De Landgoedkeuken kookboek Mariënwaerdt

Actie
Naar item

De Landgoedkeuken is het eerste kookboek van Puur! hotspot Heerlijkheid Mariënwaerdt. In dit pure kookboek vind je 160 recepten met biologische producten van het eeuwenoude landgoed in de hoofdrol. Geschreven door Nathalie Barones van Verschuer en enkele kookliefhebbers uit haar landgoedteam. En hoe leuk is dat, je maakt kans op een van de kookboeken, want we hebben een toffe winactie voor jou!

De Landgoedkeuken winactie

De landgoedkeuken kookboek Mariënwaerdt winactie

Update: De 3 winnaars zijn bekendgemaakt. Gefeliciteerd Cees, Jeanette en Silvia. Jullie ontvangen bericht per e-mail.

Doe je mee met de winactie? Puur! uit eten mag drie exemplaren van dit pure en kleurrijke kookboek cadeau geven. Laat je onderaan deze blog weten waarom jij kookboek De Landgoedkeuken wilt winnen? Deel je deze winactie via social media en tag je @Puuruiteten en @Marienwaerdt dan maak je extra kans om te winnen. Vergeet ook niet om je vrienden uit te nodigen mee te doen.

De Landgoedkeuken kookboek

De landgoedkeuken kookboek Mariënwaerdt puuruiteten winactie

Bestel jouw kookboek De Landgoedkeuken hier!

Op Mariënwaerdt wordt met de seizoenen mee gekookt. Binnen de familie Van Verschuer zijn van generatie op generatie recepten en bereidingstechnieken doorgegeven. Met de oogst van het land, uit de historische moestuin en uit de boomgaard worden de eigen biologische producten gemaakt. Zoals jams, curds, chutneys, sappen en sauzen, koekjes, granola, noten- en appeltaart.

De landgoedkeuken kookboek Mariënwaerdt vegan chocolademousse puuruiteten winactie

Sommige recepten zijn ontzettend simpel. Maar juist daarom des te lekkerder om snel te testen. Zoals deze vegan chocolademousse met slechts vier ingrediënten: sinaasappelsap, kristalsuiker, donkere vegan chocolade en ijsblokjes.

Biologisch bij Heerlijkheid Mariënwaerdt

Zo’n 20 jaar geleden maakte Heerlijkheid Mariënwaerdt de keuze om voor geheel biologisch geteelde producten te gaan. En dat op maar liefst 300 hectare van het landgoed dat bestemd is voor landbouw. In totaal bestrijkt het eeuwenoude landgoed 1.000 hectare en is gelegen in de Betuwe, tussen de dorpjes Beesd en Tricht.

Biologisch beheer betekent dat de familie Van Verschuer met haar team de grond op natuurlijke wijze bewerkt, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De koeien krijgen geen preventieve antibiotica en grazen zo lang mogelijk buiten, in de kruidenrijke weilanden. Van de oogst en de melk produceert het landgoed delicatessen, kazen en graanproducten. In de horeca vormen de producten van het landgoed de basis voor de pure gerechten, zoals de biologische groenten uit de moestuin, fruit uit de boomgaard en het vlees van de Lakenvelders.

Biologische kaas en vegetarisch gestremd

De biologische kazen van Mariënwaerdt zijn plantaardig gestremd en dus volledig vegetarisch. De koemelk komt van de eigen Friese Holsteiners op het landgoed.

De namen van de koemelkkazen geven de rijpheid prijs, van 4 tot 50 weken: De Jonker, Even Gelegen, Mooi Gelegen, Heerlijk Gelegen en Oude Adel. Daar horen natuurlijk recepten bij met kaas in de hoofdrol, zoals Soufflé van Oude Adel en spinazie en Kastanjechampignons in Mariënwaerdtse kaassaus.

Naast de naturel landgoedkazen maakt Mariënwaerdt ook bijzondere kruidenkazen: Walnoot-Fenegriek, Rucola-Pijnboompit, Basilicum-Knoflook, Aphrodite (Griekse kruiden), Wortelkaas en heerlijke seizoenkazen, zoals graskaas en truffelkaas.

