Hemelse hummus kookboek

Actie
Naar item

Hemelse hummus kookboek + 5x winactie!

Hemelse hummus kookboek vegan recepten

Hemelse Hummus. Een kookboek compleet in het thema van, je raadt het al: hummus. De recepten die erin staan, gaan van de meest basic hummus, naar erg originele en té gekke combinaties. Dit boek is geschreven door Dunja Gulin.

Dit boek heeft alles wat je kan bedenken op het gebied van hummus. Lekkere recepten om het zelf te maken maar ook allemaal lekkere dingen die passen of horen bij hummus.

Alles is vrij simpel te maken. Niet te veel lastige producten en het keukenapparaat wat je nodig hebt is een sterke, snelle blender of staafmixer. Alle recepten die erin staan zijn vegan!

Winactie Hemelse hummus

De 5 winnaars zijn bekend. Gefeliciteerd Anton, Jacqueline, Marian, Marieke en Mariette. Houd je puuruiteten.nl/actie in de gaten voor een volgende winactie? 

En hoe tof is dat? Wij mogen 5x dit mooie kookboek vol met makkelijke recepten weggeven. Meedoen is simpel:

  • Laat onder dit artikel weten welk hummus gerecht jouw favoriet is.
  • Deel dit bericht via social media en tag @puuruiteten
  • Tag jouw vrienden in jouw social media bericht, die dit boek vast ook te gek vinden!

Hummus met pompoen Hemelse hummus kookboek

Driedubbele pompoendip uit Hemelse hummus kookboek

De combinaties die ze gebruiken in het boek zijn lekker en toegankelijk. Het principe is simpel. Alle ingrediënten zijn makkelijk te krijgen en het ziet er allemaal super uit!

Gefrituurde hummushapjes uit Hemelse hummus kookboek

Kortom, het perfecte boek voor de hummus liefhebber! Simpel te maken recepten, en het enige wat je er écht voor nodig hebt is een krachtige blender of foodprocessor.

Door de foto’s, die ieder weer een ander kleurtje hebben, is het allemaal nog aantrekkelijker. Ik heb een recept voor je waar ik zelf heel enthousiast over ben.

Recept uit Hemelse hummus kookboek

Recept cashewnoten-avocadohummus

Hummushapjes gefrituurd uit Hemelse hummus kookboek

Ik ben gek op de romige textuur en de lichtgroene kleur. Lekker met geroosterd zuurdesembrood of pitabrood.

Ingrediënten cashewnoten-avocadohummus

  • 70 g cashewnoten, plus extra, grof gehakt, als garnering
  • 130 g rijpe avocado, pit verwijderd, gepeld
  • 1⁄2 ui, gesnipperd
  • sap van 1⁄2 citroen
  • 2 el geroosterd sesamzaad of 1 el tahin
  • 1⁄2 tl zout, plus een snufje voor het weken van de cashewnoten
  • versgemalen zwarte peper
  • knoflookbieslook, als garnering (optioneel)

voor ongeveer 2 porties

Bereiding Hemelse hummus recept

  • Schenk koud water over de cashewnoten, voeg een snufje zout toe en laat ze een paar uur of een nacht weken.
  • Spoel de cashewnoten af en laat ze goed uitlekken. Doe alle ingrediënten voor de dip in een blender of foodprocessor en pureer 1 minuut tot je een gladde, romige pasta hebt. Dien meteen op, met flink wat gemalen zwarte peper erover, op geroosterd zuurdesembrood of met pitabroodjes. Garneer met de grof gehakte cashewnoten en eventueel de knoflookbieslook.
  • Restjes van deze hummus kun je afgedekt in de koelkast bewaren – bovenop zal de dip verkleuren, dus roer voor gebruik even door.

Hemelse hummus kookboek kopen


Hemelse hummus, Dunja Gulin, Uitgeverij Becht

Heel veel veggie! kookboek

Winactie Heel veel veggie! kookboek

Ook Heel veel veggie! kookboek is een pure aanrader.

