De Veldkeuken Bunnik

Restaurant
Naar item

In het hart van landgoed Amelisweerd is in het in 2014 met zorg gerestaureerde koetshuis de Veldkeuken gevestigd. ‘s Zomers zit je heerlijk op het terras aan de Kromme Rijn. ‘s Winters is het goed toeven bij het knapperende vuur van de houtkachel of aan één van de robuuste houten tafels.

Filmje van de Veldkeuken in één minuut

Bekijk het filmpje van Puur! uit eten bij de Veldkeuken in één minuut!

100% vegetarisch en biologisch restaurant Utrecht

Veldkeuken Bunnik biologisch restaurant utrecht amelisweerd

De 100% biologische keuken met eigen bakkerij gebruikt zoveel mogelijk ingrediënten uit de streek. Bij voorkeur van de naastgelegen eeuwenoude moestuinen, die wordt beheerd door de biologisch-dynamische tuinderij Amelis’Hof en biologische tuinderij de Volle Grond.

Veldkeuken Bunnik Juliette Borggreve Rene van der Veer

Je kunt bij de eigenaren van De Veldkeuken, Juliette Borggreve en René van der Veer, terecht voor een lekkere espresso of cappuccino, taart uit eigen bakkerij, een lunch met soep en quiche. Op reservering voor een uitgebreide high tea, en van april tot november ook voor diner. Natuurlijk met zelf gebakken zuurdesembrood, wat ook te koop is in de broodkast.

Veldkeuken Bunnik

Je bezoek aan de Veldkeuken maak je nog leuker door direct Museum Oud Amelisweerd te bezoeken. De kassa en de winkel van het museum zijn ook in het koetshuis gevestigd. Hier vind je ook informatie over de rijke natuur en cultuurhistorie van het landgoed. Vergeet in de zomer niet je boodschappen te doen bij de tuinwinkel van Amelis’Hof! De aardbeien zijn berucht…

De Veldkeuken beschikt ook over een aantal mooie vergaderruimtes in het koetshuis. Groepen die zich tijdens een ‘heidag’ ook willen verdiepen in het landgoed of het museum zijn welkom. Toegang tot het museum is altijd inbegrepen in de prijs. Uiteraard serveert de Veldkeuken een heerlijke landgoedlunch en is het ook mogelijk af te sluiten met een borrel of diner. Regelmatig zijn er speciale arrangementen met het museum of een ander landgoedbedrijf.

Zelfgemaakte soorten jam, chutney, honing en appelsap uit eigen boomgaard en vers gebakken biologisch brood worden verkocht om mee naar huis te nemen.

Kookboek de Veldkeuken

Veldkeuken kookboek

Bekijk het fotoverslag van de boekpresentatie van het kookboek de Veldkeuken.

Lees ook:

Openingstijden de Veldkeuken in Bunnik

april t/m oktober:
di t/m zo: 10:00 – 21:00 uur

november t/m maart:
di t/m vr: 10:00 – 17:00 uur
za en zo: 10:00 – 18:00 uur

Duurzame producten

geheel vegetarisch, alle ingrediënten zijn biologisch: De Veldkeuken heeft het 100% EKO-certificaat, daarnaast fairtrade koffie, hagelslag en zuidvruchten, streekproducten, groene stroom, eco schoonmaakproducten, biologische / fairtrade kleding, meubilair FSC-hout

Adresgegevens

Adres
Koningslaan 11 A
3981 HD Bunnik

Telefoon
030 890 54 67

Website
veldkeuken.nl

Specificaties

aan het water, biologisch, diner, duurzame vis, eco schoonmaakmiddelen, eco-kleding, fairtrade, FSC-hout, glutenvrij, groene stroom, high tea, hondvriendelijk, kindvriendelijk, lunch, picknick, streekproducten, terras, vegetarisch
Reacties (2)

  • 3 oktober 2018, 12:10

    Jeannette: “Hoi Matthies, wil je zelf contact opnemen met de Veldkeuken, bv. via de telefoon? Je reactie komt nu bij Puur! uit eten terecht. Geniet van de lekkere taart straks : )”

  • 3 oktober 2018, 12:00

    Matthies van Wijk: “Beste Veldkeuken, Ik zou graag bij jullie taart willen bestellen voor 12 personen (dus om mee te nemen). Is dat mogelijk? Ik denk dan aan 2 verschillende smaken.”