Biologisch eten Den Haag / strand

Nieuws
Naar item

Waar eet je biologisch, lokaal, fairtrade, duurzaam en vooral ook lekker op het strand? We gingen op zoek in Den Haag en hoorden dat het Zwarte Pad hip, lekker en puur is. Het Zwarte Pad vind je ten noorden van Scheveningen Bad. We starten bij Naturel, worden aangenaam verrast door heel veel puur bij Strandpaviljoen Buiten waar we heerlijk lunchen. Lees je mee met de Puur! tips op het strand in Den Haag en Scheveningen? Dit is biologisch eten Den Haag!

Zwarte Pad Scheveningen

Ideaal is het om het Zwarte Pad met de tram of de bus te bereiken, het is de eindhalte van meerdere tram- en buslijnen. Behalve hippe beachclubs vind je op dit deel van het Noorderstrand ook twee strandtenten met puur eten in de hoofdrol.

Naturel Zwarte Pad Scheveningen biologisch lokaal eten restaurant strand strandpaviljoen

De naam Naturel klinkt ons al puur in de oren en dat is het ook. Beachhouse Naturel is de witte parel aan het Zwarte Pad. Puur, eerlijk en vers zijn kenmerkend voor de keuken met diervriendelijke, biologische en/of scharrelproducten. Ook worden er relaxte activiteiten zoals yogaworkshops georganiseerd.

Strandpaviljoen Buiten Zwarte Pad Scheveningen strand den haag biologisch duurzaam duurzame vis

Onze volgende stop is het kleurrijke strandpaviljoen Buiten. We worden enthousiast en gastvrij ontvangen door Daniëlle. Zij runt Buiten samen met haar man Jim. Alles is huisgemaakt. Niets komt uit een pakje. Met elke allergie kun je hier veilig terecht.

Strandpaviljoen Buiten Zwarte Pad Scheveningen

We worden getrakteerd op een heerlijke salade. Ik kies de salade met gerookte, biologische zalm, komkommer, tomaat en avocado. De zalm is precies goed: niet té gerookt en heerlijk smeuïg van smaak.

Strandpaviljoen Buiten Zwarte Pad Scheveningen biologisch vegetarisch salade duurzaam lekker eten restaurant strand Den Haag

Ook de quinoa salade met linzen, granaatappel, feta en rode ui is kleurrijk, barstensvol gezonde ingrediënten en heel lekker. Duurzame vis, biologisch vlees, brood, de koffie is bio en fairtrade. Hoe leuk en origineel: Op de kaart zien we zelfs biologisch hondenvoer staan. Tja, waarom zou je zelf biologisch eten en je trouwe viervoeter niet?

De Pier

De vernieuwde Pier wilden we ook wel even zien, maar die vonden we niet zo bijzonder. Het uitzicht is des te mooier.

Uitzicht Scheveningen strand vanaf De Pier Kurhaus Scheveningen Bad

Tussen de afgeladen volle strandtenten door lopen we zuidwaarts. 20 Juli is de heetste dag van dit jaar tot nu toe en dat is te merken aan de drukte op het strand.

Zuiderstrand

Scheveningen Haven Den Haag

Na een rondje om de haven, kom je bij het Zuiderstrand. Het Zuiderstrand, tussen Scheveningen en Kijkduin, staat bekend als het strand voor de locals. Hier is het een stuk rustiger dan in Scheveningen.

La Cantina Zuiderstrand Den Haag

We bestellen een laatste drankje bij La Cantina voordat we richting het Zeeheldenkwartier in Den Haag gaan.

Op de kaart staat info over Tante Door, een vrije uitloopkip die meer ruimte heeft. Doerak is een Hollands varken dat geniet in de modderpoel, en Elita is een koe van Italiaanse afkomst, op Hollandse bodem opgegroeid en ook zij mag lekker buiten lopen. Voor groepen is er een biologisch BBQ buffet mogelijk en een vegetarische luxe borrelhap.

Iets verderop zijn Strandpaviljoen Zuid en De Kwartel aanraders, hoorden we via biologische bakker Lekker Brood in Den Haag. Deze en overige strandtenten met biologisch, lokaal en fairtrade op de kaart bewaren we voor een volgend bezoek.

Biologisch eten Den Haag

Heb jij een lekkere tip met groente in de hoofdrol, biologisch, eerlijk en vooral lekker eten in Den Haag? Laat hieronder je reactie achter of stuur een tip. Dank voor je hulp!

Zeeheldenkwartier Den Haag tips restaurants biologisch duurzaam lekker uit eten prins hendrinkstraat john junes la paulowna hortus boetiekhotel room pim kattencafe ditjes en datjes lekker brood

Lees ook: Puur! in het Zeeheldenkwartier, Den Haag >>

Biologisch eten in Rotterdam

Rotterdam biologisch restaurant Oliva

Waar eet je biologisch in Rotterdam? >>

Biologische restaurants in Utrecht

Biologische restaurants in Utrecht vind je hier!

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten / Pure Food & Travel

Reacties