EAT VEGAN kookboek

Actie
Naar item

Update: Gefeliciteerd Sarah! Jij bent de winnaar van kookboek EAT VEGAN. Heb je deze keer niet gewonnen? Check deze nieuwe winactie.

Je hoeft echt geen veganist te zijn om meteen iets lekkers te willen maken uit het nieuwste kookboek EAT VEGAN. De Australische Shannon Martinez en Mo Wyse hebben samen een restaurant en een delicatessenwinkel in Melbourne. Ze delen in dit pas verschenen kookboek creatieve en lekkere plantaardige recepten voor iedereen.

EAT VEGAN kookboek shannon martinez mo wyse

Shannon is zelf geen veganist. Dat is best opmerkelijk in het wereldje van soms ietwat ‘hard core’ veganisten, schrijft ze. Wat hou ik van deze relaxte ‘Aussie’-stijl van koken en schrijven. Zo lees ik bij de tips en feitjes over dit boek: ‘Je zinnen gezet op een recept, maar niet alle ingrediënten in huis? Geen probleem! Tenzij anders aangegeven, kun je het ontbrekende ingrediënt gewoon weglaten of vervangen door iets anders’. En: ‘Je hoeft je borden niet op dezelfde manier op te maken als wij. Bepaal lekker zelf hoe je je gerecht presenteert’. Geweldig!

EAT VEGAN kookboek winactie

Bestel kookboek EAT VEGAN hier!

Hoewel het omgekeerde kruis op de cover ietwat sektarisch aandoet, is de inhoud van dit boek dat gelukkig allerminst. Zeker in deze tijden van voor- en tegenstanders van ‘vegan’ is dat fijn, het lijkt wel of iedereen vóór of juist tegen deze vijf letters is. Nou ja, niet zo zeer de letters zelf, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

EAT VEGAN kookboek groente groenten plantaardig eten veganistisch

Zelf zie ik vooral de voordelen van meer plantaardig eten. Liefst eet ik zoveel mogelijk groenten. Wel laat ik tofu-ingrediënten zoveel mogelijk links liggen. Dat geldt ook voor de meeste soja-brouwsels. Smaken verschillen.

Van mij mag iedereen zelf weten of hij/zij wel of geen dierlijke producten eet, al wijs ik graag op de voordelen van biologisch én meer plantaardig eten als het gaat om dierenwelzijn en gezondheid. Een gebrek aan geld mag daarbij, wat mij betreft, nooit ten koste gaan van de leefomstandigheden van dieren. Want sowieso is het een goed idee om minder vlees, vis en andere dierlijke producten te eten en dan wél zo diervriendelijk mogelijk. Goed voor je eigen gezondheid, de dieren en het milieu. En ja, dat geldt niet alleen voor vlees, maar ook voor de consumptie van eieren, yoghurt, en producten als mayonaise waar dierlijke ingrediënten en in zijn verwerkt.

Lékkere vegan recepten

Goed, ik dwaal af… Terug naar EAT VEGAN. Bij het doorbladeren van dit mooi vormgegeven boek viel mijn oog vooral op deze recepten, die ik zelf binnenkort wil uitproberen: tortillasoep, kikkererwtenstoofschotel en Mexicaanse rode rijst. En natuurlijk de chocoladepaté. Mmm. Chocolade is altijd een goed idee. Deze variant is gemaakt met onder meer pure chocolade, het vocht van kikkererwten, citroen en kaneel.

EAT VEGAN kookboek

En wat denk je van dit Taco fiësta?

Bestel kookboek EAT VEGAN

EAT VEGAN, Uitgeverij Good Cook

Reacties (49)

 • 18 augustus 2017, 18:46

  Sanne Becks: “Ik ben een "nieuwkomer" in Veganland maar o,o,oohh wat is het lekker.Tenminste als het klaargemaakt wordt voor me.Hoogste tijd om zelf eens lekker los te gaan in de keuken. Ik verheug me er nu al op want de meeste van mijn vrienden en kennissen zijn al op de vegantour dus aan "mee-eters" geen gebrek”

 • 13 augustus 2017, 19:19

  Cecil: “Wat een leuke actie! Ik zou graag dit boek winnen voor meer creatieve recepten. Ik volg namelijk een 'zwaar' dieet omdat ik borstvoeding geef aan mijn 4 maanden oude bink met meerdere voedselallergieën. Ik mag bijv geen melk, ei, soja, noten,vis, sesamzaad en tomaat. Hopelijk dat in dit boek lekkere en gezonde recepten staan die ik wel kan eten.”

