Wilde Wortels Utrecht

Cateraar
Naar item

Wilde Wortels: biologische catering Utrecht

Wilde Wortels Utrecht biologische catering

Wilde Wortels verzorgt biologische catering in Utrecht. Voor allerlei gelegenheden, zoals (dagelijkse) lunches, diners, evenementen en trainingsdagen. Wilde Wortels gebruikt hiervoor uitsluitend seizoensgebonden en biologische(-dynamische) producten van boeren uit de regio. De maaltijden zijn gebaseerd op de principes van natuurvoeding. Vers, puur, eerlijk en biologisch.

Catering die je voedt, in plaats van vult

Utrecht biologische catering Wilde Wortels

Wilde Wortels in Utrecht werkt in hun catering vanuit de natuurvoedingsleer. Natuurvoeding gaat over het jezelf volwaardig voeden, waarbij je uitsluitend gebruik maakt van producten die met respect voor mens, dier en milieu tot stand zijn gekomen.

Natuurvoeding hanteert daarin vier principes: vers, puur, eerlijk en biologisch. Eigenaresse Simone van den Eijnde, die vorig jaar haar opleiding tot natuurvoedingsadviseur afrondde, zegt hierover: “Natuurvoeding is geen dieet, noch dogmatisch. Het sluit geen productgroepen uit, maar biedt een holistische kijk op voeding. Het gaat over hoe je jezelf kunt voeden, in plaats van vullen, waarbij je met een respectvolle en dankbare manier omgaat met dat wat de aarde ons te bieden heeft.”

Kennisdeling door workshops en masterclasses

Wilde Wortels Utrecht workshops biologisch eten

Simone zal in de loop der tijd ook haar kennis gaan delen door workshops en masterclasses. In deze bijeenkomsten zal zij inzicht geven in wat een volwaardig voedingspatroon inhoudt en deelt ze praktische tools voor hoe je zelf een volwaardige maaltijd samenstelt. Ook volgen er specials in combinatie met yoga en andere activiteiten in de natuur.

Erik, Edgar en Simone zijn de eigenaren van Wilde Wortels én van De Keuken van Gastmaal en Gastmaal Café.

De Keuken van Gastmaal in Utrecht

De Keuken van Gastmaal Utrecht

Bij De Keuken van Gastmaal in de Biltstraat in Utrecht is de filosofie helder: het product staat centraal en smaak staat voorop. Op de menukaart staan daarom gerechten van het seizoen, bereid met duurzame vis, biologisch vlees en lokale groenten.

Gastmaal Café in Utrecht

gastmaal cafe Gastmaal Café Utrecht traiteur biologisch eten uit puur traiteur witte vrouwen

De Keuken van Gastmaal heeft ook een heerlijk wijncafé in Utrecht: Gastmaal Café in de Wittevrouwen buurt. Ook dit is een laagdrempelige, gezellige horecazaak. Je geniet hier van eerlijk eten en natuurlijke wijnen.

Lees ook: biologische restaurants in Utrecht.

Duurzame producten

Biologische streekproducten. Leveranciers zijn onder meer Kwekerij A8 in Doorn, een biologisch-dynamische tuinderij. Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk levert biologische groenten. Biologisch fruitteeltbedrijf de Lindegaard in Beusichem. De Fungi Factory kweekt oesterzwammen op het eigen koffiedik van De Keuken van Gastmaal en Gastmaal Cafe. Biologisch-dynamische zorgboerderij De Hondspol in Driebergen-Rijssenburg verwerkt dagverse melk tot zuivel en boerenkaas.

Adresgegevens

Adres
Griftstraat 1
3572 GM Utrecht

Telefoon
030 265 80 20

Website
wildewortels.eu
Reacties