8x vegetarisch restaurant

Nieuws
Naar item

Lekker uit eten bij een vegetarisch restaurant? Bij deze restaurants eet je niet alleen vegetarisch. Stuk voor stuk zijn ze ook nog eens duurzaam, want ze kiezen voor streekproducten, biologisch en fairtrade, als de ingrediënten van ver komen. Klik door naar het restaurant waar je meer over wilt weten, en je vindt een uitgebreide omschrijving. Eet je liever helemaal plantaardig? Ook vegan uit eten is bij dit lijstje een aanrader. Check 8x vegetarisch restaurant!

8x vegetarisch restaurant

1. Bindicafe in Amersfoort

Bindicafé Amersfoort vegetarisch restaurant

Lekker Puur! uit eten doe je bij deze yogastudio én vegetarisch restaurant in Amersfoort. Hoe fijn is het om een yogales of workshop te volgen bij Bindi en daarna te blijven eten in huiskamerrestaurant Bindicafe? Alles is vegetarisch of veganistisch en veel is ook nog eens biologisch. Afhalen kan ook. Open voor lunch en diner.

2. Golden Temple in Amsterdam

vegetarisch restaurant amsterdam golden temple

Maar liefst 70% van de gerechten is ‘vegan’ en een groot gedeelte is glutenvrij. Op de menukaart van Golden Temple vind je wereldse maaltijdsalades, zoals een overheerlijke Indonesische tempeh-salade, die écht lekker knapperig en krokant is bereid. Ook zijn er heerlijke curry’s, Indiase thali, Iraanse quinoa, en Italiaanse pizza van dichterbij.

3. Spirit in Amsterdam

Spirit Amsterdam biologisch vegetarisch restaurant

Spirit heeft naast het succesvolle vegetarische en biologische buffetrestaurant in Rotterdam (nummer 8 van deze lijst) ook haar deuren geopend in Amsterdam. Het buffet biedt keuze uit ruim vijftig verschillende gerechten, patisserie, vers geperste sappen, (granen)koffie en diverse soorten thee of een lekker glas wijn.

4. Herberg Het Volle Leven in Appelscha

vegetarisch restaurant Herberg Het Volle Leven Appelscha

Zowel full-time als part-time vegetariërs missen beslist geen vlees en vis in Herberg Het Volle Leven. Als je blijft logeren (er zijn acht kamers, een suite en een kampeerkeet) geniet je de volgende ochtend van een ontbijt met warme broodjes, verse jus d’orange, diverse kazen en een gekookt eitje van de eigen kippen.

5. Restaurant LOFF in Breda

Restaurant LoFF Breda vegetarisch restaurant

Puur! restaurant LOFF in Breda is weer open na een succesvolle crowdfunding. Keuze genoeg, want dagelijks zijn er maar liefst 30 vers bereide gerechten uit de wereldkeuken. Aan food waste is ook gedacht. Want natuurlijk eet je je bord netjes leeg als je zelf opschept.

6. de Veldkeuken in Bunnik

de Veldkeuken Bunnik biologisch vegetarisch restaurant utrecht

De 100% biologische keuken van de Veldkeuken in Bunnik met eigen bakkerij gebruikt zoveel mogelijk ingrediënten uit de streek. Zelfgemaakte soorten jam, chutney, honing en appelsap uit eigen boomgaard en vers gebakken biologisch brood worden verkocht om mee naar huis te nemen.

7. Het Paradijs in Enschede

Het Paradijs Enschede vegetarisch restaurant

In de vegetarische keuken van het Paradijs in Enschede wordt vooral gebruik gemaakt van biologische en fairtrade producten. Hiermee worden met liefde, creativiteit en ervaring smaakvolle en gevarieerde gerechten bereid. Menig gast ontgaat dat er geen vlees wordt gebruikt!

8. Spirit in Rotterdam

vegetarisch restaurant Spirit Rotterdam

Op nummer 5 van dit lijstje kwam je Spirit al tegen in Amsterdam. Ook als gast bij Spirit Rotterdam schep je zelf op van het buffet en betaal je alleen voor wat je opschept. Dat is wel zo eerlijk voor grote en kleine eters én het zorgt voor minder afval. Alleen gerechten die worden klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. 100% biologisch. Spirit vind je in de Groene Passage.

Biologische restaurants in Gelderland

Gelderland biologisch restaurant Groot Warnsborn Arnhem hotel

10x biologisch restaurant in Gelderland >>

Duurzame restaurants

Meer restaurants? Bij álle Puur! uit eten duurzame restaurants kun je natuurlijk kiezen voor lekker vegetarisch eten en voor groenten in de hoofdrol. En niet alleen dat: Ook nog eens biologisch, streekproducten, duurzaam en fairtrade!

Heb of ken jij een restaurant dat nog niet via Puur! uit eten te vinden is? Laat het graag weten via een reactie onderaan dit bericht. Of stuur een tip!

Vegetarische recepten

Recept bietenburger blossom events vegetarisch biet rode biet bieten burger vegetarische burger puuruiteten puur chef chefs

Thuis lekker vegan of vegetarisch eten? Check deze vegetarische recepten, met ook veel vegan recepten en verrukkelijke desserts van de Puur! uit eten chefs.

Download jouw gratis vegan recepten e-book

Puur! vegan recepten e-book puuruiteten gratis

Download jouw gratis vegan recepten e-book!

Reacties (2)

  • 9 september 2019, 12:05

    DeBuurvrouw: “Ik kom graag bij Sync OK in Deventer. Niet alleen vegan maar ook glutenvrij, alles wordt er zelf gemaakt en de smaken zijn zo echt en lekker. https://www.sync-ok.nl/menu/”

  • 5 oktober 2017, 14:42

    Sammi: “Ik heb laatst bij Rawsome gegeten en het beviel mij zeer goed. Normaal gesproken eet ik vegetarisch bij Brasserie de Boerderij. Ben je daar wel eens geweest? Het is zeker een aanrader.”