 • 13 augustus 2017, 11:47

  Maik galenkamp: “Ik wil dit boek graag winnen omdat; Verrassend eten delen = liefde geven. ? Groeten”

 • 13 augustus 2017, 05:54

  Lisa esenbrink: “Ik zou heel graag dit prachtige kookboek winnen! Nu al maanden in een bouwval keuken aan het kokkerellen maar straks heerlijk achter een nieuw fornuis! Zelf altijd een echte vleeseter geweest, maar sinds een jaar bewust minder vlees en meer plantaardig gaan eten. Dit bevalt zo goed! Inspiratie is nog wel eens een dingetje, dit fijne vegan boek zal mij hier zeker bij helpen! En wat zal het boek prachtig staan op een mooie plank in de nieuwe keuken! ????”

 • 12 augustus 2017, 22:13

  Coco: “Eigenlijk heb ik dit boek al maar ben er zo'n fan van dat ik hem graag win als verrassing voor mijn vriendin die nu ook de vegan lifestyle wilt gaan proberen! Ben zo blij dat ze deze weg ook wilt gaan bewandelen en vind dus dat ze wel een steuntje in de rug kan gebruiken! :)”

 • 12 augustus 2017, 21:37

  Heleen Disselhorst: “Elbrig de Vries voor jou wil ik graag koken!! Vegan koken moet ik echt nog leren en wil ik graag toevoegen aan mijn repertoire voor het opstarten van mijn eigen vegetarisch/veganistisch eethuis! :) Het zal hierbij draaien om gezond eten dat ook nog zinderend lekker is. Door mensen (in Friesland) kennis te laten maken met lekker eten dat veganistisch blijkt te zijn, hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan de gezondheid van mensen en de ecologische voetafdruk van mensen te verkleinen. :)”

 • 12 augustus 2017, 21:03

  José: “Ik zou het boek heel graag winnen maar niet voor mezelf! Mijn vriendin is nu sinds een tijdje 100% vegan (het lijkt mij heel moeilijk) dus ze kan vast wat inspiratie gebruiken. Ze is altijd heel erg druk en daardoor hebben we elkaar al lang niet meer gezien maar als ik win dan moet ze wel langs komen ;-) kunnen we meteen een vriendinnen avondje doen en samen iets lekker koken uit het boek, dus bij deze... als ik win dan is hij voor jou Danielle Pietersma! :-)”

 • 12 augustus 2017, 20:36

  Laura: “Ik, als rasechte bourgondiër die gek is op vlees en vis, zou graag mijn vriend, die heeft besloten alleen nog vegan te gaan eten, verrassen met een ge-wel-dig veganistisch diner. Hopelijk ontdek ik dan zelf ook dat vlees en vis niet altijd nodig is ;-)”

 • 12 augustus 2017, 19:46

  Angelica Castano: “Ik zou heel graag dit boek willen omdat mijn passie voor koken groot is. Ook verbouwen wij nu zelf veel groente en fruit omdat wij geloven dat we dan pas echt biologisch kunnen eten en dit goede ontspanning is. Sinds kort ben ik vegetarisch en grootse deels Vegan. Maar inspiratie uit zo een fantastisch boek zou geweldig zijn.”

 • 12 augustus 2017, 18:35

  Annewien krijgsman: “ik vindt het heerlijk om lekker en kleurrijk eten op tafel te zetten. Dochterlief vindt af en toe een dagje zonder vlees niet erg. Zoonlief is tot nu toe echt n carnivoor. Als ik dit boek zie denk ik dat ik toch echt weer n poging moet gaan wagen het vleesmonster n beetje te temmen!!”

 • 12 augustus 2017, 16:25

  Sonja: “Ik vraag me altijd af wat mensen dan zoal eten als ze vegan eten. Wil dat wel eens uitproberen.”

