Fotoverslag Puur! in Amersfoort

Nieuws
Naar item

Puur! uit eten ging op zoek naar nieuwe Puur! hotspots in Amersfoort. Waar eet en drink je lokaal, biologisch, fairtrade, vega(n) en vooral lékker? O ja, heb jij nog een tip in Amersfoort of een andere plaats die nog niet op puuruiteten.nl/hotspots te vinden is? Laat het weten via een reactie onderaan dit bericht. Dankjewel voor je hulp! Veel kijk- en leesplezier met het fotoverslag Puur! in Amersfoort. 

7x biologisch in Amersfoort

1. BLUR

Blur your life amersfoort biologisch restaurant

Eigenaren Sanne en Rianne van BLUR houden niet van hokjes. Bijdragen aan een betere wereld doen ze door jou bewust te laten kiezen. Ze vinden het vanzelfsprekend dat je werkt met de beste en de lekkerste producten. Daarom is alles huisgemaakt en kom je al snel bij biologische ingrediënten uit. Ook voor heel toffe cadeau’s.

2. Sweet Sisters

Sweet sisters Amersfoort biologisch fairtrade chocolade

Gek op chocolade? Bij Sweet Sisters is het heerlijk genieten van bonbons, chocolade, thee en wijn. Veel chocolade is ook nog eens biologisch of fairtrade. En de leuke verpakkingen maken het helemaal onweerstaanbaar.

Sweet sisters Amersfoort

3. Livingstone

Livingstone Coffee Bar Amersfoort

Heerlijke pittige koffie drink je bij Livingstone. Neem plaats op een vintage stoel of achterin de zaak op de oude vliegtuigstoelen. Relaxte plek voor een drankje. De eigenaar vertelt je op verzoek precies waar zijn specialty coffees vandaan komen. Sommige producten zijn biologisch.

4. Het Lokaal

Het Lokaal Amersfoort

Het grootste deel van de producten bij Het Lokaal wordt binnen een straal van 50 kilometer geproduceerd of in Het Lokaal zelf gemaakt. Zo vind je in de winkel heerlijk brood van Elsenburg & Sebastiani. Koffie wordt ter plekke gebrand en er wordt bier gebrouwen. Het restaurant is open voor ontbijt en lunch, de openingstijden worden binnenkort uitgebreid.

5. Bindicafe

Bindicafe Amersfoort vegan restaurant

Lekker Puur! uit eten doe je bij dit vegan restaurant in Amersfoort. Hoe fijn is het om een yogales of workshop te volgen bij Bindi en daarna te blijven eten in huiskamerrestaurant Bindicafe? Alles is veganistisch en veel is ook nog eens biologisch. Afhalen kan ook. Open voor lunch en diner.

6. Bij Daphne in de kas

Bij Daphne in de kas Amersfoort vathorst biologisch restaurant

Daphne en Alex hebben grootse plannen met hun restaurant Bij Daphne in de kas in vinexwijk Vathorst. Komend jaar staat een grote verbouwing op stapel. We komen graag in de zomer terug om een kijkje te nemen. Tot die tijd is het trouwens reuzeknus in de kas en geniet je van puur eten, lekkere drankjes en een gastvrije ongedwongen sfeer.

7. De Groene Kookacademie

De Groene Kookacademie vegetarische kookworkshops

Tot slot: Voor een kookworkshop in Amersfoort ben je bij De Groene Kookacademie aan het juiste adres. Zij bieden opleidingen en kookworkshops. Zowel voor professionals als consumenten, die graag nog meer leren genieten van de vegetarische en biologische keuken. Vol passie zetten Peter van Berckel en Marion Pluimes zich hiervoor in.

Biologisch in Utrecht

biologisch restaurant utrecht de veldkeuken bunnik

Meer Puur! uit eten in Utrecht.

Alle Puur! hotspots in Nederland.

Reacties (4)

 • 24 februari 2018, 10:29

  Jamie: “Inderdaad BAS Bites and Store mag eigenlijk niet ontbreken in dit rijtje. ?? Nijverheidsweg-Noord 74. Even oversteken volgende keer als je bij de kringloop bent geweest, voor koffie of inderdaad lekkere lunch!”

 • 23 februari 2018, 12:47

  Shanna: “KROAST in de Nieuwe Stad is ook een aanrader als het gaat om puur, groen en biologisch. Ook nog eens voorzien van een hip en industrieel interieur. Bezoekje waard!”

 • 22 februari 2018, 07:29

  Marianne: “Fijn al die leuke ‘adressen’ Wat dachten jullie ervan om de adressen er ook meteen bij te zetten ?”

 • 20 december 2017, 18:31

  Bites and Store BAS: “Lunchroom gemaakt is van gerecyclede materialen , van de kas, de bar,stoelen, tafels tot aan de keuken...en alle gerechten zijn huisgemaakt, niets uit een potje... gewoon lekker& puur. Natuurlijk zoveel daar waar mogelijk biologisch. Deze lunchroom staat in een loods met 15 andere ondernemers, waar vintage/ industriële meubels worden verkocht.”