Winactie VEGAN – Het kookboek

Actie
Naar item

Annemiek, Anouk en Inge: Proficiat, jullie zijn de winnaars van VEGAN – Het Kookboek. Heb je deze keer niet gewonnen? Er staat alweer een nieuwe Puur! winactie online.

Winactie VEGAN – Het Kookboek

winactie vegan het kookboek jean-christian jury recepten

Met VEGAN – Het kookboek laat chef Jean-Christian Jury zien hoe je plantaardig voedsel toegankelijk en aantrekkelijk maakt, maar ook hoe lekker en voedzaam deze manier van eten kan zijn.

Bestel VEGAN – Het kookboek!

Kikkererwtencurry met burrito.

 

Vegan recepten van chef Jean-Christian Jury

De meeste recepten bedacht de chef in zijn eigen keuken, en een aantal is geïnspireerd op zijn ontmoetingen tijdens zijn reizen door meer dan honderd landen. Bij elk recept staat ingegeven uit welk land zijn recepten afkomstig zijn. Ook is er achterin het, maar liefst 472 pagina’s tellende, boek een register per land opgenomen.

winactie vegan het kookboek recepten

Pizza met citroen en spruitjes.

 

Ik heb Jean-Christian Jury zelf ontmoet toen ik in Berlijn op zoek ging naar restaurants waar je ook lekker vegetarisch en vegan eet. Via een speurtocht op internet kwam ik zo bij zijn toenmalige restaurant La Mano Verde uit. Berlijn is een waar walhalla voor veggie en vegan food lovers! Kijk maar eens bij deze lekkere vegetarische Berlijn tips.

winactie vegan het kookboek puuruiteten

Zoutige karamelkoek.

 

Bestel VEGAN – Het kookboek

Bestel VEGAN – Het kookboek, Jean-Christian Jury, Spectrum

Reacties (52)

 • 20 januari 2019, 20:24

  Nina: “ben steeds meer bezig om minder vlees te gebruiken. Beter voor het milieu en beter voor mijn lichaam. Dus graag ben nog op zoek naar recepten en inspiratie om het vol te houden.”

 • 10 september 2017, 20:29

  Claudia: “Momenteel zit ik zonder werk en sta ik weer veel in de keuken. Ik kook zo gezondmogelijk en probeer heel veel zelf te verzinnen maar soms zit ik zonder die inspiratie en dan zou dit boek me heel goed helpen!!:)”

 • 6 september 2017, 23:16

  M. I: “Ik begin my transition as vegan en dat is en goeie boek voor mijn !”

 • 1 september 2017, 04:30

  Angelique: “Ben al bijna mn hele leven vegetariër en nieuwe recepten zijn altijd van harte welkom. Variatie is belangrijk. LEKKER en GEZOND”

 • 31 augustus 2017, 11:53

  Kirti: “Deze zou Nada moeten winnen. Zij wil zichzelf zo graag tot vegan eter motiveren dat ze er zelfs een challenge voor en met vrienden voor heeft opgezet. En het werkt nog ook, van 1 tot 10 september gaan we ervoor! :) Zij kan dit boek dus wel prima gebruiken!”

 • 31 augustus 2017, 10:39

  Katja Blischke: “Sinds zes jaar vegetarisch. Schaam me stiekem dan toch voor gebruik van melk en eieren...., zo slecht voor het milieu. Dit kookboek zou me over de streep kunnen trekken.”

 • 31 augustus 2017, 06:55

  Kim: “Dit boek zou ik zo graag willen winnen omdat ik nu al 2 jaar vegan ben. Lekker experimenteren en zo ook vrienden laten ervaren hoe heerlijk vegan koken is!?”

 • 27 augustus 2017, 13:11

  Monique Jade: “Steeds meer mensen om me heen gaan vegetarisch eten of vegan. Eigenlijk wil ik ook om maar wat ik in plaats kan klaarmaken zodat de maaltijd ook voor mijn gezin lekker en afwisselend blijft is een uitdaging. Dit boek is volgens mij een geweldige hulp om de omschakeling te gaan bewerkstelligen! ?”

 • 27 augustus 2017, 13:09

  Monique: “Steeds meer mensen om me heen gaan vegetarisch eten of vegan. Eigenlijk wil ik ook om maar wat ik in plaats kan klaarmaken zodat de maaltijd ook voor mijn gezin lekker en afwisselend blijft is een uitdaging. Dit boek is volgens mij een geweldige hulp om de omschakeling te gaan bewerkstelligen! ?”

