5x lente recepten: vega(n) tips!

Nieuws
Naar item

Lente recepten: vega(n) tips

Loesje zei ‘t al “Lente: Niks moet, niksen mag!” Extra genieten van de eerste zonnestralen en het eerste terrasje horen daar bij. Net zoals lekker Puur! uit eten. En wil je thuis volop smullen met het mooie weer? Maak dan een van deze vega(n) lente recepten van de Puur! chefs en tover zo het voorjaar op jouw bord.

5x lekkere en gezonde lente recepten van de Puur! uit eten chefs delen we graag met jou! Welke is jouw favoriet?

1. Salade met biet en hummus

Vegan recept salade van biet bietenhummus restaurant merkelbach amsterdam

Op het terras van restaurant Merkelbach in Amsterdam genoot ik van dit heerlijke lunchgerecht met verschillende soorten biet en hummus van biet. Ook ‘n aanrader als voorgerecht of zelfs hoofdgerecht, afhankelijk van hoeveel trek je hebt maak je een kleine of een grotere salade. Check het recept salade van biet met hummus.

2. Avocado vegan

Avocado vegan recept jans arnhem puuruiteten

Op de menukaart van JANS’ in Arnhem staat deze avocado salade als vegetarisch voorgerecht met gebrande feta. Laat je de feta weg dan heb je een heerlijk vegan recept. Niet voor niks, staat dit mooie plaatje op de cover van ons Puur! vegan recepten e-book. Een gratis downloadtip als je meer plantaardig wilt eten.

3. Bruschetta asperges en mozzarella

recept eyserhalte puuruiteten asperges vegetarisch bruschetta

Wit of groen? Asperges zijn misschien wel de ultieme lentegroente! En met deze vrolijke kleurencombinatie is deze bruschetta asperges en mozzarella helemaal af. Lekker als borrelhapje, lunch of voorgerecht.

4. Lentesalade met groene asperges

veldkeuken bunnik recept

Omdat we nog lang niet genoeg krijgen van deze lekkere lentegroente: lentesalade met groene asperges. Ook een gezonde, groene tip voor bij je (paas-)brunch.

5. Granola bar

Granola bar recept Spirit Amsterdam

Op zoek naar een gemakkelijk én lekker gezond recept voor een tussendoortje of ontbijt? Zelf deze granola bar maken doe je met dit recept van Puur! hotspot Spirit Restaurants.

Wil je nog meer inspiratie? Alle recepten van de Puur! chefs zijn vega(n): puuruiteten.nl/recepten.

Vegetarisch en vegan uit eten

Bindicafé Amersfoort vegetarisch restaurant

Bij deze Puur! uit eten restaurants eet je niet alleen vegetarisch. Stuk voor stuk zijn ze ook nog eens duurzaam, want ze kiezen voor streekproducten, biologisch en fairtrade, als de ingrediënten van ver komen. Check ‘t lijstje vegetarische restaurants waar je natuurlijk ook lekker vegan eet.

Londen: vegetarisch en vegan eten

biologisch vegetarisch restaurants Wild Food Cafe Londen london vegan organic restaurants

Check 3x vegan en vegetarische restaurants in Londen en zet ze op je to-do-lijstje!

Vegetarisch uit eten in Gent

ELLE Eten puur uit eten reizen freelance journalist reisjournalist culinair journalist gent belgie fotograaf vegetarisch eten

Voor ELLE Eten schreef ik 5 GANGEN GENT: ‘In Gent kun je éten! In het bijzonder als je zin hebt in groente. De Vlaamse stad profileert zich als de vegetarische hoofdstad van Europa. Vijf vegavriendelijke adressen’.

Reacties (1)

  • 1 april 2019, 14:46

    Evi Groenendijk: “Thanks voor de tips! :)”