten in de hoofdrol waarbij hij de gast graag verrast. Zo koopt hij voor Restaurant ‘Waters of the World’ bij voorkeur in bij regionale leveranciers, binnen een straal van zo’n 50 kilometer rondom Bad Nieuweschans.

Chef Stefan Steinigeweg is fan van groenten

Restaurant Waters of the World Fontana Bad Nieuweschans

Stefan kookt al jaren puur. Ook is hij fan van groenten, die hij op tal van manieren bereidt. Het liefst gebruikt hij weinig verschillende ingrediënten, zoals bij de vier verschillende bereidingen van bloemkool op één bord. 

Hij heeft zelfs een eigen groente- en kruidentuin bij wellness-resort Thermen Bad Nieuweschans. Zo belanden de lekkerste en meest verse ingrediënten zo puur mogelijk op jouw bord als je bij restaurant Waters of the World aanschuift. 

Streekproducten uit Groningen

Chef Stefan Steinigeweg restaurant Waters of the World puuruiteten

Op de menukaart vind je als gast heldere uitleg over waar de producten vandaan komen, zoals appels, peren, appelsap en Oldambster sap van Landwinkel Meinardi in Noordbroek, de lekkerste boerenkazen komen van Kaasmakerij Oldambt in Blijham. En er zijn nog veel meer regionale producten zoals Blaarkopworst, perenjam, Abraham’s mosterd, lindehoning en Groninger speltbier.

Thermen Bad Nieuweschans

Lounge restaurant Waters of the World Fontana Bad Nieuweschans

Thermen Bad Nieuweschans is bij veel mensen bekend als wellness- en kuurresort. Tijdens een dagje wellness kun je in de brasserie en de saunalounge genieten van diverse gerechten en gezonde fruitshakes. In Restaurant ‘Waters of the World’ word je culinair verwend en ben je ook welkom als je geen gebruik maakt van de overige faciliteiten van Fontana.

Heerlijke duurzame vis

Restaurant Waters of the World

De gerechten op de menukaart wisselen per seizoen. Onder de producten uit de streek vind je hier natuurlijk ook heerlijke duurzame vis. Zo genoot ik van: Kabeljauw, Waddengarnalen, antiboise van paprika, worteltjes, mousseline en een witte wijnsaus.

Speciale waterkaart met ‘heilwater’

Bijzondere waterkaart bij Fontana Waters of the World

Naast de wijnkaart, waarbij alle wijnen per glas te bestellen zijn, is er ook een speciale waterkaart. Hierop vind je ook speciaal ‘heilwater’, dat bijvoorbeeld werkzaam is bij de behandeling van een mineralentekort. Ook staat het restaurant goed aangeschreven bij gasten die speciale dieetwensen hebben, er is op verzoek dan ook een ruim aanbod van gluten- en lactosevrije producten.

Lounge restaurant Waters of the World Fontana Bad Nieuweschans

Openingstijden Waters of the World in Bad Nieuweschans

dagelijks:

ontbijt: 07:00 − 10:30 uur
lunch: 12:00 − 15:00 uur
diner: 17:00 − 21:00 uur

Duurzame producten

biologisch en/of uit de streek van kleine ambachtelijke leveranciers: vlees 50% waaronder Sallands varken en Groninger weiderund, groente 20%, zuivel, eieren en boter 60%, kaas 30%, vijf biologische wijnen, sappen 10%, brood 80%, koffie en thee 80%, olijfolie, risottorijst, bier, eigen kruidentuin, duurzame vis ‘prima keuze’, fairtrade chocolade, bananen en portieverpakkingen bij het ontbijtbuffet voor hotelgasten, groene stroom, ecologische schoonmaakproducten, zonnepanelen

Adresgegevens

Adres
Weg naar de Bron 3
9693 GA Bad Nieuweschans

Telefoon
0597 52 77 77

Website
https://thermenbadnieuweschans.nl/sauna/restaurants/restaurant-waters-of-the-world/

Specificaties

biologisch, diner, duurzame vis, eco schoonmaakmiddelen, fairtrade, glutenvrij, groene stroom, lunch, ontbijt, overnachten, rolstoelvriendelijk, streekproducten, vegetarisch, vergaderen
Reacties