 • 27 augustus 2017, 12:07

  Irene: “Dit mooie boek kan mij helpen bij mijn overstap van vegetariër naar vegan. Ziet er inspirerend uit!”

 • 27 augustus 2017, 11:28

  Yvonne: “Leuk om weer nieuwe super lekkere recepten uit te proberen, lekker en relaxing om te koken !!”

 • 27 augustus 2017, 10:48

  Suzanne V: “Ik wil dit boek graag winnen voor Meyke!”

 • 27 augustus 2017, 10:37

  Janine de lorjnn: “Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld sinds ik bijna geen dierlijke producten meer nuttig. Ik mis soms wel wat inspiratie, dus dit boek zou voor mij een geweldige toevoeging zijn! ???”

 • 27 augustus 2017, 10:32

  Manisha Pankow: “Heel graag zou ik dit kookboek willen winnen! Aangezien ik intolerant ben voor melk en ook probeer gezonder te eten, kan ik wel wat lekkere nieuwe recepten gebruiken. Dan kan ik mijn nichtje en beste vriendin tijdens een gezellig avondje Breda weer iets lekkers voorschotelen!”

 • 27 augustus 2017, 06:52

  Tamara: “Oeh die wil ik! Ziet eruit als een super mooi boek en ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeen om te eten.”

 • 27 augustus 2017, 06:08

  Kaylie: “Ik ben net een net startende vegan, en ik kan alle informatie en tips gebruiken ^^”

 • 26 augustus 2017, 21:32

  Gerdien Stam: “Ik zou hier veel meer inspiratie voor opdoen. Ik vervang vlees nu vaak door ei of kaas dus ben erg benieuwd naar kant en klare recepten met een vleugje experiment...”

 • 26 augustus 2017, 20:14

  Alma: “Hoi fijne vegan mensen. Ik zou dit boek heeeel graag hebben, omdat ik al (meestal in ieder geval) vega eet, maar vegan zie als een uitdaging! Verder heb ik veel lovende berichten gelezen over dit mooie boek. Nog een bijkomend iets, ik heb net onder druk van de bank mijn huis moeten verkopen en zit met een enorme restschuld. Daarom heb ik nu het geld niet om dit boek wat me wel heel erg aanspreekt te kopen...”

 • 26 augustus 2017, 15:28

  Christian van der Heijden: “Als professionele chef is een beetje inspiratie nooit weg.”

 • 26 augustus 2017, 14:53

  Elze: “Na meer dan 20 jaar vegetariër te zijn geweest, bevind ik mij nu 'in transistie' naar een Vegan lifestyle. Sommige keuzes zijn daarom zo makkelijk, dat ik me afvraag waarom ik dat niet eerder heb gedaan. Voor andere opties is iets meer inzet en inspiratie nodig. Zo'n geweldig boek als dit zal me dus zeker enorm helpen in mijn proces naar een volledig plantaardig leven!”

 • 26 augustus 2017, 14:23

  Inge: “Toen ik op kamers zat heb ik heel gemakkelijk een tijd vegetarisch gekookt en vervolgens deed ik mee aan de veganchallenge, dit verliep voor mij erg gemakkelijk. Nu ik echter weer bij mijn ouders woon merk ik dat ik het ontzettend lastig vind om zoveel mogelijk vega of zelfs vegan te eten (terwijl ik me qua geweten hier toch het beste bij voel). Dit kookboek zou me kunnen helpen om weer wat meer vegan gerechten in mijn repertoire te krijgen en mijn familie hierop te trakteren. Hopelijk verschuift in ons huis de balans dan steeds een stukje verder naar vega(n) maaltijden. Groetjes Inge”

 • 26 augustus 2017, 14:11

  Karin: “Ben al ruim 33 jaar vegetariër en kan wel wat nieuwe inspiratievolle recepten gebruiken!”

 • 26 augustus 2017, 13:31

  Marjan Arends: “Elke dag vraagt mijn collega wanneer ik voor haar kook. Ik neig steeds meer naar Veganfood en ze vind mijn eetgewoontes interessant. Graag zou ik voor Sophie Dardaganidis iets uit dit boek maken om haar te verrassen”

 • 26 augustus 2017, 13:01

  Jacqueline: “Ik ben heel nieuwsgierig. Kan alleen net niet tot het punt komen ook echt veganist te worden. Wie weet vergemakkelijkt dit boek het voor mij.”

