Schuimige rabarbersoep met Hollandse aardbeien Op Hodenpijl

Desserts
Naar item

Rabarbersoep van Op Hodenpijl in Schipluiden

Het ultieme moestuindessert voor de lente of de vroege zomer en een mooie combinatie tussen groenten en fruit. Heel speciaal want het is afkomstig uit de tuin en kas van Op Hodenpijl. Met de groeten van chefs Freek en Michael.

Ingrediënten

  • 500 g zoete Hollandse aardbeien (schoongemaakt)
  • Hangop: 250 g gehangen yoghurt, 75 g poedersuiker, 1 vanillestokje, 25 g speculaaskruiden en 2,5 dl slagroom.
  • Rabarbersoep: 250 g rabarber, 0,75 dl boerenmelk, 0,50 dl bietensap, 150 g rietsuiker en 125 g crème fraiche.
  • Gekonfijte rabarber: 8 stukjes dikke rabarber van ongeveer 10cm, 5 dl water, 250 g rietsuiker, 2 steranijs en 1 dl bietensap.

Bereiding rabarbersoep met Hollandse aardbeien

op hodenpijl dessert recept rabarbersoep biologisch

Neem 500 gram zoete Hollandse aardbeien.

Maak de hangop

  • Sla de slagroom op totdat het stijf is en zet het daarna in de koelkast.
  • Spatel de hangop, de poedersuiker, speculaaskruiden en de zaadjes van het vanillestokje door elkaar. (Hangop hang je in de schone theedoek boven een kom, de uitgelekte massa in de doek is de hangop).
  • Vervolgens spatel je de slagroom en het mengsel door elkaar en zet het in de koelkast om op te stijven.

Maak de rabarbersoep

  • Maak de rabarber schoon, verwarm de melk met rietsuiker tot het oplost.
  • Doe de rabarber in de blender met de melk en blend dit tot een papje.
  • Zeef het, zodat je alleen sap overhoudt.
  • Doe de sap in de schoongemaakte blender en doe de bietensap erbij tot het mooi rabarberrood kleurt.
  • Zet de blender nog een keer aan met de crème fraiche. Het schuim en wat vocht gebruik je voor het dessert (als het schuim inzakt: opnieuw blenderen).

Maak de gekonfijte rabarber

  • Maak de rabarber schoon door de draden te verwijderen en het in blokjes te snijden.
  • Kook het water, bietensap, suiker en steranijs.
  • Als het kookt, voeg je de rabarber toe. Laat dit 2 minuten koken en vervolgens afkoelen in het eigen vocht.

Maak het dessert op

  • Leg de gekonfijte rabarber (uitgelekt) samen met de aardbeien in een mooi diep bord.
  • Schep voorzichtig wat rabarberschuim en schep het vocht over de soep.
  • Maak een mooi cannelle van de hangop en leg deze op het dessert.
  • Het dessert kun je opmaken met atsina cress, komkommerkruid, blaadjes verveine of mint.

Op Hodenpijl bij Puur! uit eten

Meer weten over Op Hodenpijl ? Check de beschrijving van Op Hodenpijl in Schipluiden >>

Meer lekkere desserts >>

Reacties