Coronavirus en horeca, restaurants bezorgen thuis

Nieuws
Naar item

Coronavirus en de horeca

Coronavirus en de horeca: En toen werd ‘t stiller…

Geen afspraken in m’n agenda bij de Puur! uit eten restaurants en andere lekkere, duurzame hotspots. Eerder deze week heb ik een e-mail gestuurd aan de aangesloten restaurants of en waarmee ik ze kan helpen.

Coronavirus en de horeca jeannette van mullem puuruiteten

Foto: samen met chef Ben Aerts van Puur! restaurant Hotel & Brasserie de Zwaan

Sommige horeca leveren maaltijden of andere producten of bieden afhaalopties, bijvoorbeeld vanuit een winkel. Deze tips deel ik de komende tijd graag met jou. Volg @puuruiteten via Facebook, Instagram en Twitter en schrijf je in voor de Puur! uit eten nieuwsbrief. Zo blijf op de hoogte.

Help de horeca tijdens de coronacrisis

Werkspoor Café De Leckere Utrecht

Foto: Utrechts groentetuintje bij Werkspoor Café De Leckere

Laten we samen juist de pure ondernemers die duurzaam bezig zijn steunen. Help hen door hun lokale, duurzame en vooral ook lekkere eten en drinken te kopen. Of bestel alvast een waardebon voor zo gauw het weer veilig is voor iedereen om naar buiten te gaan.

Neem je je ook voor om straks minstens driedubbel samen te gaan genieten? Dat is goed voor ons allemaal. Geniet van lekker, gezond en puur eten en drinken en pas goed op jezelf en elkaar.

Vegan lasagne aubergine recept

Vegan lasagne aubergine bij Hotel Brasserie De Zwaan

Eten afhalen bij restaurants

Bindicafe Amersfoort vegan restaurant

 • Voor een lekkere vegan maaltijd ga je naar Bindicafe in Amersfoort.
 • In Bloem eten en drinken in Amsterdam haal je lekker biologisch, vegetarisch en vegan eten af aan het Entrepotdok.
 • Peterpan Kookstudio & Catering in Amsterdam maakt op donderdag t/m zondag heerlijke vegetarische gerechten voor afhaal en bezorging. 
 • Spirit Amsterdam én Spirit Rotterdam bieden een ideale uitkomst voor take-away. Daarom kun je vanaf nu je favoriete vega(n) gerechten van het buffet komen opscheppen voor thuis of on-the-go. Ook de patisserie blijft open en wil je graag gemberthee, latte of koffie-to-go? Ook deze neem je handig mee.
 • De Veldkeuken in Bunnik is enkele dagen per week open voor je lekkere brood- en taart bestelling.
 • Hotel Gaia in Diepenveen heeft een heuse drive-in bedacht waar je de lekkerste vega(n) gerechten bestelt.
 • Brasserie Meelfabriek Zijlstroom in Leiderdorp heeft een kerstkookbox bedacht. Met een paar simpele handelingen maak je je eigen viergangen kerstdiner. De box is ook vegetarisch te bestellen.
 • Restaurant Oliva in Rotterdam biedt van donderdag t/m zondag haar eigen afhaalmenu dat je zelf samenstelt.
 • Bij Op Hodenpijl in Schipluiden haal je voor je lunch en diner lekkere biologische maaltijden af. Boodschappen uit de streek koop je in de biologische winkel in Schipluiden.
 • Rij bij Werkspoor Café De Leckere in Utrecht door de drive-thru: Jij bepaalt de prijs én lecker biologisch avondeten bestellen. Het café is dicht, maar de drive-thru open. Bestel online via werkspoorcafe.nl en kom wo t/m zo langs. Met elke week Leckere acties! Bestel jouw literfles Pilsener 5% uit de tap. jij bepaalt dus echt zelf wat je hiervoor betaalt. Bij de drive-thru vertel je welk bedrag je ervoor wilt pinnen. En bestel een wekelijks wisselende biologische maaltijd voor thuis. Ook altijd met een vega(n) variant. 
 • Wilde Wortels in Utrecht biedt een wisselend weekmenu met 100% biologische maaltijden.
 • Bij De Zwaan in Venray kun je nu ook lekkere gerechten afhalen. Bestellen kan gemakkelijk telefonisch, afhalen kan vanaf 16:30 uur in overleg. Mmmm!
 • Bij Nel en Henk van het Keunenhuis in Winterswijk bestel je een speciale culibox met van alles om te proeven en daarnaast een keuzemenu.

Tip: Dit artikel updaten we regelmatig. Klik wel altijd even door naar de website van het restaurant voor de actuele informatie!

Restaurants die eten thuis bezorgen

Restaurants bezorgen thuis puuruiteten

Steeds meer restaurants bezorgen eten thuis. Horecaondernemers zijn creatief en vindingrijk. Gezond en lekker blijven eten is misschien wel het belangrijkste wat we zelf voor ons immuunsysteem kunnen doen om te zorgen dat we niet vatbaar zijn voor het coronavirus. En als we wel worden besmet, heeft ons lichaam eerder een goed afweersysteem om zo min mogelijk ziek te worden. Zo zorgen we niet alleen goed voor onszelf. We zijn ook minder gevaarlijk om het virus over te dragen op kwetsbare mensen om ons heen.

 • Het oudste vegetarische restaurant Golden Temple in Amsterdam bezorgt nu bij jou thuis. Curry, enchilada, pizza, tempeh salade en nog veel meer lekkers. Vergeet ook de raw lemon pie niet.
 • Puur! uit eten restaurant Het Paradijs in Enschede bezorgt gezond en lekker puur eten aan huis. Door de coronamaatregelen is het op dit moment alleen mogelijk om op gepaste afstand te genieten van de lekkernijen van Het Paradijs via bestel.hetparadijs.com. Zie de smakelijke en kleurrijke foto hierboven.
 • Woon je in de buurt van Utrecht? Bestel via shop.veldkeuken.nl jouw biologisch brood en taartjes.

Creatief in tijden van corona

 • Samen koken en ervaren, maar dan vanuit je eigen keuken. Live een kok in je eigen keuken (op je mobiele apparaat), terwijl je samen met andere gasten een heerlijk menu maakt. Chefsonline.nl bezorgt in Amsterdam alle ingrediënten bij jou thuis.
 • GreenTwist Cooking is een online kookschool gestart, waar je online kooklessen volgt in voeding en gezondheid. De GreenTwist Cooking School biedt diverse programma’s aan, zoals: vegetarisch koken, koolhydraatarm koken en koken met het seizoen.

Help de horeca door tegoedbon te kopen

Oproep: Help elkaar!

Chef Marnetta van Streekrestaurant De Hofkaemer in het Brabantse Bergeijk verraste een verzorgingstehuis met een huisgemaakte over(h)eerlijke cheesecake om zo de zorg te steunen. Zie instagram @streekrestaurantdehofkaemer. Zo mooi om te zien hoe mensen elkaar juist in deze tijd steunen en helpen!

Lekkere pure recepten voor thuis

Pure inspiratie opdoen kan gelukkig altijd. Check de gezonde en lekkere recepten van de Puur! chefs.

Wat thuis te doen tijdens de coronacrisis?

What the Health filmdocumentaire vegan eten

Misschien heb je nu wel extra tijd en zin om je te verdiepen in jouw voeding? Kijk bijvoorbeeld eens naar deze filmdocumentaires: What the Health, The Game Changers, Cowspiracy en Forks over knives. Deze food documentaires vind je op Netflix.

Reacties