Veggie en vegan uit eten Berlijn, Duitsland

Reis
Naar item

Berlijn tips: Berlijn is een waar walhalla voor veggie en vegan food lovers! Puur! overnachtte in een heus bio hotel waar we de dag startten met een lekker biologisch en vega ontbijt. Een goede basis om op zoek te gaan waar je het allerlekkerste vegetarisch en veganistisch kunt eten in deze metropool.

veggie magazine

We zetten tips voor je op een rijtje met de lekkerste restaurants en eettentjes in Berlijn.

Naar Berlijn reis je makkelijk met de trein.

6x Berlijn tips

1. La Mano Verde

la mano verde berlin

Dat vegan eten mogelijk is zonder in te leveren op smaak bewijst La Mano Verde. Een fijn adres om inspiratie op te doen hoe je zelf lekker vegan eten bereidt zonder dat je dierlijke producten mist.

la mano verde berlin

2. Chipps

Chipps Berlin

Heerlijke plek voor je brunch. In het weekend hebben ze 10 ontbijt menu’s waar je uit kiest. En als je daar zin in hebt, kun je hier de hele dag ontbijten! Ze begrijpen hier de trend van groente in de hoofdrol. Vlees of vis wordt hier hooguit als bijgerecht, in een kleine portie geserveerd. Groenten zijn hier de sterren van het menu.

Chipps Berlin

3. Katz Orange

Als kattenliefhebber maakt de naam me nieuwsgierig. Helaas is er geen kat te bekennen als we binnenwandelen bij Katz Orange. Wel heerlijk eten in een kleurrijke setting. Op de menukaart staan de lokale leveranciers beschreven die allemaal biologisch, of op een andere manier duurzaam werken. Reserveren is hier een must.

Katz Orange Berlin

Katz Orange Berlin

 4. Vöner

Vöner Berlin

Vegan eten is hip in Berlijn. Vöner is de veganistische versie van döner. In een eenvoudig met vintage meubelen ingerichte ruimte neem je zelf je frisdrank uit de koelkast. Het eten is wellicht niet heel gezond maar wel lekker als je een keer zin hebt in een snack: Vegan fast food!

Vöner Berlin

 5. Biohotel Almodóvar

Biohotel Almodovar Berlin

Biohotel Almodóvar is een 4-sterren design hotel, genoemd naar een van mijn favoriete Spaanse filmmakers. De inrichting is trendy en rustig in Scandinavische stijl. Ook op de hotelkamers is de duurzame inrichting terug te vinden. Bedlinnen is fairtrade en biologisch en de handdoeken zijn gemaakt van biologisch katoen. Het ontbijt is vegetarisch, biologisch en lékker!

Biohotel Almodovar Berlin

Wil je meer weten over dit Biohotel?

6. Pappa E Ciccia

Pappa E Ciccia Berlin

Pappa E Ciccia heeft een Italiaanse biologische keuken. Je proeft de pure smaken van de antipasti die helemaal vegan is.

Pappa E Ciccia Berlin

Met de trein naar Berlijn

Boek jouw treinticket naar Berlijn via NS International.

Wil je nog meer foto’s zien en tips ontdekken? Check de directe link naar purefoodtravel.com. Heb je zelf een veggie, vegan, biologische tip in Berlijn? Fijn als je een reactie onder dit bericht met jouw tips achterlaat voor andere bezoekers (en voor ons volgende bezoek : )

berlijnse muur

Meer bestemmingen? > puuruiteten.nl/reizen

© Tekst en fotografie door Jeannette van Mullem, initiatiefnemer van Puur! uit eten en Pure! Food & Travel

Reacties (1)

  • 28 februari 2017, 20:37

    Marleijn de Groot: “Meer dan de moeite waard is ook Lucky Leek http://lucky-leek.com/ Nog veel meer leuke tentjes in Prenzlauerberg overigens.”