Café Intención Amersfoort

Leverancier
Naar item

Koffiebranderij J.J. Darboven brandt en verkoopt Café Intención Ecológico, een koffie met twee keurmerken: Fairtrade en biologisch. Het Fairtrade keurmerk staat voor eerlijke handel waar iedereen beter van wordt, en het BIO keurmerk voor een biologisch verantwoorde teelt. Zo wordt met deze dubbel eerlijke koffie op alle fronten topkwaliteit gegarandeerd. Goeie koffie, Goeie zaak!

Café Intención: Fairtrade en biologische koffie voor de horeca

Café Intención especial bio biologische fairtrade koffie horeca

Met Café Intención, biologische, Fairtrade koffie, voldoet koffiebrander J.J. Darboven aan de vraag van horecaondernemers, bedrijven, overheid en consumenten die er bewust voor kiezen om een (h)eerlijke koffie te serveren. Verkrijgbaar in gemalen, café crème en espresso bonen en vriesdroog koffie.

Café Intención, (h)eerlijke koffie in filter én bonen

Motiv Melendez Café Intención fairtrade koffie horeca biologisch

De Café Crème-milde variant

Een heerlijke arabica koffie met een vol aroma. Deze uitgebalanceerde koffiemelange wordt samengesteld uit de beste Arabica bonen afkomstig van hooggelegen plantages van kleine koffieboeren uit Midden- en Zuid-Amerika.

Smaakbeleving: een zachte koffie die je positief verrast door het overlopen van een licht kruidige smaaksensatie via een stevige body naar een fluweelzachte afdronk. De bonenvariant geeft een prachtige crèmelaag.

De Espresso variant

Een hoogwaardige bonenmelange, samengesteld uit edele Arabica bonen uit Midden- en Zuid Amerika en pittige, kruidige, hoogwaardige Robusta bonen uit Afrika en Indonesië.

Smaakbeleving: Een pittig aroma, een notenbruine kleur, een krachtige body en een fluweelachtige crèmelaag zijn de basis elementen voor deze mooie espresso. Ook zeer geschikt voor koffiespecialiteiten zoals Cappuccino en Latte Macchiato.

Historie introductie Café Intención

Logo Café Intención fairtrade biologische koffie horeca restaurants darboven koffie

Achter het bedrijf J.J. Darboven is een man die streeft naar sociale verantwoordelijkheid: Albert Darboven. Hij woonde lange tijd in Zuid-Amerika en begreep de voorwaarden van de lokale koffieboeren. Vanuit deze kennis en liefde voor het land El Salvador was er de wens om te werken voor de mensen daar. De samenwerking met de Fairtrade organisatie zorgde ervoor dat zijn visie vertaald kon worden in actie. Een mooi koffieconcept was geboren: Café Intención.

J.J. Darboven is verbonden aan specifieke projecten voor de mensen die de koffie produceren. Het bedrijf streeft naar een gezonde natuur en levert met Café Intención een kleine bijdrage aan een betere wereld. Sinds 1993 heeft deze koffie de Fairtrade certificatie.

In 2016 bestond J.J. Darboven 150 jaar, het is nog steeds een familiebedrijf, duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Onlangs startte J.J. Darboven het project H.E.L.P. in Honduras om in het oudste koffiegebied 250 boeren en hun families te ondersteunen met kennis en scholing om de productie te verbeteren en de opbrengst te verhogen.

De premies die de boerencoöperaties krijgen via de Fairtrade organisatie worden ingezet voor scholing koffieboeren, onderwijs, zorg en materialen ter ondersteuning van logistiek en productie. 

Duurzame producten

Fairtrade en biologische koffie

Adresgegevens

Adres
Uraniumweg 52
3812 RK Amersfoort

Website
cafeintencion.nl
Reacties