De Smidse Epen

Restaurant
Naar item

Herberg De Smidse is van oudsher een ontmoetingsplaats voor mensen die onderweg zijn en waar je elke dag kunt genieten van een lekker kopje koffie, een goed stuk vlaai, een smakelijke lunch en een heerlijke maaltijd. Met een fijn terras!

De Smidse Epen restaurant zuid limburg

Huisgemaakte streekgerechten

Herberg De Smidse Epen biologisch speltmeel commandeursmolen

Hier ga je een stukje terug in de tijd, de tijd van oerdegelijk ambachtelijk vakmanschap. In de Frans-Limburgs georiënteerde keuken worden de meeste gerechten, van begin tot eind door het koksteam zelf bereid. Producten worden met zorg, veelal uit de regio ingekocht bij kleine boerenbedrijven.

Eigen moestuin en varkens in de wei

Herberg De Smidse Epen moestuin restaurant zuid limburg tips

Groenten komen gedeeltelijk uit de eigen moestuin. Het brood dat je bij je diner en lunchgerechten eet, is huisgemaakt van speltmeel van de Commandeursmolen uit Mechelen. In de eigen wei lopen varkens van Varkenshoederij Kuusj uit Mechelen, het vlees vind je terug op de menukaart. Passie voor ambacht en liefde voor mooie producten, dat proef je in de gerechten.

Herberg De Smidse Epen zuid limburg tips vegetarisch

Overnachten bij Herberg De Smidse >>

Openingstijden De Smidse

elke dag: vanaf 08:30 uur

januari en begin februari: alleen vr, za en zo open, check de website

Duurzame producten

biologisch: groenten 40% uit eigen moestuin, zuivel, eieren, boter uit de regio, vlees 20% van eigen Kuusj-varkens, brood 90% (speltmeel van de Commandeursmolen in Mechelen), sappen 40% appelsap uit de regio, streekwijn van Domein Steenberg, bier 10%, duurzame vis, groene stroom, FSC-hout, gerecycled meubilair, vintage servies

Adresgegevens

Adres
Molenweg 9
6285 NJ Epen

Telefoon
043 455 12 53

Website
smidse.nl

Specificaties

biologisch, eigen moestuin, FSC-hout, gerecycled meubilair, groene stroom, scharrelvarkens, streekproducten
Reacties (1)

  • 27 juli 2019, 23:02

    M. munnecom: “Met 2 volwassenen en een kind van 4 , bijna 150 euro betaald voor een REDELIJK diner. 27 juli 2019Vooraf gedronken: 1 erdinger wit en een colaVoorgerechten: Gerookte "Kuusj" ham en traag gegaard , gemarineerd buikspek, met rozemarijn cracker, Gerardus BiersiroopGEWELDIG"Pulled Duck" in krokante papadum met abrikozen-selderij chutney Heerlijk! Zelfs iets te grote porties...dat zeg ik niet gauw!Hoofdgerecht: Twee maal Gegrilde "Limousin" Rib-Eye met sjalotjes-portsaus Op verzoek MEDIUM te bakken Helaas.... Het voorgerecht deed verlangen naar een equivalent maar het hoofdgerecht kwam niet eens in de buurt! Vlees was verdeeld in twee helften leek het wel... hoewel medium verzocht, de ene helft écht meer dan weldone, de andere helft rare... Chapeau kraanwater op verzoek: niet doorberekend. Rode huiswijn, 1/2 liter.... 20 euro voor een matige wijn.....Nagerecht: Limburgse stroop ijsparfait met meringue en karamel- zeezout crème Aardig maar niet geweldigKaasplankje met 7 regionale boerenkaasjes, stroop en mueslibrood Lekker maar welke kaasjes je krijgt?? Geen uitleg Stroop? Zo’n prefab Kuipje... Lekkere port erbij op mijn verzoek... zou 5 jaar oud zijn, hetgeen ik betwijfel Nadien nog koffie plus cognacje en munttheeGerechten voor het kind waren goed! Knakworst met gebakken aardappeltjes en ijs toe. 2 x jus d’ orangeBediening: een prima en hardwerkende juffrouw, met oog voor de klant en een vriendelijk woord voor onze zoon.. Bediening: een jongeman, duidelijk bezig met zijn eerste vakantiebaan, te weinig horeca inzicht en niet voorzien van voldoende info om de klanten adequaat te woord te staan.”