Pompoencurry Bindicafe

Hoofdgerechten
Naar item

Pompoencurry is het hele jaar door een goed idee en een van mijn favoriete recepten voor een lekker en gemakkelijk vegan gerecht. Boordevol groenten, lekker pittig en romig tegelijk. Deze curry met flespompoen, aubergine, paksoi en kikkererwten at ik bij Bindicafe in Amersfoort als herfstcurry.

Pompoencurry

Curry pasta zelf maken

  • 5 rode pepers
  • 4 sjalotten
  • 2 bollen knoflook
  • steeltjes van 2 bossen koriander
  • 2 el garam masala
  • 2 el komijn
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 el uipoeder
  • 5 cm gember
  • 5 cm laos
  • 2 stengels sereh
  • 1 el zout
  • 100 ml zonnebloemolie

Als je het geduld hebt: Maal alles stuk voor stuk fijn in een grote vijzel. Dit geeft een hele andere en vollere smaak. Ben je minder geduldig of heb je minder tijd? Doe het in een keukenmachine en maal totdat de curry pasta een homogene massa is.

Voor de curry met flespompoen

Pompoencurry curry flespompoen vegan recept bindicafe

  • 2 flespompoenen in blokjes van 1/1 cm. Schil mag je eraan laten.
  • 3 aubergines in blokjes van 1/1 cm en licht gezouten
  • 2 stuks paksoi in stukjes
  • 3 blikjes kikkererwten goed uitgelekt en afgespoeld
  • 4 blikjes kokosmelk
  • 2 blokken santen (kokoscrème) in 500 ml kokend water

Bereiding pompoencurry

  • Bak de curry pasta ongeveer 10 minuten in een grote pan totdat alle aroma’s goed vrij komen.
  • Voeg de in blokjes gesneden flespompoenen toe en bak nog eens 5 minuten.
  • In een koekenpan bak je de aubergines even goed aan, zodat de schil goed gekaramelliseerd is en het bittertje verdwijnt. Voeg regelmatig wat olie toe. Voeg de aubergine toe aan de curry.
  • Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door, breng het kort aan de kook en zet het vuur zacht. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes door pruttelen.
  • Voeg dan de kikkererwten en de paksoi toe en zet het vuur uit. Nu gaart het langzaam verder zonder dat alles stuk gekookt wordt.
  • De curry is de volgende dag eigenlijk het lekkerste maar als je echt niet kan wachten serveer het dan lekker meteen.
  • Serveertip: serveer met wat kokosrijst, knapperige bloemkool, zoetzure komkommer en geurige beluga linzen.
  • Om de curry helemaal af te maken strooi je er op het laatst nog wat geroosterde pinda’s over.

Groentecurry

Imagine Middelburg biologisch vegetarisch restaurant vegan recept groentecurry

Zo maak je deze groentecurry met zoete aardappel of wortel zelf >>

Shakshuka

shakshuka recept de veldkeuken vegetarisch

Of wat denk je van dit shakshuka recept? >>

Alle vega(n) recepten van Puur! chefs > puuruiteten.nl/recepten

Reacties (2)

  • 21 november 2018, 12:34

    Jeannette van Mullem: “Voor ongeveer 8 tot 10 personen, dus je kunt wat gezellige mensen uitnodigen, Dick ; )”

  • 21 november 2018, 12:26

    Dick: “hoi Jeannette, mooie recepten, maar ik mis nog voor hoeveel mensen deze recepten bedoeld zijn. (vast meer dan 2 :-)) groet Dick”