Vlierbessen panna cotta GEEF Amsterdam

Desserts
Naar item

Dit panna cotta recept is van Marcel den Heijer, voormalig chef bij Puur! restaurant GEEF Amsterdam.

Ingrediënten (6-8 personen)

  • 1 liter room (of kokosmelk, kijk hieronder voor de vegan variant!)
  • 150 gram kristal suiker
  • 5 blaadjes gelatine (of agar-agar)
  • 1 vanillestokje
  • 5 mooie stukken vlierbessenbloesem (groeit in het park in mei /juni; wel zorgen dat de bloemen goed open staan en lekker ruiken)

Bereiding

Doe de room en suiker in een pan en snijd het vanillestokje open in de lengte. Schraap het merg eruit en voeg het merg en het stokje toe aan het mengsel van room en de suiker. Voeg ook de vlierbessenbloesem toe.

Dan dit alles 5 minuten zachtjes laten koken. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water en als dit zacht is uitknijpen en toevoegen bij het hete mengsel. Denk erom: dit mag niet meer op het vuur. Daarna het geheel goed roeren met een garde. Gooi het nog even door een zeef om te zorgen dat er geen klontjes meer in het mengsel zitten.

Vervolgens kun je het mengsel in het servies storten waarin je het wilt serveren, bijvoorbeeld een mooi glas of een leuk kommetje. Dan laten opstijven in de koelkast gedurende 4 tot 5 uur. Erg lekker om te combineren met fruit zoals sinaasappel, aardbeien, peer, frambozen of appel. Maar ik zou zeggen: leef je lekker uit en GEEF het een eigen twist.

Panna cotta recept chef GEEF Amsterdam Marcel den Heijer vegan dessert

Vegan panna cotta recept

Voor een veganistisch recept: vervang de room door kokosmelk en de gelatine door agar-agar. Gebruik voor dit recept 2 gram geconcentreerd agar-agar poeder of 4 gram in reep- of vlokkenvorm.

Meer lekkere desserts van Puur! chefs >>

Reacties (1)

  • 31 januari 2017, 06:20

    Carolina Verhoeven: “Heerlijk en ga ik met zelf geplukte vlierbloemen maken”