Rebels lekker! vegan kookboek

Nieuws
Naar item

Rebels lekker! Een vegan kookboek geschreven door Niki Webster. Verrassende recepten en wereldse gerechten. Een heel divers en origineel kookboek.

Rebels lekker! vegan kookboek

Rebels lekker! vegan kookboek

Ik vind dit een heel leuk kookboek door de diversiteit. Er staan zoveel lekkere dingen in. Alles is net even anders dan anders. Hierdoor kun je echt een week achter elkaar lekkere gerechten uit dit kookboek eten zonder te denken, oh dit lijkt wel heel erg op dat van gisteren. Er worden heel veel verschillende soorten groenten gebruikt en (bijna) alles wordt met verse ingrediënten gemaakt. Eigenlijk het enige wat niet “vers” is dat zijn gedroogde kruiden! De rest is allemaal zonder pakjes en zakjes.

Door de verschillende groenten zijn de gerechten ook nog eens kleurrijk en zien er erg aantrekkelijk uit. Met veel combinaties waar ik zelf helemaal niet snel aan zou denken. Maar als je ze zo ziet, zijn ze heel aantrekkelijk.

Het is een heel mooi kookboek en mede door de prachtige fotografie krijg je een goed beeld van hoe iets eruit hoort te zien. Ik vind de foto’s hierin ook echt wat toevoegen. Toen ik door het boek bladerde dacht ik bij eigenlijk alle foto’s wel van oh… dat wil ik zelf ook maken!

Meer dan 100 lekkere vegan recepten

Frittata kikkererwten Rebels lekker kookboek vegan

Frittata kikkererwten met gekaramelliseerde ui en balsamico-tomaatjes

Rebels lekker! is opgedeeld in de hoofdstukken: werelds ontbijten – rebelse hoofdgerechten – bijgerechten, soepen en salades – tegendraads met graan – is dit echt vegan? – desserts – basics. In het begin van het boek vind je een duidelijke lijst met plantaardige alternatieven voor dierlijke producten als eieren en melk.

Naast de heerlijke gerechten voor elk moment van de dag, heeft Rebels lekker! nog iets bijzonders: een buitenlands tintje. Op haar vele reizen deed Niki Webster inspiratie op voor verrassende combinaties. Zo kun je pizza een Indiase twist geven door masala en muntyoghurt toe te voegen, en kun je een Turkse pide vullen met kruidige aubergine, kokos-muntdip en pistachedukkah. En misschien afsluiten met zelfgemaakte tiramisu? Rebels lekker!

Rebels lekker recept sticky buns

En wat denk je van deze sticky buns met een dadel-gezouten-karamelvulling en pecannoten?

Ik raad dit kookboek van Niki Webster zeker aan omdat het zo divers is, je kunt er alle kanten mee op en het gaat echt niet vervelen. Er wordt goed verteld hoe je iets kunt maken vanaf het begin. Zelf ga ik dit kookboek zeker veel gebruiken.

Hieronder heb ik een sneak peak van een recept voor je.

Geschreven door Tippi Maijenburg, stagiaire Puur! uit eten

Recept uit Rebels lekker! van Niki Webster

Kimchi bokkeumbap met groenten en crispy tofu

voor 4 personen

  • 1 el plantaardige olie
  • bundel bosuitjes, in schuine stukjes
  • 150 g paddenstoelen, steeltjes verwijderd 6 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 el geraspte verse gemberwortel
  • 75 g bimi, in stukjes
  • 150 g wortels, in dunne plakjes
  • 20 g groene asperges, in schuine stukjes 100 g sperziebonen, gehalveerd
  • 75 g sugarsnaps, gehalveerd
  • 35 g boerenkool, harde stelen verwijderd 250 g gekookte rijst naar keuze
  • 100 g kimchi (blz. 262 of check dit kimchi recept), fijngehakt

voor de tofu

  • 3 el tamari of sojasaus
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1 el mirin
  • 1 tl ahornsiroop
  • 400 g stevige tofu, in grote blokjes

voor de dressing

  • 2 el sriracha
  • 1 el tamari of sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 el geroosterde-sesamolie

voor erover

  • chilivlokken
  • geroosterde pinda’s
  • handje korianderblaadjes

Bereiding Kimchi bokkeumbap vegan

Kimchi bakkeumbap Rebels lekker vegan recept

  • Marineer eerst de tofu. Meng de tamari, sesamolie, mirin en ahornsiroop in een grote bak.
  • Leg de tofublokjes erin en keer ze voorzichtig om ze met de marinade te bedekken. Laat ze idealiter een paar uur, maar minstens 30 minuten marineren.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een pot, leg het deksel erop en schud om te mengen. Zet opzij.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de tofu in een beetje van de marinade tot de blokjes rondom krokant zijn. Schep ze op een bord en zet opzij. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  • Verhit de plantaardige olie in dezelfde koekenpan en bak de bosuitjes op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze een paar minuten. Roer de knoflook en gember erdoor en roerbak alles nog 1 minuut.
  • Doe de bimi, wortels, asperges, sperziebonen, sugarsnaps en boerenkool erbij en roerbak alles 3-4 minuten of tot de groenten gaar, maar nog wel een beetje crunchy zijn. Roer de gekookte rijst en de gehakte kimchi erdoor.
  • Schenk de dressing over de rijst en meng goed. Draai het vuur uit.
  • Leg de blokjes tofu op de gebakken rijst en strooi de chilivlokken, pinda’s en koriander erover.

Rebels lekker! kookboek bestellen

Rebels lekker! Niki Webster, Uitgeverij Becht

Favoriete vegan kookboeken bestellen

BOSH! vegan kookboek kopen

Nóg meer favoriete vegan kookboeken bestellen!

Download jouw gratis vegan recepten e-book

Vegan recepten e-book Puur! uit eten

Download jouw vegan recepten e-book met 30x recepten van de Puur! chefs. Gratis.

Reacties (1)

  • 3 juni 2020, 06:44

    Charlotte: “Oh die sticky buns!! Klinkt geweldig lekker :D”