Corona, wat kan ik zelf doen?

Nieuws
Naar item

Ben jij ook coronamoe?

Word je ook zo moe van het negatieve corona nieuws dat we nu al bijna een jaar over ons heen krijgen? Denk jij dat het vaccin het enige redmiddel is? Lees juist dan verder wat je zelf kan doen.

Jeannette van Mullem Puur! uit eten Arnhem

30% van de Nederlanders is sinds maart 2020 aangekomen. In april vorig jaar gaf 53% al aan minder te bewegen. Dat is een flinke stijging. Zo wordt als reden genoemd dat er nu minder mogelijkheden zijn om te sporten. Gelukkig is 13% van de Nederlanders juist wel meer gaan bewegen en dat zie je dan ook terug in de verkoop van sportartikelen en fietsen. Ook zijn mensen veel meer gaan wandelen, hardlopen of volgen ze thuis een online yogalesje. 

Corona, wat kan ik zelf doen?

corona wat kan ik zelf doen

Een gezonde levensstijl versterkt je immuunsysteem en maakt je beter weerbaar tegen corona. Toch zorgt deze crisis er voor dat meer mensen veel ongezonder zijn gaan leven. Als je gezondheid niet in orde is, is de impact van het virus veel groter. 

Naast bewegen is gezond eten een van de belangrijkste dingen die je zelf kunt doen. Hoe doe je dat? Puur! geeft je tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.  

Zelf gezond koken

shakshuka recept vegetarisch veldkeuken

Misschien vanzelfsprekend, ga aan de slag in je eigen keuken! Haal verse, liefst biologische producten in huis en kook daarmee de lekkerste gerechten, zoals bovenstaande shakshuka. Weet je niet wat je kunt maken en heb je dus wel wat inspiratie nodig? Ga dan naar www.puuruiteten.nl/recepten of download het vegan recepten e-book.

Eet meer groenten en fruit

Minder vlees eten tips

Meer groenten en fruit eten is niet alleen heel lekker maar ook gezond! We geven je graag tips hoe je minder vlees kunt eten. Goed voor de dieren, het milieu en vooral je gezondheid. 

Help de horeca

Help de horeca

Juist nu is het belangrijk om de lokale horeca te steunen. Door de coronacrisis hebben de restaurants het zwaar. Steek ze een hart onder de riem en bestel je gezonde, lekkere en pure maaltijd bij een van de Puur! restaurants. Er even tussen uit? Ga puur overnachten in eigen land. Lees coronavirus en de horeca. 

Biologische markt

Biologische markt boerenmarkt

Bezoek een biologische markt bij jou in de buurt. In de meeste steden is er elke week een markt. Lekker buiten boodschappen doen… Haal hier je verse en biologische producten. Denk hierbij aan fruit, groenten, brood, kaas en noten. Gezond, duurzaam en heel erg lekker. Puur! uit eten heeft voor jou een overzicht van boerenmarkten in Nederland

Corona, wat kan ik zelf doen… inspiratie!

Supersmoothies en sapjes

Supersmoothies en sapjes boek winactie

Wil jij ook gemakkelijk meer groenten en fruit eten, of liever nog… drinken? Goede voornemens volhouden was nog nooit zo makkelijk. Cadeautip of lekker voor jezelf: Bestel Supersmoothies & sapjes.

6x salade recepten vegetarisch

corona en wat je zelf kan doen

Vegetarische salade recepten van de Puur! uit eten chefs. Zo eet je lekker veel kleurrijke groenten. Gezond, duurzaam én vega of vegan.

Vega en vegan kookboeken

GREEN vegetarisch kookboek Elly Pear

Wil je gezonder gaan eten? Bestel onze favoriete vega kookboeken en vegan kookboeken. Geef jezelf of een ander smakelijke inspiratie cadeau. 

Check ook deze duurzame cadeau tips!

Reacties