Biologisch in Zutphen

Nieuws
Naar item

Zutphen, een knus Hanzestadje aan de IJssel, heeft een sfeervol historisch centrum. Kom je de stad binnen met de trein, neem dan de achteruitgang van het station richting de Lijmerij. Daar vind je BroodCafe van Driekant, een fijn startpunt van je biologische ontdekkingsreis in Zutphen. Ook de andere tips zijn op loopafstand van het station.

5x Biologisch in Zutphen

1. Driekant BroodCafe

Driekant BroodCafe Zutphen biologisch lunch

Driekant BroodCafe is een fijne hotspot waar je 100% biologisch eet en drinkt. Vandaag bestel ik een broodje power, want dat is altijd welkom. Met hummus, avocado, kiemen en geroosterde paprika. Lekker op een knapperig broodje naar keuze, uit de eigen bakkerij.

2. Genietcafé

Genietcafé Zutphen biologisch restaurant

Ook veel biologisch staat er op de menukaart van het Genietcafé. Het terras ligt aan de eeuwenoude Bornhof. Wij komen in het voorjaar graag terug omdat dit, van horen zeggen, het mooiste terras van Zutphen is.

3. Safa

Safa Zutphen biologisch taart veganistisch suikervrij

Voor taarten ga je in Zutphen naar Safa. Ook voor raw food, veganistisch en suikervrij gebak. Helaas, vandaag is Safa door bijzondere omstandigheden gesloten. De taart, die ook nog eens 100% biologisch is, proeven we een volgende keer.

4. BioBites & Beats

BioBites & Beats Zutphen biologisch

Update: Helaas is BioBites & Beats gesloten. Wie weet komt er een opvolger op dit adres die ook biologisch werkt.

BioBites & Beats is een brasserie en bar ineen. Het kan hier allemaal: Lunchen, borrelen, naar de muziek luisteren en een dansje doen. Met bio en lokaal eten.

5. Driekant

Driekant Zutphen lange hofstraat biologische bakkerij

Nog een smakelijke hotspot is Driekant aan de Lange Hofstraat. In het historische pand zijn zowel een bakkerij, winkel als lunchcafé gevestigd.

Driekant Zutphen biologische bakkerij

Heb jij nog meer tips in Zutphen waar je lekker biologisch eet en drinkt? Laat het graag weten als reactie onder dit bericht of stuur een tip!

Biologisch in Arnhem

Hoeve Klein Mariendaal Arnhem biologisch restaurant arnhem

Biologisch in Arnhem >>

Biologisch in Utrecht

biologisch restaurant utrecht de veldkeuken bunnik

Biologische restaurants in Utrecht>>

Puur! uit eten in Deventer

Deventer Koekwinkel puur uit eten

Puur! uit eten ging op pad in Deventer, op zoek naar nieuwe Puur! hotspots! Waar kun je in Deventer terecht voor een lokaal, biologisch, fairtrade, vega(n) en vooral lekker hapje en drankje in restaurants en winkels? Lees: Puur! uit eten in Deventer!

Alle biologische restaurants >>

© Tekst en fotografie door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties