Verrot gezond, hèt fermentatie kookboek

Actie
Naar item

Verrot gezond, hèt fermentatie kookboek met ruim 150 nieuwe recepten. Begin vandaag nog je eigen microboerderij: duik in de oersoep van het leven en fermenteer alsof je leven ervan afhangt!

Verrot Gezond fermentatie kookboek fermenteren

Kookboeken Verrot gezond en Verrot lekker

Christian Weij zijn eerste boek ‘Verrot lekker’ is inmiddels ruim 15.000 keer verkocht. Tijdens het laatste fermentatie festival ‘ROTZOOI’ presenteerde Christian de opvolger, zijn tweede boek ‘Verrot gezond’. Puur! uit eten was erbij, we maakten een tof filmpje!

ROTZOOI fermentatie festival

Fermenteren recepten

In dit nieuwe kookboek Verrot gezond deelt Christian heel veel nieuwe recepten voor verschillende soorten gefermenteerde producten. Van groenten, kruiden, fruit, noten, zaden, peulvruchten, granen, zuivel tot vlees en vis.

Verrot gezond recept witlofsalade

Wat denk je bijvoorbeeld van deze witlofsalade?

Eet meer groenten!

Krachtvoer voor onze darmen en hun bewoners zijn: bladgroen, uien, alle koolsoorten, zeewier, knolgroente, witlof, afgekoelde aardappel en aardpeer. Het probleem is alleen dat we niet gewend zijn zo veel groente te gebruiken. Een broodje jam voor het ontbijt is nou eenmaal sneller gemaakt dan een groentegerecht. Maar het kan best, schrijft Christian. Het vergt alleen wat omdenken. Maak bijvoorbeeld voor het diner meer groente klaar dan je nodig hebt, en mix die na het eten met wat eieren. Zet het in de koelkast en schuif het de volgende ochtend voordat je gaat douchen in de oven, en je gezonde start van de dag is klaar voordat je het schuim uit je haar hebt kunnen spoelen.

Bieten fermenteren

Verrot Gezond fermentatie kookboek fermenteren

Check het basisrecept: gele bieten fermenteren. Wil je gefermenteerde groente als probiotica gebruiken? Neem dan verschillende soorten groenten. Samen in één potje kan en is zeker lekker, maar verschillende potten met één enkel product is nog beter, omdat je dan geen kans hebt op competitie tussen de verschillende bacteriën. Want ‘survival of the fittest’ geldt overal in de natuur, dus ook in je weckpotje.

Fermenteren is gezond 

Verrot Gezond fermentatie kookboek fermenteren

Zijn samenwerkingen met artsen en wetenschappers helpen Christian om zoveel mogelijk verschillende soorten gefermenteerde producten op te leveren die je dagelijks kunt eten. De gerechten stimuleren je darmflora. Zo staat er een handig lijstje met ‘Wat te eten voor een gezond microbioom?’ Mijd pakjes en zakjes, en kook zo veel mogelijk met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Bak niet in margarine, maïsolie, zonnebloem- of koolzaadolie.

Handige lijstjes: gezond eten

Elke dag veel eten: boerenkool, broccoli, witlof, spinazie, uien, knoflook, eieren,… De lijst is gelukkig nog veel langer. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat je vooral groenten en fruit op deze lijst aantreft. Bij de gezonde drankjes staan waterkefir, kombucha, kraanwater en thee. Bij elke dag een beetje: noten, zaden, haver(mout), peulvruchten, zuurdesembrood,… Af en toe: groente- en fruitsappen, gedroogd fruit, volkorenpasta,… Liever nooit: margarine, chips, suiker, witte pasta, witbrood met bakkersgist, zoete snoepjes, witte en melkchocolade, zoete koek, frisdrank.

Wie is Christian Weij?

Verrot Gezond fermenteren kookboek Christian Weij

Christian Weij is fermentatiespecialist, fooddesigner, landschapskok en pop-upchef. Verder is hij de man achter de kookworkshops van Puur-e.

Bestel Verrot gezond boek

Wil je Verrot gezond direct bestellen, voor jezelf of als cadeau? Dat kan hier!

Verrot gezond winactie

Verrot Gezond fermentatie kookboek fermenteren

Wil jij kans maken op 1 van de 3 Verrot gezond kookboeken die we weg mogen geven? Laat hieronder weten wat jouw ervaringen zijn met fermenteren. Of waarom je fermenteren graag wilt testen, dat kan natuurlijk ook. 

Verrot gezond, Christian Weij, Uitgeverij Bertram+de Leeuw

Reacties (6)

 • 16 juni 2019, 13:17

  Manon: “Mijn ervaring? Een schuur die maanden stonk na een “foutje” met rode kool, melk wat maar geen yoghurt werd...nee internet is geen succes dus een boek zou top zijn.”

 • 15 juni 2019, 20:05

  Elice: “Ik heb ervaring met o.a. melkkefir, en gefermenteerde rode kool maken. Dit boek lijkt me heel interessant.”

 • 13 juni 2019, 00:01

  Anita H.: “De laatste tijd zet ik wat vaker gefermenteerde voeding op het menu. Denk aan zuurkool, zuurkoolsap en kombucha. Maar ik heb nog geen ervaring met zelf fermenteren en daar wil ik wel verandering in brengen. Alles voor een gezond lijf.”

 • 12 juni 2019, 17:45

  Francis: “Een tijdje geleden maakte ik kimchi naar een recept van PUUR! uit eten adres Bhalou. Dat was heerlijk en smaakte naar meer. Ik zou het boek graag winnen om nog meer te experimenteren.”

 • 12 juni 2019, 14:40

  Kim: “Volgens mij heb ik tot nu toe in mijn leven alleen nog maar per ongeluk gefermenteerd😜. Ik zou het graag ook een keer bewust proberen en daar kan ik wel wat tips, trucs en recepten bij gebruiken!”

 • 12 juni 2019, 12:37

  Silvy: “Ik heb nog geen ervaring met fermenteren, maar het onderwerp boeit me enorm! Alles wat goed is voor mijn lichaam <3 ik zou graag het boek winnen :) xx”