Thaise curry vegan Wilde Wortels

Hoofdgerechten
Naar item

Thaise curry vegan recept: dit plantaardige recept van Puur! hotspot Wilde Wortels in Utrecht is een heerlijke pittige groentecurry. 

Thaise curry vegan, ingrediënten

Thaise curry vegan ingrediënten

  • diverse seizoensgroenten: bijvoorbeeld rode ui, broccoli, bloemkool, zoete aardappel, paksoi, Chinese kool
  • stukje verse gember (2 cm)
  • stukje verse laos (2 cm)
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras
  • handje limoenblaadjes
  • stukje verse kurkuma (3 cm)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 à 2 blikjes kokosmelk (400 ml)
  • olie, bijvoorbeeld sesamolie (5 el)

Thaise curry vegan, bereiding

Thaise curry vegan recept

  • Groenten in blokjes, ringen en roosjes gesneden: rode ui, broccoli, bloemkool, zoete aardappel, paksoi, Chinese kool. Wat er in het seizoen is. Nu (eind mei) is er veel paksoi, spinazie en Chinese kool uit Nederland verkrijgbaar.
  • In de keukenmachine maal je de gember, laos, rode peper, kurkuma, knoflook tot een pasta.
  • In een pan verhit je olie, bijvoorbeeld sesamolie, en fruit je de currypasta aan, hier voeg je groenten aan toe. De zachte groenten of bladgroenten pas veel later!
  • Dan voeg je een of twee blikjes kokosmelk toe. Laat het gaar worden met de groenten. Voeg de gekneusde citroengrasstengels en limoenblad toe.
  • Later knijp je nog een limoen uit en en roer je dat er doorheen. Zout toevoegen en genieten maar! Het moet pittig, zuur en een beetje zoutig smaken.
  • Lekker met wat volkoren rijst en ingelegde komkommer!

Jeannette van Mullem food fotografie bij Wilde Wortels

Pompoencurry recept

Pompoencurry curry flespompoen vegan recept bindicafe

Check dit lekkere pompoencurry recept met flespompoen!

Vegan spring rolls met satésaus

vegan spring rolls satesaus recept

Mmm… spring rolls met satéaus maak je zo!

Reacties