7x favoriete vegetarische kookboeken kopen

Nieuws
Naar item

Wat zijn mijn favoriete vegetarische kookboeken? Ik heb 7 tips voor je op een rijtje gezet met de beste kookboeken voor als je lekker en gezond wilt koken zonder vlees of vis. Heb jij een favoriet die hier nog niet bijstaat, laat je het dan weten onderaan dit artikel? Je kunt jouw vegetarische kookboek ook meteen bestellen. Voor jezelf of als smakelijke duurzame cadeautip!

7x favoriete vegetarische kookboeken

1. Heel veel Veg!

Favoriete vegetarische kookboeken kopen Heel veel veg!

Van de grote Veg! en de kleine Veggie! was Puur! uit eten al fan. En ook vegetarisch kookboek ‘Heel veel veg!’ is nu bij de Veg! verzameling. Gezonde recepten met de lekkerste groenten is het thema. Veg! auteur Hugh Fearnley Whittingstall legt uit dat we ons gezonder en energieker voelen als we meer groenten eten. Het is goed voor onze planeet en we verbruiken veel minder energie en grondstoffen dan bij de productie van dierlijke ingrediënten.

‘Ik ben er bijna zeker van dat we allemaal weten dat we meer groente (en fruit) zouden moeten eten, dus waarom doen we dat dan niet? Misschien komt het doordat onze eetcultuur niet zo vriendelijk naar de groenten is geweest. We eten ze natuurlijk al jaren maar niet vaak op de kleurige, creatieve, respectvolle manieren die andere keukens hebben verzonnen.” Dat het anders kan, laat Hugh zien met dit groentekookboek Heel veel veg!

Bestel Heel veel veg! hier.

2. The Green Kitchen at Home

Favoriete vegetarische kookboeken kopen The Green Kitchen at Home

In The Green Kitchen at Home delen de Zweedse David Frenkiel en Deense Luise Vindahl hun favoriete recepten met basics die ze standaard in de koelkast hebben staan, zodat ze altijd in no time een gezonde, vegetarische maaltijd kunnen bereiden. Gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag.

The Green Kitchen at Home Luise Vindahl

Puur! uit eten was uitgenodigd voor de perslunch waar we genoten van heerlijke gerechten, uiteraard naar eigen recept. Luise schuift aan tijdens de lunch. Ze vertelt over haar eetfilosofie: ‘Voor mij is het belangrijk dat eten energie geeft en blij maakt. Maar ook dat het simpel te bereiden is. Het liefst met slechts enkele ingrediënten’.

Bestel The Green Kitchen at Home.

3. de flexitariër

Favoriete vegetarische kookboeken kopen de flexitariër

Hoogstwaarschijnlijk ben jij al flexitariër. Of misschien wel vegetariër. Of eet je alleen plantaardig. Het merendeel van de Nederlanders eet minstens één dag in de week geen vlees of vis. De redenen zijn uiteenlopend, maar over het algemeen omdat het beter is én lekker. Dat het nog lekkerder kan, zie je in kookboek de flexitariër. Dit boek voor (parttime) vegetariërs staat vol met inspiratie voor vegetarische gerechten.

Favoriete vegetarische kookboeken kopen de flexitariër

We delen alvast een recept! Bij de lekkerste groenteburgers (dit recept vind je ook in de flexitariër) kun je een paar bijgerechten serveren. Deze knapperige zoete aardappelfriet met daarbij een frisse rode koolsalade is daar ideaal voor!

Bestel de flexitariër.

4. Vegarabia

Favoriete vegetarische kookboeken kopen Vegarabia

Je vindt in Vegarabia alleen vegetarische en veganistische recepten, geïnspireerd op de heerlijke keuken van het Midden-Oosten. Kenmerkend voor deze manier van eten is dat de verschillende kleine gerechten worden gedeeld. De groentegerechten uit dit boek laten zich prima combineren tot een heerlijke uitgebreide lunch of diner.

Het oog wil ook wat. Vegarabia is een mooi receptenboek, stijlvol en overzichtelijk vormgegeven. Als tafelboek, en nog fijner om lekker vaak te gebruiken in je keuken.

Bestel Vegarabia hier!

5. Bazaar

Favoriete vegetarische kookboeken kopen Bazaar

‘Bazaar’ is het oude Perzische woord voor ‘markt’ en je vindt het in vele andere Midden-Oosterse culturen terug. Als ik mijn ogen sluit en aan het woord ‘bazaar’ denk, zie ik traditionele Oosterse markten van vervlogen tijden voor me: rumoerige, bedrijvige plekken vol met allerlei kleurrijke producten. Sabrina Ghayour, vertelt verder over haar vierde kookboek Bazaar: “In welk land ik ook ben, ik vind het heerlijk om naar een goede markt te gaan – daarmee bedoel ik een markt die zich nog richt op verse, eenvoudige producten, niet beïnvloed door de toeters en bellen van moderne, trendy lekkernijen. Op de lokale bazaar kun je altijd inspiratie en culinaire educatie opdoen”.

Een prachtig boek met schitterende fotografie en heerlijke pure recepten. Aanrader voor wie dol is op de Midden-Oosten keuken.

Bestel Bazaar hier.

6. De YogaKeuken

Favoriete vegetarische kookboeken kopen De Yogakeuken

Dol op koken én op yoga? Passend bij de 7 chakra’s zijn de recepten ingedeeld in de hoofdstukken: aarden, stromen, vitaliseren, voeden, versterken, kalmeren en zuiveren.

De Yogakeuken is een mooi vormgegeven kookboek dat zeker ook geschikt is voor niet-yogi’s. Alle recepten zijn vegetarisch of vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Bestel De Yogakeuken.

7. Vega BBQ

Favoriete vegetarische kookboeken kopen Vega BBQ

Vega BBQ boek laat je hopen dat het zo snel mogelijk barbecueweer is. Bij een zomerse barbecue denk je al snel aan veel vlees maar dit boek laat je het tegendeel zien. Met 73 recepten die variëren van gegrilde groenten en op de gloed gebakken knolgroenten tot sappige groenteburgers en fruitige desserts.Vergeet het vlees. Deze zomer ga jij, met je vrienden en familie, groen barbecueën!

Vega BBQ kookboek recept

We delen alvast een heerlijk kleurrijk recept met groenten in de hoofdrol. Klik hier voor het lekkere gerecht dat je hierboven ziet: Gegrilde pompoen met srirachaboter.

Bestel jouw Vega BBQ boek hier!

De beste vegetarische kookboeken kopen

Wil je direct aan de slag met inspiratie om thuis (meer) vegetarisch te eten? Hieronder vind je een lijstje met de zeven beste vegetarische kookboeken die op mijn boekenplank staan.

Bestel hier gemakkelijk jouw vegetarisch kookboek:

Favoriete vegan kookboeken kopen

Favoriete vegan kookboeken Vegan 100

Eet je liever helemaal plantaardig? Check mijn tips: 5x favoriete vegan kookboeken kopen!

Vegan en vegetarische restaurants

marion pluimes restaurant loff breda

Puur! uit eten bij vegan en vegetarische restaurants doe je hier!

Reacties