De landgoedkeuken kookboek Mariënwaerdt geitenkaaskroketjes

In de kaasmakerij maken ze alleen harde Goudse geitenkaas, de verse geitenkaas voor het bovenstaande gerecht kopen ze biologisch  bij een geitenhouder in de buurt. Wat denk je van dit recept Geitenkaaskroketjes op waterkerssalade? Een heerlijke combinatie met verse vijgen.

Basisrecepten van landgoed Mariënwaerdt

Achter in het boek vind je basisrecepten, zoals mango- en tomatenchutney en lemon curd. Deze lekkernijen zijn ook bereid te koop in de Landgoedwinkel.

En vegan ricotta voor wie een plantaardig alternatief wil voor bijvoorbeeld in deze pompoenlasagne.

Geschreven door Nathalie Barones Van Verschuer

De landgoedkeuken kookboek Mariënwaerdt nathalie barones van verschuer

Kookboek De Landgoedkeuken is geschreven door Nathalie Barones van Verschuer. Zij vertegenwoordigt samen met haar man de negende generatie Van Verschuers die wonen en werken op het landgoed. Daarnaast beheren zij restaurant/winkel De Landgoedkeuken in Utrecht, in hartje stad, waar je heerlijk biologisch kunt ontbijten of lunchen en de landgoedproducten koopt.

En wil je deze overheerlijke appeltaart toch niet zelf bakken? Proef ‘m dan in De Landgoedkeuken.

Nog meer Puur! uit eten bij Heerlijkheid Mariënwaerdt

crumble Appelnotencrumble recept Marienwaerdt dessert biologisch

Naast De Landgoedkeuken in Utrecht, geniet je bij Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd bij Pannenkoekenhuis de Stapelbakker van biologische pannenkoeken, koop je in de aangrenzende Landgoedwinkel pure delicatessen voor thuis – of als smakelijk cadeau – en is Proeflokaal Marie als ontvangstlocatie te boeken.

Doe je mee met de Puur! winactie? Laat onder dit artikel jouw reactie achter waarom je dit pure kookboek graag wilt winnen. Denk je eraan dit bericht te delen met je vrienden via Facebook, Twitter en Instagram?

Bestel kookboek De Landgoedkeuken

De Landgoedkeuken, Nathalie Barones Van Verschuer, Fontaine Uitgevers

Favoriete vegan kookboeken kopen

Favoriete vegan kookboeken Vegan 100

4x favoriete vegan kookboeken kopen.

9x Puur! uit eten in Gelderland

Gelderland biologisch restaurant Groot Warnsborn Arnhem hotel

9x Puur! en biologisch restaurant in Gelderland.

Reacties (21)

 • 10 oktober 2019, 22:15

  Kitty van Ieperen: “Eerlijk en heerlijk puur eten, ik hou ervan. Ik kies zoveel mogelijk biologische producten en kook graag. Dat boek staat weer bomvol inspiratie”

 • 10 oktober 2019, 14:14

  Xaviera Jamie: “Puur natuur en geen geknoei met pakjes en zakjes! Daar ben ik voor en als fan van jullie allemaal maak ik graag een kans want ik kan wel weer wat inspiratie, tips and tricks gebruiken!”

 • 9 oktober 2019, 11:31

  Theo: “Ik ben kok op de Joriskring, een locatie van Lievegoed en wij zijn antroposofisch. Graag zou ik dat boek winnen, om onze kinderen iets nieuws te kunnen voorschotelen.”

 • 5 oktober 2019, 16:29

  Astrid van der Werff: “In Tricht beginnen wij net met een kookclub vegetarisch eten. Wat zou het leuk zijn om dit boek als leidraad te gebruiken😋😊Het ziet er geweldig uit!”

 • 5 oktober 2019, 11:56

  Mar Berger: “Het lijkt me heerlijk om nieuwe gerechten met pure ingredieenten uit te proberen.”

 • 5 oktober 2019, 08:49

  Marian Peeters: “LEKKER ! Al meerdere keren in Beesd geweest tijdens de fair. Altijd gezellig, lekkere ingrediënten en eindproducten om mee te kokerellen 😋 Want dat doen wij thuis met veel plezier, samen de keuken in.”

