Vegan spring rolls met satésaus Golden Temple, vegetarisch restaurant

Voorgerechten
Naar item

Zelf vegan spring rolls met satésaus maken? Bij Restaurant Golden Temple in Amsterdam at ik deze heerlijke Vietnamese loempia’s met een zalige pindadip. De gevulde loempia’s maak je met rijstvellen en een gezonde groentevulling. Met daarbij een superlekkere satésaus. Graag deel ik dit lekkere vegan recept met jou.

Vietnamese spring rolls maken

vegan spring rolls satesaus recept

  • Gebruik 2 rijstvellen per persoon. Leg ze in warm water (ongeveer 20 seconden) tot ze zacht zijn.

Vulling vegan spring rolls

  • baby spinazie
  • wortel, in julienne gesneden
  • komkommer, in julienne gesneden
  • alfalfa
  • gebakken of gefrituurde tempeh in een strip gesneden
Leg de ingrediënten in het midden van een vel rijstpapier.
Verspreid ze netjes zodat je bij elke hap iets mee krijgt.
Vouw de onderkant van het rijstpapier over de ingrediënten heen.
Dit mag best een beetje strak zitten zodat alles er straks in blijft zitten.
Duw de zijkanten naar binnen zodat het een dichte rol wordt. Snijd in stukjes.

Satésaus maken

  • Doe 1 blikje biologische kokosmelk (400 ml) in een kleine pan.
  • Voeg 100 ml water of kokoswater toe.
  • Breng aan de kook en voeg dan toe:
    • 1 rode chilipeper
    • 2 sjalotjes
    • 3 kaffir limoenblaadjes
    • 1 stengel citroengras
    • 1 el tamari sojasaus biologisch
    • 1/2 tl witte peper
  • Kook bovenstaand mengsel 15 minuten.
  • Giet het daarna af, zodat je alleen het vocht overhoudt.
  • Zet dit op een laag vuurtje en voeg een pot pindakaas (350 g) toe, totdat het dik wordt.
  • Breng al roerend met een garde aan de kook.
  • Maak de saus af met:
    •  3 el ketjap manis biologisch
    • 2 el agavesiroop
  • Garneer de spring rolls met sesamzaadjes, verse kruiden en een kleurige, eetbare bloem.
  • Serveer de satésaus in een apart bakje.

Sap van rode biet maken

Sap van rode biet maken bietensap recept

Zelf sap van rode biet maken doe je zo!

Alle recepten van de Puur! uit eten chefs zijn vega(n): check puuruiteten.nl/recepten.

Meer vegan recepten? Download jouw gratis vegan recepten e-book.

Reacties (2)

  • 14 mei 2020, 10:07

    Jeannette van Mullem: “Hoi Georgina, ik heb 't voor je nagevraagd bij Ezra, de chef van Restaurant Golden Temple. Als voorgerecht kun je, zoals beschreven, 2 rijstvellen per persoon aanhouden. Eet je 't als hoofdgerecht, afhankelijk van jouw eetlust, dus meer. De hoeveelheid satésaus is minstens voldoende voor 4 personen. Veel eetplezier!”

  • 13 mei 2020, 18:26

    Georgina: “Voor hoeveel personen is dit recept?”