Rebels lekker!

Rebels lekker! vegan kookboek

En wat denk je van kookboek Rebels lekker! van Niki Webster?

Nóg meer favoriete vegan kookboeken.

Reacties (15)

  • 16 juni 2020, 19:48

    Marieke: “Mmmmm...ik ben dol op hummus! En hummus kan altijd, maar mijn favoriete moment is bij een picknick. Lekker dippen met verse groente, wijntje erbij en natuurlijk de gezelligheid van een fijne vriendin! Met een zelfgemaakte hummus is het extra speciaal!”

  • 3 juni 2020, 06:52

    Jo’s Daughter: “Heb weleens doperwten hummus gemaakt, geen succes. Dus de traditionele kikkererwt is mijn favoriet. Voornamelijk omdat ik andere recepten gewoon niet ken. De cashew avocado versie klinkt bijzonder, erg leuk om die uit te kunnen proberen.”

  • 1 juni 2020, 18:34

    Charlotte: “Ik zal wel heel erg “dorps” zijn, maar ik geniet alleen van de ouderwetse kikkererwten hummus. Zal ik dan maar heel eerlijk toegeven, dat ik hem nog nooit zelfgemaakt heb... wat ik wel heel graag zou willen!! En dat er zoveel variaties mogelijk zijn prikkelt wel mijn nieuwsgierigheid!! Doe graag mee :)”

  • 1 juni 2020, 11:36

    Ine: “Allerlei smaken, lijkt mij een ideaal cadeau voor onze dochter en schoonzoon in Engeland.”

  • 31 mei 2020, 22:58

    Eden: “Spelt­pi­ta met ge­gril­de kip en ro­de­co­les­law, ik doe graag mee”

  • 31 mei 2020, 14:29

    Anneliese de Waal: “Ik hou van Hummus, de Driedubbele pompoendip lijk me heel erg lekker. Doe erg graag mee 🤗🤗 Groetjes Anneliese ❤🧡”

  • 31 mei 2020, 13:40

    Mariette: “Gek op hummus maar zelf nog niet verder gekomen dan de traditionele hummus met tahin en kikkererwten. Met dit boek in de kast kan ik los...”

  • 30 mei 2020, 15:54

    AnnaB: “De hummuspizza lijkt mij verrassend lekker,ik ben benieuwd Dol op diverse smaken hummus,benieuwd naar de recepten in dit boek!”

  • 30 mei 2020, 11:10

    Anton Hompe: “dit lijkt me een goed en gezellig boek voor mijn dochter en schoonzoon uit Lelystad en hun gezin die daar lekker mee bezig zijn .”

  • 30 mei 2020, 10:47

    Marjan: “Het lekkerste vind ik de pikante rode paprika hummus. Deze is gemaakt met kikkererwten, rode paprika, citroensap, tahini, knoflook, komijn, cayenne en zout. Heerlijk”

  • 30 mei 2020, 07:23

    Jacqueline de Waal: “Wooh dat zou ik echt fantastisch vinden om recepten te hebben om zelf mijn eigen Hummus te maken en andere dingen vanuit deze boeken”

  • 30 mei 2020, 06:39

    Monique Stoppels: “Ik ben dol op humus, allerlei soorten en smaken.”

  • 29 mei 2020, 07:56

    Marijke: “Eigenlijk gebruik ik hummus vooral als broodbeleg, vooral de pittige vind ik erg lekker. Ik maak 'm niet zelf maar koop 'm in de supermarkt... Maar ik ben wel nieuwsgierig naar recepten!!”

  • 27 mei 2020, 15:57

    Marian Verschuren: “ik ben DOL op rode bieten humus! Ik maak t zelf regelmatig. Het recept is te vinden op Puur!uiteten.nl Groetjes, Marian.”

  • 27 mei 2020, 10:19

    Anita H.: “Geen idee eigenlijk, maar die cashewnoten-avocadohummus lijkt me wel heel erg lekker.”