 • 12 augustus 2017, 14:47

  Irene: “Omdat ik steeds meer vrienden heb die veganistisch eten en ik plantjes ook best lekker vind. Doei”

 • 12 augustus 2017, 14:41

  Madelon: “Geitenwollensok, konijnimitator, gadver, oh nee hoor, ik kan echt niet zonder vlees.bah sla eten de helemaal. Zomaar wat vooroordelen, die ikzelf trouwens ook had. Wist ik veel dat er een hele,wereld van, voor mij onbekende smaken, open lag. Ben pas drie weken bezig. Moet dus veel leren en ontdekken. Maar ook inspireren en mijn man positief houden.”

 • 12 augustus 2017, 13:23

  Lianne van Haperen: “Ik ben vegetariër, op weg naar veganist . Kan dit boek heel goed gebruiken voor tips en de recepten ?”

 • 12 augustus 2017, 12:00

  Rianne: “Mijn man zit in een burn out en wij proberen zo gezond mogelijk te leven, om lichaam en geest weer fit te maken. Voor ons hoort daar een vegan lifestyle bij. Inspiratie hebben we nooit teveel. Dus ik zou heel graag dit mooie boek willen hebben!”

 • 12 augustus 2017, 11:28

  Marije: “Originele reacties zullen er zeker komen maar die van mij komt uit het hart: Ik zou het boek heel graag winnen! Mijn gezin vegan laten eten lukt soms maar ik merk dat ik het moeilijk vind om zonder bv eieren te koken. Het boek ziet er inspirerend uit, kleurrijk en aantrekkelijk: precies zoals ik eten op tafel wil presenteren. Een mooi bord draagt bij aan het welbevinden aan tafel en het maakt dat eten nog meer gewaardeerd wordt. Kortom hopp ik het boek te winnen en lekker in de keuken aan de slag te kunnen.”

 • 12 augustus 2017, 11:04

  Sandra Hutchison: “Ik ben geen vegetariër, maar eet wel bewust minder vaak vlees dan voorheen. Bij gebrek aan inspiratie schiet het streven naar een meer vegetarisch eetpatroon er nog vaak bij in helaas. Ook vindt ik het belangrijk om mijn kinderen te motiveren om minder of misschien zelfs wel geen vlees meer te eten, maar de vegetarische recepten die ik zo nu en dan op tafel zet vallen niet altijd bij iedereen in de smaak. Ik hoop dat dit boek mij hierbij kan helpen.”

 • 12 augustus 2017, 10:37

  Kim bakker: “Ik heb besloten (net voordat ik 24 word) dat het hoog nodig tijd is dat ik van vegetariër overstap naar veganist. Daarom zou ik het te gek vinden om dit kookboek te ontvangen zodat ik een goede levenstijl kan ontwikkelen!”

 • 12 augustus 2017, 09:19

  Sarah Peeters: “Heel graag zou ik het mooie kookboek winnen! Ik ben samen met mijn 16 jarige dochter sinds 6 maanden helemaal vegan. Zij wilde dit heel graag vanwege de dieren en ik wilde het graag voor mijn gezondheid. Ik heb ME in een ernstige vorm. Nou, nu na een half jaar veganistisch eten en leven is er veel veranderd. Ten eerste heeft deze gezamenlijke interesse mijn dochter en mij nog dichter bij elkaar gebracht. Ten tweede ben ik er qua gezondheid flink op vooruit gegaan! Ik heb laatst voor het eerst in 4 jaar weer een klein stukje kunnen fietsen! Fantastisch! Ik loop sinds drie maanden als ik de hond uitlaat ipv rijdend op de scootmobiel. Ik heb ongelooflijk veel plezier in het maken van de heerlijkste veganistische gerechten en ben dus ook veel actiever in de keuken. Als klapper ben ik ook nog meer dan 10 kilo afgevallen. Mijn dochter ziet er ook geweldig uit, haar huid is mooi en ze zit lekkerder in haar vel. Mooi ook om te zien hoezeer haar leeftijdsgenoten geïnteresseerd zijn en begaan zijn met onze mooie aarde en alles wat erop leeft. Ik weet niet of dit een verrassend verhaal is, maar het is ons verhaal en ik zou het kookboek dan ook heel graag willen winnen voor ons. Groetjes Sarah en Evita”

 • 12 augustus 2017, 09:11

  Eveline van Stuijvenberg: “Het staat me al n tijdje tegen en dat gevoel wordt steeds sterker. In overleg met het gezin gebben we besloten: vlees gaat uit ons dagmenu. Maar ik wil n stap verder: veganistisch. Omdat ik twee opgroeiende kinderen heb, heb ik hulp nodig, liefst van n sexy kookboek. Dus kom maar op! We go vegan!!”