 • 26 augustus 2017, 12:29

  Lion: “Heel graag zou ik dit boek willen winnen. Sinds kort is het roer bij ons om qua voeding dus dit boek zou meer dan welkom zijn voor nog meer inspiratie. Groeten”

 • 26 augustus 2017, 12:14

  Debby Koot: “Dat boek staat op mijn verlanglijstje? Ben al meer als 4 jaar vegan en dit zou een mooie aanvulling zijn om mijn kookhobby verder te experimenteren.?”

 • 26 augustus 2017, 11:00

  Kirti: “Wow, wat een boek! Deze zal binnenkort goed van pas komen, als ik mee ga doen aan een tiendaagse vegan challenge. Ben zó benieuwd of ik het kan volhouden, en hoe het me bevalt. Ik denk dat dit boek wel een goeie steun zou kunnen zijn!”

 • 26 augustus 2017, 10:42

  Chantal: “Ik heb een vriendin die vegan eet, kan ik haar eindelijk eens wat lekkers voorschotelen :-D”

 • 26 augustus 2017, 10:10

  Lonnie: “Wat een leuk idee!! Nu nog duimen!!!!”

 • 26 augustus 2017, 10:04

  Saskia: “Wauwww dit boek lijkt me echt heel leuk!! Ik ben altijd op zoek naar lekkere vegan recepten. Denk dat ik hier samen met mijn zus veel plezier aan zal beleven!”

 • 26 augustus 2017, 10:02

  Lydia van Megen: “Ik wil het kookboek graag om meer te leren over veganistisch eten, met zo een kookboek moet dat goed komen!”

 • 26 augustus 2017, 09:45

  Nicolien Dijkstra: “Ik eet vegetarisch en ook steeds vaker vegan, maar heb niet altijd even veel inspiratie. Zo'n kookboek zou heel fijn zijn om gezond te eten en lekkere recepten te kunnen uitproberen!”

 • 26 augustus 2017, 09:41

  Annemiek Savelkoel: “Iedereen wil wel zo'n mooi kookboek voor lekkere recepten,nieuwe ideeen. Ik ben op zoek naar een goed Vegan kookboek voor mijn jongste zoon,die bijna 1 jaar Vegan eet en zich daar heel goed bij voelt.Als gezin doen wij vaak mee. Ik ben trots op hem en gun hem met veel liefde dit gezonde kookboek. Natuurlijk hoop ik dat zijn handen jeuken om er zelf mee aan de slag te kunnen. Toen ik op kamers ging,kreeg ik van mijn moeder een kookboek mee.......laat dit zijn kookboek worden❤️”

 • 26 augustus 2017, 09:40

  Michel: “Mooie inspiratie om onze levensstijl echt te ontwikkelen naar een vegan-style. ???”

 • 26 augustus 2017, 09:37

  Shiva zanoli: “Ik wil heel graag meer plantbased eten maar weet niet goed hoe. Dit kookboek zou een mooie hulp zijn !”

 • 26 augustus 2017, 09:25

  Grete Karina: “Dochterlief wil graag vegan worden, ze is al vegetarisch. Nu moet ik mijn kookkunsten op vegan gebied gaan ontwikkelen en daar zou dat mooie boek me bij kunnen helpen!”

 • 26 augustus 2017, 09:17

  Rebekah: “Sinds ik vegan ben, ben ik alleen maar creatiever gaan nadenken over wat ik kan koken ? Met een beetje hulp van blogs, websites en kookboeken. Dit ziet er goed uit! Meer inspiratie voor het koken, must have! ?”

 • 26 augustus 2017, 09:05

  Rutger Corvers: “Ja dat lijkt me fantastisch, zo kan ik nog meer gezonde en lekkere recepten koken voor familie en vrienden!”

 • 26 augustus 2017, 09:03

  Ansuya Lalay: “Ik ben dol op kookboeken En gebruik ze vaak Mijn vriend is vegetariër Wij eten dus vrij vaak zonder vlees ook omdat ik n broertje dood heb om 2 verschillende maaltijden te koken Buiten vegetarisch lijkt hef mij wel top 2 of 3 dagen per week vegan te koken Dus buiten dat deze boek n super aanvulling zou zijn op mijn verzameling. Zou het ook n goede aanvulling zijn op onze eetpatroon”

 • 26 augustus 2017, 09:01

  Patricia River: “Jaaaaaa deze zou ik graag willen. Ik heb totaal geen inspiratie en nu bijna elke dag hetzelfde. Ik heb alle stappen gevolgd.”

