Vega BBQ boek

Actie
Naar item

Vega BBQ boek laat je hopen dat het zo snel mogelijk barbecueweer is. Bij een zomerse barbecue denk je al snel aan veel vlees maar dit boek laat je het tegendeel zien. Met 73 recepten die variëren van gegrilde groenten en op de gloed gebakken knolgroenten tot sappige groenteburgers en fruitige desserts.

Vega BBQ boek winactie barbecue vegetarisch

Doe je mee met de Puur! uit eten winactie? We mogen 4x het Vega BBQ boek weg geven! Laat onderaan deze blog weten wat jouw favoriete BBQ gerecht is. Uiteraard vega(n)! Deel je dit bericht op Facebook, Instagram en Twitter en tag je @Puuruiteten? Dat vinden we leuk en zo maak je extra kans om te winnen : )

Winactie Vega BBQ boek

Vega BBQ boek vegetarisch barbecue recept

Caesarsalade met gegrilde kool

De winnaars hebben het Vega BBQ boek ontvangen. Doe je mee met de volgende Puur! uit eten winactie?

Wil je het Vega BBQ boek bestellen?

Lekkere vegetarische BBQ recepten

Vega BBQ boek barbecue vegetarisch kookboek

Pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip

Dit barbecue kookboek laat zien dat bijna alle groenten zich lenen om op de grill te bereiden. Met een keur van bijgerechten, soepen, salades, brood, gratins, burgers, zoete lekkernijen en snacks.

Vegetarisch barbecue recept

Vega BBQ boek vegetarisch barbecue recept

Gegrilde pompoen met srirachaboter

We delen alvast een heerlijk kleurrijk recept met groenten in de hoofdrol. Zo maak je het lekkere gerecht dat je hierboven ziet: Gegrilde pompoen met srirachaboter.

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 el sriracha (hete chilisaus)
  • 1 tl honing

Bereiding:

  • Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Meng de ingrediënten voor de srirachaboter: boter + sriracha.
  • Grill de plakken pompoen 15-20 min. totdat ze zacht zijn. Draai ze af en toe om.
  • Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.
  • Tip! Strooi voor het serveren verse goudsbloesemblaadjes en peterselie over het gerecht.

Vega BBQ kookboek met lekkere recepten voor desserts

Vega BBQ boek recepten desserts

Gegrilde amarettoperen met pistachekaramel en zure room

De mooie rokerige fotografie doet je likkebaarden. Naast alle recepten vind je ook een uitgebreide uitleg over het aansteken van barbecues, het materiaal dat je kunt gebruiken en de grilltechnieken. Met duidelijke grilltijden van verschillende groentes, fruit en extra’s als kaas en tofu.

Tijd voor een vegetarische barbecue

Vergeet het vlees. Deze zomer ga jij, met je vrienden en familie, groen barbecueën!

Vega BBQ boek barbecue vegetarisch kookboek recepten

Bestel jouw Vega BBQ boek hier!

Vega BBQ, Malin Landqvist, Uitgeverij Becht, ISBN 978 90 230 1603 8

Doe je mee met de winactie? Laat hieronder weten wat jouw favoriete vega BBQ gerecht is.

Groenten op de BBQ recept

Groente BBQ recept restautant heerdeberg

Zelf groenten op de BBQ bereiden?

Lekker fruit op de BBQ tips

Watermeloen fruit op de BBQ veggipedia barbecue tips recepten

3x lekker fruit op de BBQ tips. Welke fruitsoort op de barbecue is jouw favoriet?

Reacties (15)

  • 24 juni 2019, 14:44

    Tineke: “Gewonnen met actie en vorige week ontvangen, het Vega BBQ-boek. Prachtige boek qua uitvoering en vormgeving met originele en zeer verfijnde recepten. Blij mee! Hartelijk dank! https://www.puuruiteten.nl/vega-bbq-boek/”

  • 5 juni 2019, 21:46

    Marianne: “Het gerecht van de Gegrilde pompoen met srirachaboter en dan de amarettoperen.... Indien al de andere recepten in het boek net zo bijzonder zijn, gaat het een verrukkelijk BBQ seizoen worden.”

  • 5 juni 2019, 17:46

    Tineke Kolk: “Favo bbq (na) gerecht: peer met gorgonzola, walnoten/walnootolie en marmelade”

  • 3 juni 2019, 14:44

    Dick van der Wee: “Aardappels poffen met een lekkere yoghurt kruiden vulling en als bijgerecht salade van witte bonen in tomatensaus met paprika en rode ui.”

  • 3 juni 2019, 13:59

    Mariëlla Julien: “Gegrilde courgettes en aubergines met knoflook en olijfolie met geroosterde pijnboompitten en gegrilde tomaatjes😋😋”

  • 24 mei 2019, 13:20

    Corien Remijn: “Yeah dit komt precies op tijd want we willen Minder Dierlijk maar Wel BBQ! Favoriet: oesterzwammen met kruidenboter (in folie) met olijvencreme op geroosterd kruidenbrood..”

  • 24 mei 2019, 12:42

    Ivonne: “Ruim een jaar eet ik helemaal geen vlees meer. BBQ's een beetje vermeden omdat er hoofdzakelijk vlees gegeten wordt. Inspirerende gerechten ontbraken eraan....”

  • 23 mei 2019, 19:30

    Erica: “Ik eet graag puntpaprika met champignons, mais, bosui en tomaat van de BBQ. Met daarbij een heerlijke salade en kruidenboter met stokbrood.”

  • 23 mei 2019, 18:10

    Susanne: “Ik ga voor geroosterde halloumi met aubergine en rode paprika”

  • 23 mei 2019, 13:42

    Lonneke: “Groenen asperges op een sateprikker rijgen, stuk Ananas er op en grillen maar. Mmmm.”

  • 22 mei 2019, 11:23

    AnnaB: “gepofte aaardappels met kruidenboter en verder ben ik dol op paprika en champignons en mais van de barbecue”

  • 22 mei 2019, 06:44

    Dineke Wiersema: “Maïskolf geroosterd eten als deze nog warm is, mmmmm”

  • 18 mei 2019, 15:44

    Arja: “Geen idee wat ik op de barbecue moet gooien nu ik (bijna) geen vlees meer eet. Help!”

  • 17 mei 2019, 18:31

    John: “Wil graag meer vega gerechten leren kennen zodat ik mijn vegetarische vrienden lekkers BBQ gerechten kan voorschotelen. Wat ik zelf lekker vind is portobello's met monchoukaas en tym. Of gepofte aardappels met ricotta.”

  • 17 mei 2019, 16:43

    Vief: “Jaaaaa dit heb ik nodig ? ik struggle altijd met BBQ'en met vrienden omdat ze altijd vlees eten. Ik hou heel erg van gepofte aardappelen met een beetje kruidenboter van de BBQ, maar dat gaat ook vrij snel vervelen als je elke week wil BBQ'en. Dit boek zou ideaal zijn om deze zomer door te komen!”