 • 12 augustus 2017, 09:06

  W: “Met de kerstdagen eens iets anders op tafel zetten, dat is mijn verwachting als ik dit boek win. De meeste gasten hebben nog niet eens door dat ze vegan krijgen voorgeschoteld, pas na het diner vertel ik ze dat. Groetjes W. Vd hurck”

 • 12 augustus 2017, 08:51

  Sanne: “Van die foto's ga ik watertanden! Met dit boek kan ik mijn familie vast overtuigen van hoe lekker vegan eten kan zijn! ?”

 • 12 augustus 2017, 08:51

  Linda van Pelt: “Wow wat een gaaf boek! Als ik hier niet mensen om mij heen kan inspireren om vaker dat stukje vlees te laten staan dan weet ik het ook niet meer? Al 15 jaar probeer ik zelf zoveel mogelijk dierlijke producten te vermijden en ik heb vele discussies achter de rug over het "waarom"? Kijk naar die heerlijke recepten in het boek "Eat Vegan" dan is de vraag waarom toch overbodig? ☺”

 • 12 augustus 2017, 08:26

  Yvonne: “Er is zoveel lekkers te eten zonder vlees of vis!! Een prachtig kookboek met nieuwe uitdagingen !!”

 • 12 augustus 2017, 08:06

  Desirée Brinkhorst: “Wauw wat ziet dit boek er mooi uit! Ik kook zelf graag met gezonde producten en veel groentes,ok om mijn dochter dit mee te geven. Maar de inspiratie en variatie is bij mij soms ook zoeken en ik hoop met dit boek het plezier van zelf blijven koken weer wat terug te vinden?”

 • 12 augustus 2017, 08:05

  Nennien: “Zoals je al zegt zijn veel hardcore veganisten en dito kookboeken erg "uptide" over het veganist zijn. Waardoor ik constant het gevoel heb dat ik het niet goed doe, ook al doe ik voor mijn gevoel echt mijn best het goed voor de wereld te doen. ❤️? Eet ik geen vlees meer, krijg ik naar m'n hoofd geslingerd dat ik nog wel babietjes (eieren) vermoord of ik krijg een betoog om m'n oren hoe egoïstisch het is om kalfjes te scheiden van hun moeder om hun melk te kunnen stelen... Eet ik voornamelijk groente wordt er afkeurend gekeken als niet alles altijd biologisch is. Grappig dat juist dat me er tot nu toe van weerhouden heeft ook tot "De Veganisten" te willen behoren. (Nu ik toch eerlijk ben; dat, én het feit dat ik soms super inspiratieloos ben qua vegan recepten). Wellicht dat dit relaxte boek met zonder oordeel me na lang wikken en wegen toch over de streep kan trekken. En me kan bekrachtigen in alle goede stappen die ik al gezet heb en me te inspireren hierin door te groeien ipv me te bekritiseren omdat ik, net als ieder mens, niet perfect ben...”

 • 12 augustus 2017, 07:58

  Ansuya lalay: “Vriend is vegetariër Ik eet 1 x per week vlees of vis Paar x per week vegan eten en ook lekker vegan eten lijkt mij ook wel erg fijn”

 • 12 augustus 2017, 07:27

  Diana: “Give me some veggies ! :-)”

 • 31 juli 2017, 09:22

  Marloes: “Ik wil het kookboek graag winnen, omdat:1) het vast en zeker leuk staat in mijn kookboekstandaard in de keuken; 2) uitgebreid koken me vrolijk maakt; 3) vegan eten ervoor zorgt dat ik goed voor mijn lichaam en de wereld om mij heen zorg; 4) het een regenachtige dag tot een gezellige kookmiddag- en avond zal maken met mijn vriend; 5) ik het boek gewoon willlll! Do I need to say more ;-p”

 • 31 juli 2017, 09:01

  Niki: “Oeeeh ben heel benieuwd naar dit boek! Eet nu al 12 jaar vega en kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken! :D als ik win dan maken jullie me zo blij als een ei en niet blij met een dooie mus! Ben ik in de wolken en zit ik op rozen! Ben ik die dag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk! Kortom... ik zou er heel blij mee zijn! Ik begin vast met duimen!!!!!”