 • 25 augustus 2017, 23:02

  Arja: “Niet elke dag, maar wel af en toe wil ik eten zonder dierlijke producten. Maar dan wel zonder compromissen, het moet voedzaam, gezond en lekker zijn. En daar kan ik wel wat inspiratie bij gebruiken.”

 • 23 augustus 2017, 22:00

  Laura: “Zou dit boek graag winnen om nieuwe inspiratie op te doen. Eet al een tijdje vegan, maar blijf in dezelfde gerechten hangen en zou mijn blik graag willen verruimen. Dan kan ik weer nieuwe gerechten laten zien aan de mensen om me heen om ze te overtuigen dat vegan eten echt heel lekker kan zijn en dat je vlees, vis of ei niet hoeft te missen!”

 • 23 augustus 2017, 18:37

  Lisa: “Omdat die zoutige karamelkoek er veel te lekker uit ziet! Leuk om mijn moeder mee te verrassen met haar verjaardag.”

 • 22 augustus 2017, 23:59

  Anita H.: “Ik ben geen vegetariër, laat staan vegan. Maar wat niet is kan nog komen.... Vlees en vis eet ik eigenlijk heel weinig. Eieren en geitenkaas kan ik nog niet missen omdat ik geen waardige vervangers ken. Maar misschien kan dit boek mij goed op weg helpen. Sowieso ben ik dol op kookboeken, vooral die met gezonde recepten. Fijn ter inspiratie.”

 • 22 augustus 2017, 20:53

  Anouk: “Beste Puur! uit eten, Ondanks dat ik al een tijdje 'puur' eet, staat er bij mij regelmatig een goed stuk vlees of duurzaam gevangen vis op het menu. Wanneer ik een dagje vega(n) eet, verschijnen er al snel balletjes falafel op mijn bord. Lekker, maar het gaat al snel vervelen. En dat terwijl ik in vegan restaurants vaak heerlijk eet! Dat wil ik thuis ook. Ik zou dolgraag alle ins ands outs van Jean-Christian Jury willen leren, zodat ik veel vaker een toegevoegde waarde kan leveren aan het milieu (en mijn gezondheid!).”

 • 22 augustus 2017, 19:41

  Larissa: “Ik wil graag winnen omdat ik zo mijn "kleine" veggie kookboeken verslaving kan onderhouden! ? I love cooking books & I love cooking even more!!! ?”

 • 22 augustus 2017, 14:04

  Sjors: “Het is echt gezonder en op de foto's lijkt het ook nog eens lekkerder.”

 • 22 augustus 2017, 11:29

  Yvonne: “Ik heb recent een documentaire gezien over health en was toch redelijk gechoqueerd over wat er allemaal gebeurd met onze voeding. Mooi moment om via dit boek dieper in te gaan op vegan, wat is dat, waar moet ik aan denken, zijn er dan wel genoeg lekkere en bijzondere recepten te maken? Ik denk er serieus over om mijn voeding radicaal om te gooien, wellicht is dit de tijd!”

 • 22 augustus 2017, 11:15

  Anna: “Met zulke heerlijke recepten hoop ik mijn vriend over te halen om ook vegan te eten”

 • 22 augustus 2017, 10:35

  Peggy: “Haihai, ik ben bezig om mijn levensstijl om te gooien. Ben al meer gaan bewegen wat goed bevalt. En vanwege mijn lactose en glutenallergie bezig om mijn etensstijl verder om te gooien. Daar zou dit kookboek mij erg goed bij kunnen helpen :)”

 • 22 augustus 2017, 10:06

  Natasja: “Sinds mei eten wij grotendeels vegan en dat bevalt erg goed. Weer boeken ons veel beter. Ik ben nog zoekende naar recepten waar ook onze kinderen meer van kunnen genieten. Zeker de jongste, omdat zij een moeilijke eter is. Ik deel de actie alleen op Facebook, omdat ik geen Twitter heb.”

 • 22 augustus 2017, 09:11

  Gabriella: “Mijn dochter, die nog niet zo lang op kamers woont, is binnenkort jarig. Dit zou een geweldig extra cadeautje zijn, zeker omdat ze veganistische vriendinnen heeft die ze dan kan verrassen met heerlijke maaltijden.”