Puur! uit eten Antwerpen, België

Reis
Naar item

Antwerpen is een van de beste bezochte steden, door Nederlanders net over de grens. Je kunt er heerlijk shoppen, maar wat mij betreft ga je er vooral naar toe om lekker te eten en te drinken. In pure restaurants of op een zonnig terras. Bezoek de nét geopende Mercado, de eerste foodmarkt van België, aan de Groenplaats. Wandel langs de Schelde en ‘t Eilandje. En geniet!

Hip én lekker ontbijt of lunch bij Coffeelabs

Coffeelabs Antwerpen puuruiteten foodblog reisblog koffie

Vier jaar geleden startte Virginie Coffeelabs. Haar idee was om een tof koffietentje te bedenken waar je ook gezond en lekker eet. Intussen is de ruimte minstens drie keer zo groot geworden en is het de place to be voor locals en dagjesmensen. Je kiest wat lekkers uit de uitgebreide drankenkaart: diverse soorten koffie, gezonde en lekkere juices, cava en biologische wijn. De lunchkaart is klein maar fijn! Keuze uit soep, een broodje, quiche of salade. Het kan gelukkig niet mis gaan. Groenten, fruit, sap, thee en wijn zijn biologisch.

Coffeelabs Antwerpen puuruiteten foodblog reisblog biologisch veggie vegetarisch uit eten

Uitgebreid ontbijten kan hier vanaf 08:00 uur. Coffeelabs ligt net achter winkelstraat de Meier, dus is dit een prima start als je daarna wilt shoppen. De kleine straatjes achter de Meier zijn natuurlijk minstens zo gezellig. Je bestelt zelf aan de bar. Slim, zo word jij verleid omdat je aanschuift langs de huisgemaakte taarten in de vitrine.

Coffeelabs Antwerpen puuruiteten foodblog reisblog biologisch

Houd een plekje vrij voor de heerlijke huisgemaakte vegan chocoladetaart – lekker puur en niet te zoet – de worteltjescake of de limoen-amandelcake. In de zomer is het extra genieten op het rooftop-terras.

Reis gemakkelijk met de trein naar Antwerpen.

Mercado, de nieuwe foodmarkt in Antwerpen

Mercado foodmarkt Antwerpen food markt Groenplaats foodhal food hal markthal

Antwerpen heeft de primeur met de eerste foodmarkt van België. Sinds vorige week vind je Mercado aan de Groenplaats. Ik nam een kijkje in deze foodhal, waar ooit het oude postkantoor was. De opzet is aardig met typisch Belgische lekkernijen – natuurlijk zijn er Belgische biertjes en ja, ook overheerlijke garnaal- en kaaskroketjes – en tal van internationale hapjes (mmm… dim sum!).

Mercado foodmarkt Antwerpen food markt Groenplaats foodhal food hal markthal

Het nodigt naar mijn idee nog onvoldoende uit om binnen een kijkje te nemen want je moet echt op zoek naar de Mercado. Het staat dan wel met grote letters op het gebouw, maar ik dacht zelf dat het een foodmarkt midden op de Groenplaats zou zijn. Zoals je dat ook ziet met Torvehallerne in Kopenhagen, de Saluhallen in Zweden en meer Europese foodmarkten.

Vegan en glutenvrij

Lombardia Antwerpen biologisch vegetarisch glutenvrij foodblog reisblog culinair tips eet tips puuruiteten

Gezellig biologisch lunchen kan ook in kleurrijk, old school Lombardia, dat al sinds 1972 bestaat. Bijna alles is vegan en glutenvrij. Gezond en lekker!

Lombardia Antwerpen biologisch vegetarisch glutenvrij foodblog reisblog culinair tips eet tips puuruiteten

Exotische markt

Bezoek op zaterdag de exotische markt op de Oudevaartplaats, bij de Stadsschouwburg. Met heel veel mediterrane delicatessen, zoals alle soorten olijven die je maar kunt bedenken.

Exotische markt Antwerpen Oudevaartplaats vreemdelingenmarkt

Deze zaterdagmarkt, ook bekend als de vreemdelingenmarkt dankt zijn naam aan de vele exotische groenten en fruitsoorten die je hier kunt kopen. Naast Turkse, Marokkaanse en zuiderse specialiteiten vind je hier ook lokale producten.

Antwerpen à la carte in MAS

MAS Antwerpen à la carte expositie

In het MAS – Museum aan de Stroom – kun je de expositie ‘Antwerpen à la carte’ bezoeken. Je volgt de geschiedenis van voedsel van de 16e eeuw tot in de toekomst. Hoe worden de meer dan 500.000 inwoners van de stad gevoed? Wat eten mensen en waar kopen ze het?

Meer pure tips in Antwerpen

10x Puur uit eten in Antwerpen purefoodtravel graanmarkt13

Ben je begin oktober in Antwerpen? Bezoek dan food festival Smaakmeesters.

Nog 10x lekkere pure adressen in Antwerpen vind je op reisblog purefoodtravel.com.

Duurzaam reizen met de trein naar Antwerpen

Reserveer jouw treinticket via NS International.

Vegetarisch uit eten in Gent
Gent Restaurant Amigo vegan

Lees ook: Vegetarisch uit eten in Gent >>

© Tekst en fotografie: Jeannette van Mullem, Puur! uit eten / Pure Food & Travel

Reacties