6x biologisch restaurant Amsterdam

Nieuws
Naar item

Biologisch uit eten in Amsterdam? Puur! uit eten heeft een lijstje met hotspots in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Bij deze restaurants eet je biologisch, duurzaam, eerlijk en vooral lékker. Met groenten in de hoofdrol, streekproducten en fairtrade ingrediënten. Als je doorklikt naar een restaurant, dan zie je bij het kopje ‘duurzame producten’ precies wat er Puur! is. Weet jij een smakelijke tip die hier ontbreekt? Laat ‘m graag weten, als reactie onderaan deze pagina. Lees 6x biologisch restaurant Amsterdam!

6x biologisch restaurant Amsterdam

1. Bloem eten en drinken

recept falafel salade

Bloem eten en drinken is gelegen op een prachtige locatie in de Plantagebuurt. Aan het water van het Entrepotdok, tussen de monumentale pakhuizen en tegenover dierentuin Artis. Bij Bloem eet je 100% biologisch. En bijna helemaal veganistisch.

2. De Struisvogel

biologisch restaurant amsterdam de struisvogel duurzaam uit eten

De menukaart van Restaurant De Struisvogel bestaat uit een drie-gangen keuzemenu voor € 29,50 met veel biologische producten. Alle gerechten zijn dagvers. Alles is huisgemaakt. Het restaurant is klein, bruin en intiem. Met verrassend goede gerechten voor een lage prijs. Aan de Keizersgracht!

3. Dwaze Zaken

Dwaze Zaken Amsterdam biologisch restaurant puuruiteten

Dwaze Zaken is een paradijselijk plekje tegenover station Amsterdam Centraal. Geniet hier van geweldig lekker huisgemaakt eten, bereid met streekproducten, goede koffie, de uitgebreide wijnkaart of een lokaal Kleiburg biertje.

4. Golden Temple

Golden Temple vegetarisch restaurant Amsterdam vegan

Een lekker spiritueel sprookjesbos! Dat is een toepasselijke omschrijving van de Golden Temple, vegetarisch restaurant in Amsterdam. In de sfeervolle Utrechtsestraat vind je het oudste vegetarische restaurant van Nederland.

5. Merkelbach

Restaurant Merkelbach Amsterdam biologisch puur uit eten tuin duurzaam

Restaurant Merkelbach serveert ontbijt, lunch en diner in het voormalig koetshuis van Huize Frankendael. De filosofie van de keuken sluit aan bij dit statige buiten. Authentieke smaak staat daarbij centraal. Restaurant Merkelbach is ervan overtuigd dat duurzaam geproduceerde ingrediënten de gerechten de beste smaak geven.

6. Spirit

Spirit Amsterdam biologisch vegetarisch restaurant

Als gast schep je zelf je eten op van een uitgebreid buffet: koud en warm, hartig en zoet. Je betaalt alleen voor het gewicht dat op je bord ligt. Dat is wel zo eerlijk voor grote en kleine eters en het zorgt voor minder afval. Opscheppen bij Spirit Amsterdam kan elke dag van de week.

Biologisch in Utrecht

biologisch restaurant utrecht de veldkeuken bunnik

Biologische restaurants Utrecht >>

Alle biologische restaurants in Nederland >>

Neem ook eens een kijkje bij de andere duurzame Puur! hotspots. Daar vind je cateraars, kookworkshops, overnachtingen, winkels, boerenmarkten, webshops en leveranciers!

Vegetarische restaurants

vegetarisch restaurantde culinaire werkplaats Amsterdam

9x vegetarisch restaurant >>

Reacties (1)

  • 8 april 2018, 21:46

    Karin: “Venkel hoort absoluut ook in dit rijtje thuis. Op de Albert Cuypstraat en binnenkort ook op de javastraat. Aanrader!”