6x pure restaurants in het bos

Nieuws
Naar item

Puur! uit eten tipt zes restaurants in het bos. Geniet van heerlijke gerechten met producten uit de streek. Lokaal, duurzaam en heel lekker! Kom helemaal tot rust in de natuur en geniet van puur eten en drinken. Weet jij een smakelijke tip die hier nog ontbreekt? Laat ‘m graag weten, als reactie onderaan deze pagina of stuur een tip.

6x pure restaurants in het bos

Jeannette van Mullem Puur! uit eten

1. Merkelbach in Amsterdam

Restaurant Merkelbach Amsterdam biologisch puur uit eten tuin duurzaam

In het voormalige koetshuis van Huize Frankendael vind je restaurant Merkelbach. Het restaurant staat zowel letterlijk als figuurlijk dichtbij de natuur en ligt aan de rand van het Park Frankendael. Bijna alle producten zijn biologisch. Geniet buiten op het terras of neem binnen plaatsen en dineer bij kaarslicht.

2. Herberg Het Volle Leven in Appelscha

herberg het volle leven appelscha hotel friesland biologisch overnachten vegetarisch eten

In het prachtige Friesland vind je restaurant Het Volle Leven. De herberg ligt midden in de natuur, je komt meteen tot rust als je aankomt. Blijf een nachtje slapen in een van de acht kamers en ontbijt met warme broodjes. Alles is vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Geniet van de natuur en de pure smaken.

3. Groot Warnsborn in Arnhem

viersterren hotel groot warnsborn arnhem restaurant

Groot Warnsborn ligt op het gelijknamige landgoed. Dit viersterrenhotel in Arnhem is omgeven door maar liefst 750 hectare bos en ligt maar tien minuten van het centrum af. Eet culinaire gerechten met ingrediënten uit de directe omgeving.

4. Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem

Hoeve Klein Mariëndaal Arnhem biologisch restaurant gelderland

Op nog een ander landgoed, Arnhem heeft er meer dan je denkt, vind je Hoeve Klein Mariëndaal. Neem plaats op het heerlijke terras met uitzicht op de boerderijdieren, de pluktuin en de moestuin. Ze werken met veel biologische producten en fairtrade ingrediënten.

5. De Veldkeuken in Bunnik

Op landgoed Amelisweerd eet je lekker puur bij de Veldkeuken. In het prachtig gerestaureerde koetshuis is alles 100% biologisch.  Ze hebben en eigen bakkerij waar ze ingrediënten gebruiken uit de streek.

6. Hotel-restaurant Gaia in Diepenveen

Bij hotel Gaia word je verrast. Het restaurant is gevestigd is een statig landhuis. De soms wat exotische kaart verwacht je niet. Alles is vegetarisch of vegan en met veel biologische ingrediënten bereid.

6x biologische restaurants in Amsterdam

Golden Temple vegetarisch restaurant Amsterdam vegan uit eten

Puur! uit eten heeft een lijstje met hotspots in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Bij deze restaurants eet je biologisch, duurzaam, eerlijk en vooral lékker. Met groenten in de hoofdrol, streekproducten en fairtrade ingrediënten.

Lees: biologische restaurants in Amsterdam

Jeannette van Mullem Puur! uit eten Arnhem

3x vegan soep recepten

vegan maissoep met kokos

Mmmmmm… vegan soep? Dat is ook niet zo gek want soep bestaat vaak uit vooral plantaardige ingrediënten (lekker veel groente!) en is heel makkelijk zonder dierlijke producten te bereiden.

Lees: 3x vegan soep recepten

Wist je dat alle recepten op Puur! uit eten vega(n) zijn? Bekijk ze hier: puuruiteten.nl/recepten

Reacties