8x kattencafés in Nederland en België

Nieuws
Naar item

Kattencafés in Nederland en België

Een kattencafé is, zoals de naam al zegt, een café met katten. Je vindt er steeds meer in Nederland en België. Puur! uit eten neemt een kijkje bij Kattencafé Balthazar in Nijmegen en geeft je nog meer tips waar je ze kunt vinden.

Kattencafé Balthazar Nijmegen kattencafes nederland belgie

Kattencafé Balthazar in Nijmegen

Dit toffe filmpje hierboven maakte Puur! stagiaire en kattenvriendin Vief. In Kattencafé Balthazar in Nijmegen word je meteen vriendelijk ontvangen. Je komt binnen in het café dat een huiselijk gevoel uitstraalt. Het is er gezellig druk. Wij vinden al vrij snel een plekje bij het raam, waar kat Tom lekker ligt te slapen.

In de Kattencourant die op tafel ligt staan allerlei weetjes over de katten die in het café wonen. Zo is Tom van origine een Roemeense kater die daar op straat leefde. Hij is naar Nederland gehaald door stichting Het Wijze Weeskitten en vervolgens in het kattencafé terecht gekomen.

Kattencafé Balthazar Nijmegen vegetarisch eten

Geniet in het kattencafé van koffie, thee, sapjes, biologische en vegan gerechten. Alles op de menukaart is geheel vegetarisch of veganistisch. De dierlijke producten komen vaak van biologische boerderijen uit de streek. De katten krijgen biologisch kattenvoer van Yarrah. Niet alleen is dit goed voor de kat, maar ook voor het welzijn van alle dieren.

Biologisch kattenvoer van Yarrah 

Biologisch kattenvoer Yarrah kattencafes

In Nederland en België sponsort Yarrah diverse kattencafés met biologisch kattenvoer. Yarrah heeft als uitgangspunt het voorzien van goede, biologische voeding aan zoveel mogelijk katten. Het kost veel geld voor een kattencafé om al haar kattenmondjes te voeden. De hoge kosten voor de aanschaf van voer worden beperkt door de samenwerking met Yarrah. Ook zorgt Yarrah er op deze manier voor dat de katten goede voeding krijgen.

Ollie Kattencafé Balthazar Nijmegen

Door de samenwerking tussen Yarrah en de cafés kunnen bezoekers met eigen ogen zien dat katten biologisch voer krijgen en dat dit bijdraagt aan de gezondheid en de mooie vacht van de kat.

Vega(n) en biologisch op de menukaart

Vegetarisch en vegan eten Kattencafe balthazar nijmegen

En hoe zit het met het eten en drinken voor de bezoekers bij de kattencafés? Bij Kattencafé Kopjes in Amsterdam hebben ze sinds kort een nieuwe lunchkaart: geen vlees of vis meer, maar geheel vegetarisch. Ook bij Kattencafé Poeslief in Groningen is alles op de menukaart vegetarisch, met een aantal vegan opties. Probeer het ‘Poeslief’-drankje, de Pink Latte. Dit is een warme drank met bietenpoeder en vanillesiroop met (vegan of biologische) melk. Kattencafé Jippies in Haarlem kookt met veel bio producten en ze hebben zowel vegetarische als veganistische opties op de menukaart staan. Zo maken ze wekelijks veganistische taart en bij Jippies start je je dag met een heus katerontbijt.

En ook in Vlaanderen zijn kattencafés in opkomst. Bij DreamCATchers in Gent geniet je van een lekkere Ameowricano of Capurrrr-ccino met daarbij vegan gebak. Of je bestelt een Poezewoefke, blond of donker bier.

Deze kattencafés worden al gesponsord door Yarrah

Biologisch kattenvoer Yarrah kattencafe

Kattencafés in Nederland

 • Amsterdam – Kattencafé Kopjes
 • Haarlem – Jippies kattencafé
 • Nijmegen – Kattencafé Balthazar
 • Rotterdam – Pebbles Kitty Cat Café
 • Zwolle – Kattencafé Skatjes

Kattencafés in België

 • Brugge – Kattencafé Puss and Books
 • Gent – Kattencafé DreamCATchers
 • Kortrijk – Kattencafé Kuro Neko

Waarom biologisch kattenvoer voor jouw kat?

biologisch kattenvoer yarrah

Voor Yarrah test ik (of liever gezegd mijn katten) hun biologisch kattenvoer: kattenbrokjes, blikvoer en snacks. Koop je voor jezelf vaak biologische voeding? Misschien doe je dat voor je eigen gezondheid, omdat je het lekkerder vindt en omdat de dieren een beter leven hebben. Ook je huisdier kan biologisch eten. Zo zorg je voor een beter dierenwelzijn, door het geven van biologisch voer aan je kat of hond.

Lees: biologisch kattenvoer van Yarrah.

Ken jij nog een kattencafé? Laat het ons weten als reactie hieronder.

Reacties (2)

 • 22 februari 2019, 17:30

  Jeannette van Mullem: “Jammer dat kattencafé Ditjes & Katjes zo snel weer gesloten was. Tijd voor ‘n nieuwe inderdaad voor alle kattenliefhebbers in Den Haag.”

 • 22 februari 2019, 16:52

  Agnes: “Leuk zeg! Hoop dat er een kattencafé in Den Haag komt :-)”