3x Puur! restaurants die ook sociaal duurzaam zijn

Nieuws
Naar item

Bij Puur! uit eten hotspots eet je groenten in de hoofdrol, biologisch, uit de streek, duurzaam, fairtrade én vooral lekker. Deze drie restaurants hebben nog iets extra: ze zijn ook sociaal duurzaam. Medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt of als dagbesteding zijn de sterren in de bediening en in de keuken. Lees je mee met deze bedrijven die door de sociale duurzaamheid juist extra puur zijn? En dat proef je als gast. Heb je een tip die hier nog ontbreekt? Deel jouw tip onderaan de blog door je reactie te plaatsen.

3x Puur! uit eten hotspots die ook sociaal duurzaam zijn

1. Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem

Hoeve Klein Mariendaal Arnhem biologisch restaurant arnhem

Naar Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem ga je voor een heerlijke lunch, borrel of een lekkere cappuccino met huisgemaakte taart. Ook kun je een high tea en diverse buffetten vooraf reserveren. De kaart wisselt met de seizoenen. De ingrediënten komen zoveel mogelijk vers van het land. Ze zijn met extra zorg geoogst door de deelnemers op de biologische tuinderij. Ook fijn in combinatie met een wandeling op Landgoed Mariëndaal.

2. Eetatelier in Houten

Eetatelier Houten biologisch restaurant utrecht sociaal duurzaam

Eetatelier Houten is een bijzondere plek: Een team van begeleiders, horecapersoneel en medewerkers met een beperking werkt samen om jou een prettige en smaakvolle avond te bezorgen. De natuur geeft elke periode nieuwe ingrediënten. De kaart bij Eetatelier volgt deze cyclus en wisselt daarom zes keer per jaar. Het restaurant werkt met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten.

3. Driekant Broodcafe in Zutphen

Driekant BroodCafe Zutphen biologisch restaurant

Driekant BroodCafe is een vestiging van Driekant in Zutphen, een ambachtsbedrijf met een sociaal hart. De weg naar het hart verloopt via de handen. Driekant helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door ze werkervaring op te laten doen via het ambachtsvak. Daardoor zijn ze beter in staat het stuur van hun leven in eigen hand te nemen. Alles is 100% biologisch.

Vegetarische en biologische restaurants

vegetarisch restaurant de culinaire werkplaats Amsterdam

Hier eet je vegetarisch én biologisch! >>

Biologische restaurants: handig overzicht!

biologisch restaurant Op Hodenpijl Schipluiden

Handig overzicht met biologische restaurants! >>

Reacties