Forks over knives, food documentaire

Nieuws
Naar item

Forks over knives is een Amerikaanse food documentaire. Bij andere food docu’s zie je vooral de menselijke kant, Forks over knives focust op de medische kant.

Bekijk de trailer van Forks over knives

In Forks over knives komen vooral artsen aan het woord. Dit maakt dat deze film niet zo makkelijk te volgen is als andere food documentaires, zoals The Game Changers of What the Health.

Let food be the medicine” is een uitspraak die wordt onderbouwd door de hele documentaire heen. Zo zie je een mooi voorbeeld uit Noorwegen in de Tweede Wereldoorlog. In deze periode hadden de meeste Noren geen toegang tot vlees en zuivel. De ziekte- en sterftecijfers daalden in die tijd gigantisch. Zo gauw dierlijke producten weer te verkrijgen waren, gingen deze cijfers helaas weer omhoog.

Meerdere ex-patiënten komen aan het woord. De artsen konden deze mensen niet meer helpen. Door een andere levensstijl, met vooral plantaardige voeding, werden ze beter.

Food documentaire over de medische kant van eten

Forks over knives food documentaire netflix

In Forks over knives zie je de focus op de medische kant van plantaardig eten. Met een aantal grote uitspraken: 1/3 van de Amerikaanse bevolking heeft of krijgt diabetes. Slechts 1 tot 2% van alle ziekten worden genetisch overgedragen. Het leeuwendeel is het gevolg van je levensstijl. Het goede nieuws is dat je je eigen gezondheid dus zelf gunstig kunt beïnvloeden.

Persoonlijk vind ik deze documentaire het minste van die die ik tot nu toe heb gekeken. Dit door de medische kant, wat mij niet zo aanspreekt. Als er artsen aan het woord zijn, zie je vaak operatiebeelden, wat ik zelf toch minder prettig vind.

Wat is goed aan Forks over knives?

De informatie wordt goed onderbouwd en is daarbij ook duidelijk. Deze documentaire is zeker aan te raden als je meer wilt weten over de medische voordelen van veganistisch eten. Wel heb ik het gevoel dat de uitspraken met een korreltje zout genomen mogen worden. But you never know!

Deze documentaire is te zien op Netflix.

Geschreven door Tippi Maijenburg, stagiaire Puur! uit eten

Meer food documentaires op Netflix

What the Health filmdocumentaire vegan eten

Deze food documentaires wil je misschien ook zien op Netflix:

Boeken over vegan eten

Het klimaat zijn wij boek Jonathan Safran Foer

Lees je liever? Bekijk dan deze tips voor boeken over vegan eten.

Vegan recepten e-book

Vegan recepten e-book Puur! uit eten

Gratis! Download jouw vegan recepten e-book.

Reacties