Wat is er duurzaam in Nijmegen?

Nieuws
Naar item

Milieucentrum De Broeikas organiseerde de Good Food Walk op de drukste donderdag van het jaar in Nijmegen. Het was niet heel toevallig dat het druk was, want deze duurzame en vooral smakelijke wandeltocht vindt plaats tijdens de Vierdaagsefeesten. Samen met mijn Nijmeegse vriendin Francis en zo’n 20 andere enthousiastelingen ga ik al wandelend op zoek naar duurzame hotspots in het centrum van de oudste stad van Nederland.

8x duurzame hotspots in Nijmegen

1. Crudo

Crudo Nijmegen vegan good food walk vierdaagse

Verzamelpunt van de Good Food Walk is bij Crudo in de Burchtstraat. We worden door eigenaar Jim welkom geheten met een verrukkelijke proeverij van vegan taart (chocolade of citroen-cheesecake) met daarbij koffie en thee. Heerlijk. Plantaardig en lokaal eten is volgens Jim het meest duurzaam en gezond. Voor onszelf en de aarde. Als dat dan ook nog met deze lekkere taart kan, ben ik vóór.

2. Van Nature

Van Nature Nijmegen biologisch eten supermarkt

Eigenaar Rudy van natuurvoedingswinkel Van Nature is bewust niet aangesloten bij een overkoepelende natuurvoedingsorganisatie, hij bepaalt het liefste zelf wat hij inkoopt. Naast biologisch komt er zoveel mogelijk uit de regio Nijmegen. Zo is het brood van bakkerij Arend, sap uit Dreumelen in de Betuwe en zachte geitenkaas van ‘t Ketelbos in Groesbeek.

3. Smokehouse De Kronenburger

Smokehouse De Kronenburger Nijmegen lange hezelstraat vegetarisch

We wandelen verder naar de Hezelstraat. Niet alleen is de Hezelstraat mijn favoriete winkelstraat in Nijmegen, het is ook nog eens de oudste winkelstraat van Nederland. Een onverwachte stop tijdens de culinaire wandeling is Smokehouse De Kronenburger in de Lange Hezelstraat. Dit is een bekende plek in Nijmegen voor je favoriete burger. Er staan altijd vijf wisselende vegetarische burgers op de kaart. Wij proeven er drie. De Indiase linzenburger met mango-chutney is de lekkerste!

4. WAAR

WAAR Nijmegen fairtrade cadeauwinkel

WAAR, de cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten vind je in de Ziekerstraat.

5. Ekoplaza

Ekoplaza Nijmegen

Ietsje verderop wandelen we bij de biologische supermarktketen Ekoplaza binnen.

6. De Klinker

De Klinker Nijmegen

We besluiten onze Good Food Walk met een goed verzorgde en lekkere vegan lunch. Politiek eetcafé De Klinker kan volgens een van de mede-wandelaars alleen maar in Nijmegen bestaan. Het is naar eigen zeggen een anarchistisch bolwerk, gerund door vrijwilligers. Er is ruimte voor politieke info-avonden en het huisvest een vegan biologisch eetcafé.

7. Bhalu, biologisch restaurant in Nijmegen

Bhalu Nijmegen biologisch restaurant yoga

Bhalu in Nijmegen is een biologisch restaurant én een yogastudio. Kies voor een heerlijk gerecht van de all-day breakfast en lunch menukaart. Alles is biologisch, vegetarisch en bijna helemaal vegan. En pik ook een lesje yoga mee.

Weet jij nog meer restaurants in Nijmegen die in dit rijtje niet mogen ontbreken? Laat het weten als reactie onder dit bericht of stuur een tip!

8. Kattencafé in Nijmegen

Ollie Kattencafé Balthazar Nijmegen

Geniet bij het kattencafé in Nijmegen van koffie, thee, sapjes, biologische en vegan gerechten. Alles op de menukaart is geheel vegetarisch of veganistisch. De dierlijke producten komen vaak van biologische boerderijen uit de streek. De katten krijgen biologisch kattenvoer van Yarrah. Niet alleen is dit goed voor de kat, maar ook voor het welzijn van alle dieren.

Biologisch in Arnhem

Hoeve Klein Mariendaal Arnhem biologisch restaurant arnhem

Biologisch in Arnhem >>

Nóg meer biologische restaurants in Gelderland

Gelderland biologisch restaurant Groot Warnsborn Arnhem hotel

Lees ook: 9x biologisch restaurant in Gelderland.

Biologisch in Utrecht

biologisch restaurant utrecht de veldkeuken bunnik

Biologisch in Utrecht >>

Alle Puur! uit eten hotspots >>

Reacties