 • 4 oktober 2019, 20:48

  Petra van Zandwijk: “Wauw!🤩 Dat ziet er lekker en goed uit! Die wil ik graag hebben. 😍 Eens zien of het thuis net zo goed smaakt als op het landgoed. 😉”

 • 4 oktober 2019, 17:03

  Eliza: “wil graaag mooi kook boek winnen van mariemwaardt”

 • 4 oktober 2019, 14:06

  Jeanette Van veenendaal-huijgen: “Marienwaerdt is puur en landelijk, zo Betuwe. Daarom zijn we er ook getrouwd en na een ingrijpende begrafenis gaan we er ook heen....thuiskomen met oprechte sfeer en eerlijke smaken”

 • 4 oktober 2019, 13:33

  Ria van Loon: “Met grote regelmaat bezoeken wij De Stapelbakker of Brasserie Marie, echt genieten! Ik ben dan ook super benieuwd naar dit kookboek.”

 • 4 oktober 2019, 12:50

  Giselle van de Rovaart: “Een prachtig landgoed, waar we vaak van genieten. Net als van de keuken in de Stapelbakker en de lekkernijen in de winkel. Het kookboek trekt me erg aan, het lijkt me heerlijk om hier thuis mee aan de slag te kunnen <3”

 • 4 oktober 2019, 11:59

  An V: “Ik ben zo benieuwd naar al die heerlijke recepten van chutneys,jams en notentaarten dat het water me nu al in de mond loopt. Voor mij is het najaar altijd een extra aanleiding om in de keuken aan de slag te gaan met producten van het seizoen .”

 • 4 oktober 2019, 11:31

  Willemien Hopma: “Ik ben al vaak op de landgoed- en kerstfair op landgoed Mariënwaerdt geweest. Ik koop daar altijd wel iets lekkers van de producten van het landgoed. Het zou heel fijn zijn om dit mooie kookboek te winnen. Dan kan ik thuis deze heerlijk pure recepten zelf gaan maken.”

 • 3 oktober 2019, 10:17

  Cees van Sliedregt: “Wil graag dankzij het kookboek van de Barones als een "Baron" met mijn gasten aan aan tafel zitten. met smakelijke groet. Cees van Sliedregt.”

 • 2 oktober 2019, 21:57

  Mirjam: “wat een mooi kookboek daar wil ik uit koken!”

 • 2 oktober 2019, 21:54

  Silvie Corneille Pals: “Door onze zoon die kok is bij restaurant Librije in Zwolle(de CAS Spijker Academie in Almelo...👍)ben ik veel bewuster bezig met voeding/drank vanuit biologisch dynamische hoek🤗 Ik kan genieten dat er vele wegen binnen dit gebied zich meer creatief laten zien èn laten horen.... Compliment🥂”

 • 2 oktober 2019, 15:53

  AnnaB: “Ik ben heel erg benieuwd naar de recepten in dit boek,om lekker mee aan de slag te gaan in de keuken”

 • 17 september 2019, 21:11

  Ilse: “Oorspronkelijk kom ik uit Twente, een mooi gebied waar ik ontzettend graag terugkom zo nu en dan. Het stikt hier ongetwijfeld van de mooie landgoederen waar ik eigenlijk geen weet van heb, ontzettend jammer! Ik zou hier graag meer van willen weten, en terwijl ik mijn ouderlijk huis bezoek, kan ik meteen een lekker receptje uitproberen met mijn moeder!”

 • 14 september 2019, 19:44

  Anita H.: “Alleen al voor het recept van de vegan chocolademousse, zou ik willen winnen. Kookboeken hebben altijd mijn interesse en ik kan er niet genoeg hebben. Ze voorzien mij van de nodige inspiratie, maar ik vind het ook heerlijk om er gewoon doorheen te bladeren.”

 • 13 september 2019, 05:28

  Silvia: “Dit jaar op de 25ste zomerfair geweest en een aantal mooie producten uit hun winkel gekocht, waaronder een heerlijke lemon curd. Ben benieuwd of hier ook een lekker recept van in het kookboek staat”

 • 12 september 2019, 08:44

  Sjors: “Ik ben wel benieuwd naar dit kookboek.”