 • 30 juli 2017, 15:36

  Marion: “Ik wil hem graag winnen voor mijn vriend Wim Hoff zodat we wat vaker veganistich samen gaan kokkerellen in de keuken. Nu vind hij dat nog lastig. Vast straks met het boek niet meer”

 • 30 juli 2017, 15:30

  Annemieke van Engh: “Mijn lieve vriendin Hildeleen is altijd al met gezonde voeding bezig, de laatste tijd eet zij ook steeds vaker vegetarisch of veganistisch. Ik wil haar graag laten zien hoe trots ik op haar ben door een verassings vegan diner voor haar te koken! Zelf vind ik het lastig om vegan te koken, dus hopelijk veel inspiratie en lekkere recepten in dit mooie boek. Mijn lievelingsstad is ook nog is Melbourne, dus het kan bijna geen toeval meer zijn: dat boek moet mijn kant opkomen :) :) :)”

 • 30 juli 2017, 14:24

  Mirjam: “Originele reactie? Wil hem gewoon te graag! Wil graag meer plantaardig eten. En voor mij als echte foodie, wil je deze gewoon! Dus.... kom maar door.. uh...vegan!”

 • 30 juli 2017, 14:07

  Daisy van der Geest-Poppelier: “Iedere dag koken uit een kookboek is een passie geworden thuis, vooral voor manlief. We eten nu al vegetarisch en aangezien hij niet van melk- en zuivelproducten, dus vegan koken it is! Dus ik gun mijn facebookloze man dit kookboek. En ook leuk om te kunnen gebruiken voor etentjes met m'n zus Sariena, zwager Serge en onze ouders Marianne & Liesbeth of vriendjes Kim & Jordi! Helemaal straks in het nieuwe huis mét grote nieuwe keuken. Duim duim duim!”

 • 30 juli 2017, 12:11

  Anita H.: “Nee, ik ben geen veganist. Niet eens een vegetariër zelfs. Beetje slap van mij, geef het eerlijk toe. Ik heb veel moeite met dierenleed, ik vind dat het milieu onnodig belast wordt en eigenlijk vind ik het ook best een smerig idee dat ik "dierenonderdelen" naar binnen werk. Ik eet trouwens heel weinig vlees. Dat is me te duur en ik ben ook wel bang voor de rotzooi die er in zit. Wel regelmatig vis (ook wel bewust, vanwege de gezondheidsbevorderende eigenschappen). Maar vooral geitenkaas, geitenkwark en eieren maken deel uit van mijn voedingspatroon. Dagelijks! Ik weet niet of ik wel zonder kan. Een boek met goede recepten kan mij wellicht overtuigen?!”

 • 30 juli 2017, 11:08

  Suzie: “Dit is super mooi kookboek met prachtige foto's! Met een 2 vriendinnen maken wij steeds uit een ander kookboek gerechten voor elkaar. Het lijkt me super leuk om uit dit kookboek verrassende vegan gerechten voor hun te maken!”

 • 30 juli 2017, 11:04

  Farah: “Super leuke boek. Zou ik heel graag aan mijn yoga instruur Liza van Rocket Yoga willen geven ♥️???”

 • 30 juli 2017, 11:00

  Anna: “Ik wil Eat Vegan graag winnen,om mijn gezin en sommige vrienden te overtuigen dat eten ook lekker kan zijn zonder vlees”

 • 30 juli 2017, 10:02

  Annemieke: “Omdat je gewoon nooit genoeg vegan kookboeken kan hebben!”

 • 30 juli 2017, 09:11

  Grete Karina: “Ik zou EAT VEGAN heel graag willen winnen omdat dochterlief sinds kort vegan is. Met vegetarisch koken kon ik inmiddels al aardig uit de voeten, maar vegan koken is nog een hele uitdaging. Dus ik kan wel wat hulp van een fijn goed kookboek gebruiken.”

