6x biologisch in Limburg

Nieuws
Naar item

Biologisch in Limburg? In onze meest zuidelijke provincie houden ze toch vooral van bourgondisch genieten? Dat is zeker waar. Maar ook in Limburg is biologisch eten in opkomst. Misschien juist wel omdat biologisch lekkerder is. Favoriete streekproducten zijn asperges, aardbeien, wijn en natuurlijk de enige echte Limburgse vlaai. Dit zijn de tips voor de lekkerste Puur! uit eten hotspots in Noord-Limburg en Zuid-Limburg.

6x biologisch in Limburg

1. Heerdeberg

Landgoed Heerdeberg, herberg bij de Paters cadier en keer maastricht biologisch restaurant limburg

Coenraad Reinders heeft een passie voor dieren. Zo begon hij met het houden van enkele Bonte Bentheimers. Intussen heeft hij er 28. De varkens worden gehouden voor het vlees, dat wel. Maar wat hebben ze een heerlijk varkensleven. Heerdeberg krijgt dan ook vijf sterren van Varkens in Nood.

2. Herberg De Smidse in Epen

Herberg De Smidse Epen hotel zuid limburg limburgs heuvelland hotels

Herberg De Smidse is een klein en knus familiehotel midden in het Geuldal, aan de rand van Epen. Je logeert hier zoals vroeger bij oma. Elke dag kun je in restaurant De Smidse genieten van een lekker kopje koffie, een goed stuk vlaai, een smakelijke lunch en een heerlijke maaltijd. De Smidse werkt met leveranciers uit de regio, die vaak biologisch werken.

3. Eyserhalte in Eys

Eyserhalte Eys

In de winkel van de Eyserhalte in het Zuid-Limburgse Eys proef je heerlijke ambachtelijke producten. En uiteraard is alles ook te koop. Zo vind je hier een uitgebreid assortiment aan groenten, fruit, sappen, wijnen en bieren. Voor een smakelijke lunch schuif je aan de gezellige eettafel aan.

4. A Taste Affair in Geleen

Biologische cava A Taste Affair

A Taste Affair is een gezellig ingerichte winkel in Geleen waar je een groot aantal soorten natuurlijke en biologische wijn kunt kopen. De wijn (deze biologische cava is mijn favoriet!) is gemaakt met zo min mogelijk toevoegingen of onttrekkingen. Heel puur van smaak. Laat je adviseren op het gebied van deze bijzondere wijnen. Ook een tip voor je restaurant want A Taste Affair levert ook aan de horeca.

5. De Zwaan in Venray

De Zwaan Venray biologisch in limburg

Reserveer een uitgebreide high tea bij Hotel & Brasserie De Zwaan in Venray. Zó lekker! Zoals chef Ben Aerts en gastvrouw Nel Craenmehr het zelf omschrijven: ‘Hier geen ghost cooking maar eerlijk en heerlijk eten’. De Zwaan is dagelijks open voor lunch en diner. Bereid met streekproducten, duurzaam, biologisch én lekker!

6. Logere bie M&M, B&B in Eperheide

logere bie m&m b&b b en b in epen eperheide

Logeren in Zuid-Limburg met uitzicht over het Geuldal? Check Logere bie M&M, een nieuwe B&B in Eperheide (Epen).

Meer tips in Limburg?

Puur! restaurant Aan Sjuuteeänjd Schinnen zuid limburg tips

Lees ook: Zuid-Limburg tips!

Weet jij nog meer lekkere tips in Limburg? Restaurants, cateraars, kookworkshops en winkels die het liefste biologisch en met streekproducten werken? Laat je reactie hieronder achter!

Biologisch eten in Brabant

biologisch eten restaurant Djoyn Den Bosch puur uit eten restaurants

Biologisch eten in Brabant >>

7x biologisch restaurant Utrecht

biologisch restaurant utrecht de veldkeuken bunnik

7x biologisch restaurant Utrecht

8x biologisch restaurant Amsterdam

biologisch restaurant amsterdam geef amsterdam duurzaam uit eten

Waar eet je biologisch in Amsterdam? >>

Alle Puur! uit eten hotspots >>

Reacties (6)

 • 4 januari 2018, 00:16

  Esther Cremers: “The Broth Bar Maastricht, Wijck. Biologisch, glutenvrij, suikervrij, lunchrestaurant en retail. Gebaseerd op homemade getrokken bouillon. Uniek en heerlijk :)”

 • 8 juli 2017, 06:11

  Rob Hermans: “Zwamburg is een duurzame oesterzwammen kwekerij die kweekt op de koffiedrap van de lokale Zuid-Limburgse horeca. Sinds dit jaar staan wij met onze foodtruck op verschillende festivals met onze duurzame (vegetarisch) bitterballen gemaakt van natuurlijk oesterzwammen.”

 • 19 mei 2017, 18:08

  Paul Deguelle: “Estafette/Odin, de biologische supermarkt. Al meer dan 10 jaar een begrip in Wijck/Maastricht als het gaat over lekkere biologische producten.”

 • 18 mei 2017, 10:22

  H Schut: “De zevende Heerlijkheid in Slenaken , een aanrader !!!”

 • 9 april 2017, 08:36

  Remco Wijckmans: “Check onze website voor alle Bio zaken in Limburg”

 • 7 april 2017, 15:21

  Tom Sprengers: “Hoi!Je vraagt voor andere tips in Limburg: wij zijn een biologische supermarkt in Venlo én biologische cateraar. We nodigen je graag uit voor een bezoekje en een portie van onze in Venlo wereldberoemde quinoa-salade.Hartelijke groet,Tom Sprengers en Cyrella Beckers”