Quick + Slow, The Green Kitchen

Nieuws
Naar item

The Green Kitchen heeft alweer een nieuw kookboek uitgebracht. Alle kookboeken van David Frenkiel en Luise Vindahl hebben uitsluitend vegetarische recepten.

The Green Kitchen Quick + Slow kookboek

Deze editie The Green Kitchen Quick + Slow laat recepten zien voor drukke werkdagen en relaxte weekenden.

Winactie Quick + Slow Green Kitchen

Gefeliciteerd Siu en Thomas. Jullie zijn de twee winnaars van kookboek Quick + Slow. Heb jij deze keer niet gewonnen, hou dan puuruiteten.nl/actie in de gaten en volg @Puuruiteten. 

We mogen twee Quick + Slow kookboeken weggeven. Wil je een van de twee exemplaren Quick + Slow winnen?

Zo maak je kans:

  • Laat onder dit artikel weten voor wie jij een recept uit dit boek wilt koken.
  • En wordt dit een quick of een slow recept?
  • Deel de link van dit artikel op jouw social media en tag degene voor wie jij wilt koken én @puuruiteten.

Leuk als je meedoet!

Over Quick + Slow

The Green Kitchen at Home Luise Vindahl

Het Deens-Zweedse stel David Frenkiel en Luise Vindahl vertellen zelf over het Quick + Slow kookboek: ” Bij de slow-recepten gaat het erom dat je geniet van het kookproces én het resultaat. Vaak nemen we in het weekend meer tijd om te koken dan doordeweeks, maar soms is een slow-maaltijd precies wat we nodig hebben op dinsdagavond.

We willen dat dit boek een soort gids wordt voor hoe je een balans tussen quick en slow krijgt in de keuken – en in je leven. Het is een kookboek, maar ook een conversatie over hoe eten onze beste therapie kan zijn en een bron van ultiem geluk.”

Pompoenpittenpasta recept

Puur! deelt graag een pompoenpittenpasta recept uit het kookboek om zelf te maken. Lekker als dip bij een vegan borrelplankje.

voor 250 ml

  • 300 g pompoenpitten
  • flinke snuf zout
  • 2 el kokosolie, op kamertemperatuur
  • ½ tl versgemalen kardemom

Pompoenpittenpasta zelf maken

Pompoenpittenpasta zelf maken

  • Verwarm de oven voor tot 140 °C hetelucht / 160 °C electrisch.
  • Spreid de pompoenpitten uit op een bakplaat en bestrooi met zout.
  • Rooster 15-18 minuten in de oven tot de zaadjes beginnen te poffen.
  • Doe de geroosterde pitten in een krachtige keukenmachine en zet deze 10-15 minuten aan, op hoge stand, of tot je een supergladde, vloeibare pasta hebt.
  • Stop af en toe om de pasta aan de zijkanten van de kom naar onder te schrapen (en om je keukenmachine af te laten koelen).
  • Voeg als de pompoenpittenpasta helemaal glad is de kokosolie en kardemom toe. Mix deze er snel door, schenk de pasta in een pot en sluit deze af. Je kunt de pompoenpittenpasta minstens 1 maand op kamertemperatuur bewaren.

Zoetekauw? Als je de pasta liever iets zoeter wilt hebben, kun je tegelijk met de kokosolie een paar theelepels kokosbloesemsuiker toevoegen.

Experimenteer: je kunt de kardemom vervangen door andere specerijen.

We eten thuis noten- en zadenpasta’s zoals andere mensen melk drinken. Mijn theorie is dat vegetariërs extra van notenpasta houden omdat we extra vetten en eiwitten nodig hebben. Maar wat de reden ook is: bij ons is sprake van een obsessie. Notenpasta’s zijn tegenwoordig overal te koop maar pompoenpittenpasta is goedkoper en extreem lekker als dipsaus voor appel, bleekselderij en wortel.

Hij is ook prima geschikt voor mensen met een notenallergie. In de keuken gebruiken we hem net als tahin: we sprenkelen de pasta over brood en yoghurt of havermout en voegen hem toe aan energierepen en toetjes. De pasta wordt vloeibaar door er aan het eind van het mengproces wat kokosolie aan toe te voegen.

The Green Kitchen Quick + Slow bestellen

Bestel The Green Kitchen Quick en Slow.

Reacties (6)

  • 5 November 2022, 05:09

    Michel: “Super mooie aktie en gedeeld natuurlijk zou graag deze mooie prijs willen winnen voor me vrouw Marjan Van de Logt om voor haar te kooken”

  • 5 November 2022, 03:09

    Siu: “Dit boek klinkt super leuk! Ik zou graag wat voor m’n vriend maken. Hij komt morgen terug na 3 weken VS en is als groente liefhebber he-le-maal klaar met al dat vlees daar! Hoewel ik de kook fanaat van ons twee ben, geniet hij enorm van het meditatieve van het kookproces: even na een werkdag geen schermen, maar al pratend - en al groente snijdend - aan het aanrecht onthaasten. Het is echt iets van ons twee geworden. Dus zoals je zegt, genieten we samen van het kookproces én het resultaat.”

  • 31 October 2022, 21:07

    Thomas: “Ik wil graag een slow gerecht maken voor mijn opa en oma. Het lijkt me erg leuk om hen kennis te laten maken met gezonde en vegetarische voeding. En het boek is sowieso erg interessant om lekkere en inspirerende gerechten uit te halen.”

  • 26 October 2022, 21:09

    Rita: “De boeken van David en Louise ken ik nog niet maar wil ze heel graag in zien en recepten uitproberen. Een slow-gerecht maken voor mijn man dat wil ik graag proberen. Koken vind ik heerlijk rustgevend en kookboeken zijn alleen om in te kijken al heel erg leuk. Als er dan ook recepten in staan, die wij lekker vinden dan is dat dubbel geluk.”

  • 26 October 2022, 19:48

    Silvia: “Ik ben helemaal fan van de boeken van David en Luise. Op dit nieuwste en 1 ander boek na, worden ze zeer regelmatig in de keuken gebruikt. Ik hou van lekker veel verschillende soorten groenten en met twee kleine kinderen ben ik veel aan 't mealpreppen, sta avonden in de keuken voor lekkere en gezonde maaltijden voor mezelf en mijn gezin. Ook probeer ik mensen in mijn omgeving mee te laten genieten van mijn gerechten en baksels. Voor deze levensfase ga ik voor de quick recepten. Ilse, zou er een bananenbrood 2.0 versie in staan, die jouw favoriet kan verslaan?”

  • 26 October 2022, 15:50

    Lucie: “Zoonlief Robin die niet meer bij ons, zijn paps en mams woont, maar zelf zijn leven aan het inrichten is, en als huisarts in opleiding superdruk soms zijn maaltijden "improviseert" en dat is voor zijn eigen gezondheid maar ook gezelligheid natuurlijk best een gemis! Voor deze lekkerbek sta ik graag in de keuken voor een heerlijk slow-gerecht, dan wordt het samen genieten en smullen en komt het met hem toch goed terecht!”