 • 30 juli 2017, 07:34

  Marijke: “Ik doe graag mee??? ben erg benieuwd naar en vegetarische boek! Mijn man is al een tijdje vegetarisch,maar ik vind het soms nog moeilijk om altijd weer gerechten te bedenken ?dus ik doe graag mee??”

 • 28 juli 2017, 19:46

  Emma: “Wow super leuk ik doe zeker mee omdat ik heel erg veel van koken hou ik wil het ook laten gaan doen als ik ouder ben en ik wil wat anders gaan maken en met dit boek ? kan ik super veel nieuwe recepten gaan op zoeken super leuk”

 • 28 juli 2017, 16:41

  Heather Dobson: “Ik ben zelf (nog) geen vegan maar zou dit kookboek heel graag winnen omdat ik gezonder en bovendien beter voor onze planeet wil koken. Ik ben een ramp in de keuken dus hopelijk kan dit boek me verder helpen om mijn kookkunsten te verfraaien en beter te eten!”

 • 28 juli 2017, 12:28

  Hendrik: “Helaas geen leuke emoticons op mijn toetsenbord :-( Wat ik wel heb en nog beter zou willen...lekker, verrassend en gezond vegan op m'n bord. Helaas nog niet overal te vinden, maar hopelijk straks met dank aan het "Eat Vegan" boek wel bij ons thuis op bord, schaal of plank. En het allerleukste is ik kan het ook doorgeven aan de volgende generatie, want die houden wel van een lekkere uitdaging. Groet Hendrik, Els, Valentijn, Jaap en Kareltje de Kat”

 • 28 juli 2017, 12:23

  Bas: “Schitterend het inverted cross op de cover, geniaal. Maar dit boek zou heel goed van pas komen met de #veganchallenge (dag 5 van 31) want #healthy en #duurzaam én #yum (zeker met hulp van dit boek)”

 • 28 juli 2017, 11:48

  Kelly: “Dag ??, doei overheerlijk stukje ??, toedeloe ? & fishy?fishies, dag mevrouw kip?. Hallo eye opener? hoi ?plantaardige lifestyle?, Hey there nieuwe energie voor 10 ?, oh Hi flat belly ?, howdy glowing skin ??! Pas een maand een vegan & al zoveel moois! Elke avond is koken een feestje ???? & een kookboek zou t plaatje naar nieuwe creativiteit in de keuken helemaal afmaken. ?”

 • 28 juli 2017, 11:10

  Ilse: “Na het zien van verschillende documentaires over de vleesindustrie ben ik zelf onlangs begonnen met vegetarisch / veganistisch eten - en ik merkte gelijk: ik heb nog een heleboel te leren! Dit boek zou een mooie hulp zijn voor mij om te experimenteren met een voor mij nieuwe soort van koken. Ik ben dol op koken en hou ervan om nieuwe gerechten uit te proberen - en krijg gelukkig zelfs mijn man hierin mee nu! Zelfs hij is enthousiast geworden over dingen als bv veganistische hamburgers, hoe gaaf is dat!? Daarbij doe ik momenteel een studie voedingskunde en lijkt het mij onwijs interessant om te gaan onderzoeken hoe voedsel kan bijdragen aan genezing van ziekte. Met dit EAT VEGAN boek kan ik een heleboel inspiratie opdoen voor interessante en verrassende nieuwe gerechten die ik dan eventueel ook weer - met wat extra kennis van mijn studie - kan doorgeven aan anderen. Zo helpen we elkaar en wordt de wereld stukje bij beetje wat gezonder :)”

 • 27 juli 2017, 15:39

  Margje & Hans: “Dit boek is toch heerlijk om niet alleen ons zelf maar ook onze kids heerlijk vegan eten voor te schotelen. En nog beter ze kunnen er zelf ook van genieten door mooi mee te helpen met koken dankzij de mooie foto's kunnen ze meteen zien wat het resultaat wordt. Mees & Siem hebben er idg al zin in!”

 • 27 juli 2017, 13:46

  Lonnie Volavsek: “dit kookboek biedt de mogelijkheid om de vergeten groente in een Modern jasje te presenteren. Klasse!!!!”