Bietenburger BlossoM events

Hoofdgerechten
Naar item

Recept rode bietenburger met gekaramelliseerde ui

Dit lekkere vegetarische en glutenvrije recept is van Mieke Voshol, van BlossoM events. Bij BlossoM events kun je terecht voor (buiten)kookworkshops.

Ingrediënten bietenburger

  • 2 rauwe bieten (ongeveer 250/300 gram)
  • 100 gram gebroken havermout
  • 1 blikje witte bonen (uitgelekt)
  • 1 kleine ui of bosui
  • 50 gram feta
  • 1 knoflookteen
  • 2 grote eieren of 3 kleine
  • handje rozijnen
  • halve geraspte appel
  • 2 el appelstroop
  • 1 flinke scheut balsamico-azijn
  • versgemalen peper en zout
  • rucola of veldsla
  • 2 rode uien
  • appelstroop

Bereiding bietenburger

  • Schil de bieten en rasp ze daarna fijn. Kan met de machine of met een handrasp.
  • Snipper de ui fijn en plet de knoflook, snijd deze heel fijn of vijzelen
  • Laat de witte bonen uitlekken en prak ze fijn. Rasp een halve appel fijn. Meng dit alles door elkaar.
  • Voeg de eieren, havermout, rozijnen, verbrokkelde feta, appelstroop, balsamico-azijn toe.
  • Meng alles door elkaar. Wil je het wat fijner, meng het dan in een keukenmachine met het mes.
  • Proef het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het 30 minuten rusten, bij voorkeur in de koelkast, zodat het een stevig mengsel kan worden. Als het mengsel wat dun is, dan of havermout toevoegen, of boekweitmeel. Je kan ook bloem toevoegen, maar dan is het niet glutenvrij meer.
  • Doe olie in de koekenpan of op de bakplaat.
  • Maak gelijke ballen van het mengsel en duw ze plat tot samenhangende burgers of met een grote lepel op de bakplaat of in de hete koekenpan scheppen.
  • Even goed laten doorbakken, zodat de zijkant krokant wordt en stevig, pas daarna keren.
  • Snijd ondertussen de rode uien in ringen. Als de burgers klaar zijn, doe dan de uien in de pan met wat roomboter en zachtjes laten bakken.
  • Laat de uien nog in de pan zitten en voeg 1 of 2 eetlepels appelstroop toe, een scheut balsamico-azijn en wat water. Laat dit inkoken tot een saus.
  • Leg de burgers op een (glutenvrij) broodje, garneren met de uien, de saus, zachte geitenkaas of feta en wat rucola.

Recept bietenburger blossom events vegetarisch biet rode biet bieten burger vegetarische burger puuruiteten puur chef chefs

Zelf een kookworkshop volgen bij BlossoM events? >>

Alle lekkere vegetarische recepten van Puur! chefs >>

Reacties