3x recepten asperges vegetarisch

Voorgerechten
Naar item

Mmm… asperges! Een van de fijne culinaire verrassingen van het voorjaar is dat je weer kunt genieten van lekkere verse asperges. Witte en groene asperges zijn een ideaal streekproduct want ze zijn in de lente tot eind juni volop verkrijgbaar uit Nederland. 3 Puur! chefs delen graag hun vegetarische recept met groene en witte asperges in de hoofdrol met jou. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wenst, eet je de koningin van de groente als voorgerecht of hoofdgerecht. Het fijne van de groene variant is dat je ze niet hoeft te schillen.

3x recepten met asperges vegetarisch

1. Bruschetta asperges en mozzarella

recept eyserhalte puuruiteten asperges vegetarisch bruschetta

Limburg staat bekend om haar uitstekende asperges. In de winkel van de Eyserhalte vind je ze dan ook volop. Ook schuif je bij de Eyserhalte in het voorjaar aan voor een heerlijke lunch met asperges in de hoofdrol. Het recept bruschetta asperges en mozzarella maak je naar wens met groene en/of witte asperges.

2. Lentesalade met groene asperges

 veldkeuken bunnik recept

Wil je in het voorjaar vooral buiten genieten van lekker eten dat je in een handomdraai bereidt? Dan is deze lentesalade met groene asperges van Puur! restaurant de Veldkeuken de aanrader voor jou. Lekker als voorgerecht of hoofdgerecht, want de grootte van je portie pas je gemakkelijk aan. Ook lekker voor de lunch.

3. Humus Puur! asperges op ‘plantenaarde’

recept asperges gulle waard recept veggie vegetarisch recept groente

Durf jij het aan om deze culinaire creatie van Puur! chef Nel Schellekens na te maken? Hou jij wel van een smakelijke uitdaging, ga dan vooral aan de slag met haar culinaire recept met asperges: ‘Humus Puur! asperges op plantenaarde’.

Bekijk nog veel meer lekkere vegetarische recepten en heerlijke desserts van Puur! chefs >>

Puur! uit eten in Limburg

Herberg De Smidse Epen hotel zuid limburg limburgs heuvelland hotels

Lees ook: 4x biologisch in Limburg >>

Reacties