EARTH Water Amsterdam

Leverancier
Naar item

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Om te helpen, vragen we je niet of je geld wilt geven of dat je vrijwilligerswerk wilt doen. We vragen je alleen of je onze producten, zoals EARTH Water, EARTH Coffee, EARTH Tea wilt drinken. En EARTH Choc te eten.

EARTH Water, EARTH Coffee, EARTH Tea en EARTH Choc

earth water earth concepts

100% van de nettowinst die die EARTH Concepts verdient met de verkoop van haar producten, dragen ze af om waterprojecten te financieren. Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. In Afrika en Azië. Drink dus een van hun producten.  Zo help je mee om schoon drinkwater te creëren. EARTH Concepts heeft, mede met de hulp van partners, al een bedrag van € 1.500.000 gedoneerd. Daarmee zijn verschillende waterprojecten gefinancierd. Sinds 2011 doneert EARTH Concepts 100% van de winst via Akvo.

earth concepts earth water kromkommer

6-Mile Water: kraanwater tapsysteem

EARTH Water lanceert een nieuw kraanwater tapsysteem op de markt: 6-Mile Water. Bedrijven en horeca kunnen nu gekoeld kraanwater met óf zonder koolzuur aan hun gasten aanbieden. 6-Mile staat voor de afstand die mensen in Afrika gemiddeld moeten lopen voor schoon drinkwater. Water for Life – het initiatief van de Nederlandse drinkwaterbedrijven – zet zich sterk in voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. Een gedeelte van de opbrengst van ‘6-Mile Water’ gaat dan ook naar drinkwatervoorzieningen in Kenia. Het initiatief wordt ondersteund door Global Sports Communication, onder leiding van oud-topatleten Ellen van Langen en Jos Hermens.

EARTH Water 6-mile horeca tapwater

Water for Life zet zich in om de drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Zo wordt het geld dat wordt opgehaald met ‘6-Mile Water’ direct gebruikt voor een waterproject in de wijk Nakuru in Kenia. In samenwerking met het lokale waterbedrijf in dat gebied, worden er waterpompen opgeknapt, watertanks gebouwd en leidingnetwerken aangelegd, zodat meer dan 12.000 mensen toegang hebben tot kraanwater.

EARTH Water 6mile tapwater

EARTH Chocolade

EARTH Chocolade Earth choc

Mmm… Ben jij een liefhebber van chocolade? Goed nieuws: Er is nu ook EARTH Choc. Lars Kwekkeboom, Country Manager Nederland, vertelt wat het verschil is met andere repen:

  • EARTH betaalt aanmerkelijk meer voor cacao dan andere partijen.
  • We kennen de boeren (dus daadwerkelijk slaaf-kindvrij).
  • We werken met vier verschillende smaak-makers. 
  • Met de start van EARTH Choc wordt een donatie gegarandeerd van € 25.000.
  • EARTH heeft een samenwerking met Cocoanect om de boeren daar op te leiden om betere cacao, leefomstandigheden en productieprocessen in Kameroen te garanderen. 

Meer weten over EARTH Choc? Bekijk de presentatie van EARTH Chocolade.

Fotoverslag 10 jaar EARTH Concepts

earth concepts water 10 jaar

Bekijk het fotoverslag van 10 jaar EARTH Concepts!

Duurzame producten

Nederlands mineraalwater, zo duurzaam mogelijk geproduceerd en met de meest duurzame verpakking, 100% van de nettowinst wordt besteed aan duurzame watersystemen in Afrika en Azië. Koffie en thee zijn biologisch.

Adresgegevens

Adres
Spaklerweg 53
1114 AE Amsterdam

Telefoon
06 28 55 08 88

Website
earthwater.nl

Specificaties

biologisch
Reacties