Op Hodenpijl Schipluiden

Restaurant
Naar item

Op Hodenpijl in Schipluiden werkt als een van de weinige restaurants in de regio met lokale, biologische en/of seizoensproducten. Op Hodenpijl is niet alleen een restaurant. Het landgoed brengt natuur, cultuur, gezondheid, welzijn en lekker eten samen in een voormalige kerk, een boerderij, een herberg, een pastorie én een restaurant.

Restaurant Op Hodenpijl in Schipluiden

op hodenpijl schipluiden restaurant biologisch

De sfeer is plezierig gemoedelijk en de ontvangst is gastvrij. Voor de lunch zijn er broodjes, verse soep met boerenbrood, salades, quiches en sappen. Voor het diner wordt wekelijks een nieuw menu samengesteld door chef-kok Piet Valstar. Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor groenten. Bij het bereiden van groenten hanteert de chef veel verschillende technieken.

Restaurant Op Hodenpijl Schipluiden biologisch

Wat denk je van deze kleurrijke gegrilde groenten als moestuingerecht? Een ander kenmerk van de keuken van Op Hodenpijl is dat ze gerechten maken waarbij je het vlees niet mist. Bijvoorbeeld de tomatentartaar, die in de zomer wordt geserveerd. Die wordt gemaakt van heerlijke vlezige Coeur de Boeuf-tomaten, gekweekt in de eigen kas.

Biologisch restaurant Zuid-Holland op hodenpijl schipluiden

Toch is het restaurant niet puur vegetarisch. Op het menu staan ook vlees en wilde gans. Het vlees is afkomstig van de koeien en varkens van de eigen boerderij, de Levende Buitenplaats.

Levende Buitenplaats en winkel Op Hodenpijl

Op Hodenpijl Schipluiden koeien

Op de Buitenplaats – aan de overkant van Op Hodenpijl – vind je een grote tuin met groente en fruit. Hier kun je de boerderijdieren bewonderen. Zo komt het vlees van de eigen varkens en koeien, zorgen de bijen voor honing, de kippen voor eieren en de geiten voor melk. Alles is geteeld op dier- en natuurvriendelijke manier. In het restaurant is een winkel gevestigd die vooral regionale en Nederlandse producten verkoopt.

6x biologisch restaurant Zuid-Holland

Openingstijden Op Hodenpijl in Schipluiden

di t/m zo: vanaf 10:00 uur
lunch: vanaf 12:00 uur
diner: 17:30 – 20:30 uur (geen diner op zondag)

Duurzame producten

alles is biologisch, streekproducten, fairtrade zijn enkele wijnen en koffie, eco kleding, ecologische schoonmaakproducten

Adresgegevens

Adres
Rijksstraatweg 20-22
2636 AX Schipluiden

Telefoon
015 380 18 40

Website
ophodenpijl.nl

Specificaties

biologisch, diner, duurzame vis, eco schoonmaakmiddelen, fairtrade, FSC-hout, glutenvrij, hondvriendelijk, kindvriendelijk, lunch, streekproducten, terras, vegetarisch, vergaderen
Reacties