Biologisch kattenvoer van Yarrah getest

Nieuws
Naar item

Voor Yarrah test ik (of liever gezegd mijn katten) hun biologisch kattenvoer: kattenbrokjes, blikvoer en snacks. Koop je voor jezelf vaak biologische voeding? Misschien doe je dat voor je eigen gezondheid, omdat je het lekkerder vindt en omdat de dieren een beter leven hebben. Ook je huisdier kan biologisch eten. Zo zorg je voor een beter dierenwelzijn, door het geven van biologisch voer aan je kat of hond. 

Yarrah biologisch kattenvoer puuruiteten

Biologisch eten en drinken

Biologisch eten en drinken koop ik voor mezelf al heel wat jaren. Op zaterdagochtend wandel ik vaak door de mooie parken van Arnhem naar het centrum voor de wekelijkse boerenmarkt. Daar koop ik vooral biologisch-dynamische groenten. Ook fruit, noten en eieren haal ik daar. Voor wat ik dan nog mis ga ik naar een biologische winkel. En door de week fiets ik daar vaak nog een keer naar toe of koop ik biologisch bij de ‘gewone’ supermarkt.

En natuurlijk eet ik buiten de deur zoveel mogelijk bio. Dat is het idee achter Puur! uit eten, dat je ook buiten de deur gemakkelijk weet waar je niet alleen biologisch, maar ook streekproducten, groenten in de hoofdrol, duurzaam, fairtrade en vooral lékker eet en drinkt. Zelf eet ik al een tijd geen vlees, buiten de deur wel heel af en toe vis. Voor katten is dat een ander verhaal, zij zijn van nature echte carnivoren en kunnen niet zonder vlees of vis.

Ook biologisch kattenvoer

Yarrah biologisch kattenvoer

Mijn vorige katten gaf ik jarenlang ‘gewoon’ voer, waarvan de ingrediënten als vlees en vis uit de bio-industrie komen. Uit een soort gewoonte bleef dat zo. En al die tijd wist ik eigenlijk al dat het anders kon. Een verbeterpunt dus. Toen ik op de Bio-beurs een stand van Yarrah met biologisch dierenvoer zag, wist ik: dat probeer ik uit bij m’n nieuwe kittens!

Dat vond Yarrah gelukkig ook een goed idee. Hoe leuk dat ze wilden samenwerken, want daarvoor ontving ik een uitgebreid verrassingspakket met droogvoer, natvoer in blikjes en kuipjes in heel veel smaken en kauwstengels. En niet alleen ik was blij, mijn katten Tommie & Teddie van 6 maanden oud waren dat gelukkig ook, want zij zijn de hoofdrolspelers.

Yarrah biologisch kattenvoer

Na de keuring met een kritische kattenblik smulden ze heerlijk van al het lekkers. En ze zijn nog steeds niet klaar met proeven want er zijn veel verschillende smaken.

Wat vind ik zo goed aan Yarrah kattenvoer?

 • Allereerst vinden de katten het heel lekker. Want net als bij eten voor onszelf, heb je er weinig aan als het biologisch, duurzaam en verantwoord is, maar niet lekker.
 • Alle ingrediënten zijn biologisch, behalve de vis die heeft het MSC-keurmerk voor duurzaam gevangen wilde vis.
 • Het voer is niet op dieren getest en vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en pesticiden.
 • Heeft jouw kat moeite met het verteren van granen? Probeer het graanvrije kattenvoer.

Yarrah biologisch kattenvoer

Lekker en puur eten dus, nu eindelijk ook voor m’n katten! Ook een goed idee voor jouw huisdier? Bestellen kan in de webshop: yarrah.com.

Kattencafés in Nederland en België

Vegetarisch en vegan eten Kattencafe balthazar nijmegen

Lees ook: 8x kattencafés in Nederland en België >>

Reacties (10)

 • 10 augustus 2018, 16:44

  Arjen: “Leuk om me te herkennen in je verhaal. Inderdaad jaren uit gewoonte kattenvoer gekocht, bij onze nieuwe katten wilde we graag graan vrij gaan voeren en gingen zo kritischer kijken naar het voer. Uiteindelijk beslten we rauw voer te gaan geven en zijn beland bij voer van Bandit een totaal voer zonder granen en net als jou voer voor het grootste gedeelte Biologisch of van goede afkomst.”

 • 23 mei 2018, 13:26

  Simon: “Onze twee labradors van 1 en 12, Joy en Lotje, waren erg blij met de beloningsbrokjes van Yarrah! Ik heb ze ook bij de honden van vrienden, Boris en Lucas, getest. Die waren ook erg tevreden. Ten slotte vond mijn ruwharige teckel Filou van 12 ze ook erg lekker! Kortom, een daverend succes!”

 • 12 april 2018, 19:09

  Stella: “Onze katten zijn helemaal gek van de sticks en ook het kuipje vonden ze geweldig!Die hadden ze nog niet eerder gegeten. De honden vinden de mini bites erg lekker al zijn ze wel wat klein voor onze honden.”

 • 3 april 2018, 10:04

  Barbar: “Hey Jeannette! Nog bedankt voor de snoepjes die je voor Ayla meebracht. We zijn intussen helemaal fan en blij dat onze biosupermarkt ze ook verkoopt. Pootje van Ayla ;-) X”

 • 31 maart 2018, 18:19

  Christel: “Ik geef mijn hond regelmatig de kuipjes hondenvoer. Dat is echt een traktatie voor haar. De hondenkluifjes vind ze ook tóp, en ik vind ze super voor onderweg(in bus en trein) . Ten eerste door de verpakking én doordat ze niet stinken!!!?. Nu op proef de mini-bites getest. Helemaal oké en ideaal voor mijn oudere hond die zich nog weleens verslikt in iets groters.. . Tevreden hond en baas ?”

 • 24 maart 2018, 07:22

  Mariella Julien: “Het is niet alleen lekker voor katten ook onze pup Duck smult van de heerlijke ‘snoepjes’ van Yarrah!”

 • 21 maart 2018, 10:16

  Miek: “Mijn hondje Nona en ik hebben de Yarra mini bites geprobeert. Ze zijn heel handig als beloningssnoepje, ze stinken niet, plakken niet dus je krijgt er geen vieze vingers van. En het belangrijkste: Nona vind ze heerlijk!”

 • 23 februari 2018, 15:20

  Kim: “Maxx en Morris (5 mnd oud) hebben de kauwsticks geprobeerd. Ze moesten even wennen. De sticks zijn wat taaier dan die ze normaal krijgen. Dus maar in piepkleine blokjes geknipt en toen vonden ze het heerlijk.”

 • 20 februari 2018, 12:12

  Bianca: “Leuk artikel! Ik heb me nog te weinig verdiept in biologisch voedsel voor mijn hond Pippi, maar de Yarrah hondensnoepjes vindt ze erg lekker. Bovendien een fijn formaat en ze stinken niet, ik heb ze nu dus standaard op zak als we op pad gaan. Goede eerste kennismaking!”

 • 19 februari 2018, 11:29

  Mies: “Leuk artikel met nog leukere foto's! Wat een goed idee voor de miauwende viervoeters! Wij eten zelf inderdaad veel biologisch maar onze katers nog bijna niet....maar dat kan nu veranderen.”