De beste food documentaires op Netflix, over vegan eten

Nieuws
Naar item

De beste food documentaires op Netflix? De afgelopen tijd heb ik mij verdiept in de voordelen van vegan eten. Dit door het kijken van verschillende Netflix documentaires over dierlijk versus plantaardig eten. We kennen allemaal wel de beelden en verhalen over wat er beter kan qua dierenwelzijn. Deze documentaires gaan juist ook over je eigen gezondheid, je sportprestaties en ja, ook over grote thema’s als het klimaat. Heb je een tip die hier nog niet bij staat? Laat je reactie graag weten onder dit artikel.

4x de beste food documentaires op Netflix

Over het algemeen was ik positief verrast door alle vier de documentaires. Dit zijn de food documentaires die ik keek:

Alle documentaires hadden hele goede punten. Dit zonder opdringerig of “zweverig” te zijn. Als je doorklikt op de titel van elke food docu vind je een uitgebreide beschrijving en de trailer.

1. The Game Changers

The Game Changers documentairefilm vegan eten Netflix

In The Game Changers zie je wat de consumptie van vlees en dierlijke producten én plantaardig eten met je lichaam doen. Het gaat vooral over je lichaam, sporten en spieropbouw. Hierin wordt het stereotype doorbroken dat je dierlijke eiwitten nodig hebt om sterk te zijn. Door verschillende sprekers en voorbeelden is het ook een heel interessante docu met veel informatie. Ik heb deze documentaire met veel plezier gekeken. The Game Changers is vooral een aanrader voor sporters die bewuster willen eten.

2. What the Health

What the Health filmdocumentaire vegan eten

Bij What the Health ligt de focus op de algemene gezondheid en worden vooral de meest voorkomende ziektes besproken als diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Hierin vertellen verschillende artsen over wat goede voeding doet met onze gezondheid. Deze artsen hebben vaak gezien dat veel van deze ziektes veroorzaakt of versterkt worden door het eten van vlees en andere dierlijke producten. Ook zie je duidelijk hoe plantaardig eten je cholesterolniveau flink omlaag brengt. Deze docu vond ik zelf nog wel het “heftigst” omdat er veel uitspraken gedaan worden waar ik zelf eigenlijk nooit zo over heb nagedacht. Het was een goede eye-opener.

3. Forks over knives

Forks over knives food documentaire netflix

Forks over knives gaat hierin nog een stapje verder. Hier zijn vooral artsen aan het woord. Ik vond hem zelf iets te medisch, waardoor ik het wat lastiger vond om mijn aandacht erbij te houden. Deze documentaire is wel heel informatief en laat iets beter onderbouwd zien hoe het allemaal zit en, als je je juist daarvoor interesseert, is dit ook zeker een aanrader. Zelf vond ik dit wel echt de minste van de vier.

4. Cowspiracy

Cowspiracy food documentaires Netflix

Cowspiracy is de voorganger van “What the Health” en ze vullen elkaar heel goed aan. In deze docu draait het om de dieren. Vooral om de uitstoot en de footprint die het achterlaat. Ook wordt duidelijk hoe de industrie en belanghebbenden proberen om dit niet naar buiten te laten komen. Ook is er veel aandacht voor dierenwelzijn. Op een mooie manier zie je waarom alleen biologisch vlees eten niet zoveel helpt. Het is natuurlijk wel beter, naar mijn mening, voor de dieren. Ook laten ze zien hoe erg de wereld er aan toe zou zijn als ze overal zo veel vlees zouden eten als in Amerika.

Tips: de beste food documentaires over vegan eten

Voor de algemene informatie over plantaardig eten zou ik aanraden om eerst Cowspiracy te kijken en daarna What the Health. Dan heb je een beetje het “complete plaatje”. The Game Changers en Forks over knives geven een goede verdieping, maar over het algemeen niet zo de hoofdzaak.

Deze vier food documentaires zijn wel allemaal het kijken waard en ik raad ze dan ook aan. Helemaal omdat ze zo lekker toegankelijk zijn omdat je ze op Netflix kijkt.

Geschreven door Tippi Maijenburg, stagiaire Puur! uit eten

Boeken over vegan eten

Ooit aten we dieren boek kopen

Lees je liever een boek? Check dan deze 3x boekentips over vegan eten!

Heb je zelf een goede lees- of kijktip die je anderen wilt laten weten? Deel ‘m graag hieronder.

3x vegan soep recepten

vegan maissoep met kokos

3x lekkere vegan soep recepten!

Hummus recepten in kookboek

Hemelse hummus kookboek vegan recepten

Hemelse Hummus is een kookboek compleet in het thema van, je raadt het al: hummus. De recepten die erin staan, gaan van de meest basic hummus, naar erg originele en té gekke combinaties.

Alles is vrij simpel te maken. Niet te veel lastige producten en het keukenapparaat wat je nodig hebt is een sterke, snelle blender of staafmixer. Alle recepten die erin staan zijn vegan. Cadeautip voor een leuk prijsje!

Blader ook eens door deze vegan en vegetarische recepten van de Puur! uit eten chefs.

Reacties