4x duurzaam tuinieren boeken

Nieuws
Naar item

Duurzaam tuinieren boeken? Puur! uit eten ging op zoek. We vonden vier tips. Stuk voor stuk boeken die jou inspireren om je tuin of balkon duurzaam in te richten. Je leest over milieuvriendelijk oplossingen voor een groene tuin. We hebben aan eetbare planten en bloemen gedacht. Ook de luie tuinier zijn we niet vergeten. En tot slot tippen we jou graag hoe je de dieren in jouw tuin helpt. Lees je mee met deze vier duurzaam tuinieren boeken?

4x duurzaam tuinieren tips

1. Duurzaam tuinieren boek

Duurzaam tuinieren boek Shawna Coronado

Het boek Duurzaam tuinieren gaat over breken met de traditionele regels. Zo ontdek je een slimme manier om afval te verminderen door hergebruik en recycling. Kleedt je tuin bijvoorbeeld aan met vondsten uit tweedehands winkels. Hergebruikte spullen kosten vrijwel niks. Een fluitje van een cent. 

Het boek draait echt om het duurzame proces. Van zoeken naar schatten in de buurt en zorgen dat die schatten niet op de stort belanden. Door slimme manieren te bedenken kun je die schatten een nieuwe bestemming geven. Er worden ook interessante onderwerpen aangekaart zoals: eetbare bloemen van kruiden, maak meer eten van keukenrestjes, een moestuin als voortuin. En nog veel meer.  

2. Duurzaam handboek voor de luie tuinier

Duurzaam handboek voor de luie tuinier Loethe Olthuis

in het Duurzaam handboek voor de luie tuinier legt Loethe Olthuis in tien simpele stappen uit dat je met weinig tot geen tuinierervaring je tuin of balkon kan omtoveren naar een privé-reservaat. Je maakt in één klap je leefomgeving groener, duurzamer, schoner en mooier! Ze vertelt hoe je een eettuin of smulbalkon met kruiden, fruit of groente aanlegt. In het boek lees je waarom het juist goed is om een luie tuinier te zijn. ‘Onkruid bestaat niet’ is haar credo, want wilde planten worden pas ‘onkruid’ als je er last van hebt. 

3. Een kleine eetbare tuin met vaste planten

Een kleine eetbare tuin met vaste planten Madelon Oostwoud

Dit boek neemt je mee in de wereld van de eetbare tuin. Ook op een balkon of in een kleine tuin geniet je van lekkers dat je zelf hebt gekweekt. Dit kleurrijke boek biedt volop inspiratie voor ontwerp, aanleg en onderhoud van een kleine eetbare tuin. De vele tips en voorbeelden helpen je op weg naar een mooie tuin met weinig onderhoud. Een kleine eetbare tuin met vaste planten licht meer dan 200 soorten tuinplanten in tekst en beeld uit in een los bijgevoegde lijst. 

4. Hoe help ik de dieren in mijn tuin

boekHoe help ik de dieren in mijn tuin Helen Bostock

Hoe help ik de dieren in mijn tuin is een boek met meer dan 100 handige ideeën om het dierenleven in je tuin te verrijken. Met tips om dieren te helpen die er al zijn. Of die je juist in je tuin wil hebben. In dit boek leer je over goedkope, eenvoudige projecten zoals de bouw van een egelhuisje of een diervriendelijke vijver. 

Wist je dat gezonde egels zich meestal niet overdag vertonen? Maar in de zomer zijn de wijfjes soms in de namiddag of vroege ochtend te zien. Ze zijn dan op zoek naar nestmateriaal. Bij elkaar opgeteld vormen onze voor- en achtertuinen een groot leefgebied voor wilde dieren. Dit boek laat je zien wat jij voor dieren kan doen met je eigen tuin. Zo lever je een bijdrage aan de biodiversiteit in jouw eigen omgeving.  

Duurzaam tuinieren boeken kopen

Dit zijn de vier duurzaam tuinieren boeken voor jou op een rijtje:

Leven zonder afval boek

Loesje afval spreuk duurzaam

In het boek ‘Leven zonder afval’ leer je alles over een minimal waste-lifestyle. Hoe kun je besparen tijdens het boodschappen doen, in het huishouden, op het gebied van persoonlijke verzorging en onderweg? Voedselverspilling is een belangrijk thema. Leven zonder afval gaat veel verder dan eten alleen. Bespaar je bijvoorbeeld al op verpakkingen of verzorgingsproducten?

10x duurzame cadeaus

duurzame cadeaus

Op zoek naar duurzame cadeaus? Wil je iemand een duurzaam én leuk cadeau geven? Puur! uit eten heeft tips voor je op een rijtje gezet.

Vegan kookboeken kopen

Favoriete vegan kookboeken Vegan het kookboek

De laatste jaren zijn er veel vegan kookboeken op de markt gekomen. Dat is natuurlijk niet vreemd. Vegan eten is hip, beter voor de dieren en het klimaat. Wil je – af en toe of altijd – vegan eten? Check dan deze vegan kookboeken tips!

Reacties