3x lekker fruit op de BBQ tips

Nieuws
Naar item

Op zoek naar fruit op de BBQ tips? Veggipedia deelt drie verrassend lekkere tips met jou. De zomer is de tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen! Een lekker dessert mag op een zomerse avond natuurlijk niet ontbreken. Wat denk je van fruit op de BBQ? Fruit op de BBQ krijgt vaak een extra zoete smaak. Ook is het makkelijk en snel te bereiden en zijn er ontzettend veel kleurrijke variaties mogelijk. Sluit je avond af met een van deze heerlijke soorten fruit op de BBQ. Meer weten over de bereiding? Je vindt heel veel inspiratie en informatie over groenten en fruit op Veggipedia.

3x lekker fruit op de BBQ tips

1. Gegrilde, kleurrijke ananas sticks

Ananas fruit op de BBQ veggipedia tips recepten barbecue

Ananas is een tropische topper in desserts en heerlijk als fruit op de BBQ. Maak lekkere ananas lolly’s door de ananas enkele keren in de lengte door te snijden en aan een satéprikker te rijgen. Je kunt ook fruit sticks maken met kleine stukjes ananas. Snijd de ananas in blokjes, rijg ze aan een satéprikker en leg de fruit sticks enkele minuten op de grill. Wissel de stukjes ananas eventueel af met andere kleurrijke soorten fruit van de BBQ. Zo kun je ananas goed combineren met gegrilde aardbei, banaan of appel.

2. Geroosterde zoete watermeloen op de barbecue

Watermeloen fruit op de BBQ veggipedia barbecue tips recepten

Watermeloen op de barbecue? Het is waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt als BBQ-fruit. Toch is deze fruitsoort verrassend lekker van de grill: watermeloen krijgt een zoete smaak op de barbecue. Hoe bereid je watermeloen voor op de barbecue? Snijd de watermeloen door de helft met een scherp mes en snijd de halve watermeloen vervolgens in plakken. Verwijder de schil en rooster de plakken aan beide kanten in ongeveer 4 minuten gaar. Gegrilde watermeloen vormt een lekkere basis voor in salades, maar is ook heerlijk om los te eten!

3. Veelzijdige peer als BBQ-dessert

Peer fruit op de BBQ veggipedia barbecue tips recepten

Peer kun je op ontzettend veel manieren bereiden als fruit op de BBQ. Zo kun je peren in stukjes snijden en als fruit sticks op de barbecue leggen. Maar je kunt ‘m ook in plakken snijden of in de lengte halveren en grillen. Rooster de peer op de BBQ net zo lang tot er grill-strepen op de peer ontstaan. Combineer stukjes peer met kaneel(ijs) of vul een halve peer met gorgonzola kaas. Eet smakelijk!

Boek vega BBQ

Vega BBQ boek winactie barbecue vegetarisch

Bij een zomerse barbecue denk je al snel aan veel vlees maar het boek Vega BBQ laat je het tegendeel zien. Met 73 recepten die variëren van gegrilde groenten en op de gloed gebakken knolgroenten tot sappige groenteburgers en fruitige desserts.Vergeet het vlees. Deze zomer ga jij, met je vrienden en familie, groen barbecueën!

Bestel jouw Vega BBQ boek hier!

Groente BBQ recept restautant heerdeberg

Inspiratie voor (meer) groenten op de barbecue? Check het recept van Puur! hotspot Heerdeberg in Cadier en Keer:

Zelf groenten op de BBQ bereiden.

Reacties