10x favoriete vegan kookboeken kopen

Nieuws
Naar item

Wat zijn mijn favoriete vegan kookboeken? De laatste jaren zijn er veel vegan kookboeken op de markt gekomen. Dat is natuurlijk niet vreemd. Vegan eten is hip, beter voor de dieren en het klimaat. En gezond, als je tenminste goed let op noodzakelijke aanvullingen van vitamines. Vooral B12 is essentieel. Veganisten en vegetariërs eten gemiddeld meer groenten en geen – of in het geval van vegetariërs minder – ongezonde verzadigde dierlijke vetten.

Wil je – af en toe of altijd – vegan eten? Check dan deze vegan kookboeken.

10x favoriete vegan kookboeken

1. Oh she glows, elke dag

Favoriete vegan kookboeken kopen Oh she glows

Snel. Simpel. Vegan. Alle recepten uit Oh she glows elke dag zijn veganistisch, glutenvrij en gemakkelijk te maken. En de gerechten zien er heerlijk uit. Deze gevulde zoete aardappel op de cover is een van mijn favoriete vegan recepten.

2. EAT VEGAN

favoriete vegan kookboeken kopen eat vegan kookboek

Je hoeft echt geen veganist te zijn om meteen iets lekkers te willen maken uit het nieuwste EAT VEGAN kookboek. Wat denk je bijvoorbeeld van dit Taco fiësta bij jou thuis?

3. Vegan 100

Favoriete vegan kookboeken Vegan 100

Meer dan 100 waanzinnig lekkere vegan recepten belooft Vegan 100. Gaz Oakley leert je hoe en schreef het kookboek waarvan hij wilde dat hij het had toen hij veganistisch werd. Met kleurrijke, plantaardige gerechten waarin smaak een hoofdrol speelt. Ook het populaire vegan junk food komt aan bod.

4. VEGAN het kookboek

Favoriete vegan kookboeken Vegan het kookboek

De meeste recepten bedacht Jean-Christian Jury in zijn eigen keuken. En een aantal recepten in VEGAN het kookboek is geïnspireerd op zijn ontmoetingen tijdens zijn reizen door meer dan honderd landen. Bij elk recept staat aangegeven uit welk land de recepten afkomstig zijn. Ook is er achterin het, maar liefst 472 pagina’s tellende, boek een register per land opgenomen.

5. BOSH!

BOSH! vegan kookboek kopen

BOSH! ken je misschien al van bosch.tv met hun populaire filmpjes want het is het grootste vegan online channel ter wereld. Meer dan 140 recepten vind je nu ook in vegan kookboek BOSH!

Zoals auteurs Henry Firth en Ian Theasby zelf zeggen: “In dit boek vind je nieuwe favorieten die onmogelijk kunnen mislukken, inspirerende lunchideeën, topgerechten waarvan zelfs de koppigste biefstuketers onder de indruk zullen zijn, supersnacks, belachelijk lekkere toetjes (daar zijn we best goed in, al zeggen we het zelf) en geweldige cocktails, allemaal boordevol smaak”.

6. Hemelse hummus

Hemelse hummus kookboek vegan recepten

Hemelse Hummus. Een kookboek compleet in het thema van, je raadt het al: hummus. De recepten die erin staan, gaan van de meest basic hummus, naar erg originele en té gekke combinaties.

7. Rebels lekker!

Rebels lekker! vegan kookboek

Kookboek Rebels lekker! is opgedeeld in de hoofdstukken: werelds ontbijten – rebelse hoofdgerechten – bijgerechten, soepen en salades – tegendraads met graan – is dit echt vegan? – desserts – basics. In het begin van het boek vind je een duidelijke lijst met plantaardige alternatieven voor dierlijke producten als eieren en melk.

8. Heel veel veg!

heel veel veg vegan kookboek

Heel veel veg! is zeker een van mijn favoriete vegan kookboeken. De auteur legt uit dat we ons gezonder en energieker voelen als we meer groenten eten, het is goed voor onze planeet en we verbruiken veel minder energie en grondstoffen dan bij de productie van dierlijke ingrediënten. ‘Ik ben er bijna zeker van dat we allemaal weten dat we meer groente (en fruit) zouden moeten eten, dus waarom doen we dat dan niet?’

9. Heel veel veggie!

Winactie Heel veel veggie! kookboek

In Heel veel veggie! staan de beste 130 recepten van Hugh Fearnley-Whittingstall in een speciale kleine editie. Zijn doel? Groenten onweerstaanbaar lekker maken. En dit zonder veel keukenfratsen. Ook leuk als cadeau!

10. Vanavond vegan

Kookboek Vanavond vegan Angela Liddon

Kookboek Vanavond vegan is de opvolger van Oh She Glows (nr. 1 van dit lijstje), ook van Angela Liddon. Genieten en gezond eten staan voorop. Van heerlijke soepen, simpele salades tot stoofpotjes. De schrijfster weet als geen ander hoe gevarieerd lekker en simpel te koken zonder dierlijke producten. Omdat het gezonder is, milieuvriendelijker en goedkoper. Maar vooral omdat het gewoon heel erg lekker is.

De beste vegan kookboeken kopen

Wil je direct aan de slag met inspiratie om thuis (meer) vegan te eten? Hieronder vind je een lijstje met de tien beste vegan kookboeken die op mijn boekenplank staan.

Bestel hier gemakkelijk jouw vegan kookboek:

Ook leuk om cadeau te geven!

Vegan recepten e-book

Vegan recepten e-book Puur! uit eten

Download jouw gratis vegan recepten e-book. Met 30x lekkere veganistische recepten van de Puur! uit eten chefs.

Alle Puur! uit eten recepten zijn vegetarisch of veganistisch.

Ooit aten we dieren

Ooit aten we dieren boek kopen

Lees ook: Ooit aten we dieren en #trotsopdeboer.

Vegetarische en vegan restaurants

amsterdam vegetarisch restaurant de culinaire werkplaats

Lees ook: Lekkere vegetarische en vegan restaurants met biologisch eten en streekproducten.

Reacties (2)

  • 4 december 2019, 10:16

    Jeannette van Mullem: “Wat een leuke tip, Susanne. Dankjewel!”

  • 24 november 2019, 13:08

    Susanne: “Hoi Jeannette, ken je ook The Happy Pear (https://thehappypear.ie/about/)? Ik heb hun kookboeken niet maar kijk altijd met veel plezier naar hun videos. Aanrader!”