Verrukkelijk Vechtdal: Puur Picknick lifestyle

Nieuws
Naar item

Verrukkelijk Vechtdal: Afgelopen weekend was ik uitgenodigd bij Puur Picknick | lifestyle in Rheeze, in het mooie groene Vechtdal. Iedereen was van harte welkom om te komen genieten in het weiland bij De Rheezer Kamer van lifestyle, kunst, workshops én lekker eten en drinken uit de streek.

Verrukkelijk Vechtdal Puur Picknick Rheeze Rheezerkamer Overijssel B&B

B&B De Rheezerkamer

Astrid Fidder van De Rheezerkamer is initiatiefnemer van Puur Picknick | lifestyle. Ze startte vorig jaar met deze lekkere foodmarkt in de wei achter hun prachtig gelegen B&B.

De Rheezer Kamer Vechtdal Overijssel B&B weekendje weg overnachtingen hotel boetiekhotel luxe hotel Overijssel

Verrukkelijk Vechtdal

Standhouders met lekkere streekproducten en ambachtelijke producenten komen allemaal uit het Vechtdal. Het idee van de ondernemers is om bezoekers te laten genieten van al het lekkers uit de omgeving, om samen te werken en elkaar zo te versterken. En lekkers is er zeker te vinden. Zo zijn er boeren zuivelproducten, brood, noten, bessen en fruit, ijs, kaas, koffie, bier en wijn. Kijk en lees je mee?

Verrukkelijk Vechtdal Puur Picknick de bessentuin overijssel streekproducten

De Bessentuin teelt en verkoopt blauwe en rode bessen, kruisbessen en kersen. Collega’s maken van hun fruit sap en wijn. De gezonde fruitsoorten en producten van andere producenten uit de omgeving zijn ook te koop in de streekproductenwinkel op hun eigen bedrijf. Leuk om langs te gaan als je in de buurt bent van Brucht.

Verrukkelijk Vechtdal Puur Picknick puur vechtdal zuivel boerenzuivel ommen overijssel

Bij Puur Vechtdal in Ommen proef je h’eerlijke zuivelproducten. Tijdens Puur Picknick | lifestyle maken ze daar lekkere zuivelbekers van met naar keuze hangop, boerenkwark of boerenvla, gegarneerd met granola en vers fruit. Hun boerderijwinkel is op vrijdag en zaterdag open. Je koopt hier volle melk, yoghurt, kwark, vla, karnemelk, boerenkaas en boter. Rechtstreeks van de boer. Of de koeien buiten lopen? Check dit leuke filmpje en je ziet hoe blij de koeien in de wei zijn.

Bij Korenmolen Windlust kon je terecht voor lekkere cake, of om meel te kopen en je eigen cake te bakken.

Verrukkelijk Vechtdal Puur Picknick IJsbar 37

Lekkere ijsjes voor jong en oud.

Verrukkelijk Vechtdal Puur Picknick

Met je zelf meegenomen kleedje kon je het weiland in om te genieten van rust, natuur én puur eten.

Verrukkelijk Vechtdal Puur Picknick

En behalve streekproducten waren er ook workshops schilderen in de natuur, pottenbakkers demonstraties, workshops keramiek en kids activiteiten.

Verrukkelijk Vechtdal Puur Picknick yoga Barbara Schriek Be Happy & Healthy yoga

Ook fijn: een gratis yogales, door Barbara Schriek van Be Happy & Healthy.

Volgend jaar is er weer een Puur Picknick | lifestyle

Was jij bij Puur Picknick | lifestyle? Leuk als je via een reactie op dit bericht deelt wat je ervan vond. Volgend jaar weer!

Volg je @Puuruiteten al via FacebookTwitter en Instagram?

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten

Reacties