Chocoladetaart vegan De Struisvogel

Desserts
Naar item

Chocoladetaart vegan recept

Mmm… wie is er ook gek op chocolade? Deze chocoladetaart is ook nog eens helemaal vegan! Probeer dit lekkere recept van Puur! restaurant De Struisvogel.

Ingrediënten bodem chocoladetaart

• 200 g gedroogde pruimen (zonder pit, in stukken gesneden)
• 100 g rozijnen
• 10 g carob (johannesbrood, te koop bij bio speciaalzaken)
• 100 ml agavesiroop
• 50 g geroosterd zwart sesamzaad
• 50 g amandelen

Ingrediënten vulling chocoladetaart

• 100 g rietsuiker
• 20 ml water
• 500 ml kokosolie op kamertemperatuur
• 500 ml kokosmelk
• 100 ml caramel
• 10 g carob
• 40 g (rauwe) cacao
• beetje zout en evt. een beetje oploskoffie

Bereiding chocoladetaart vegan

Chocoladetaart vegan recept

Bereiding bodem

• Doe alle ingrediënten voor de bodem in de mixer en draai tot alles opgelost is.
• Doe in een taartvorm bakpapier op de bodem en druk alles goed samen.
• Zet de bakvorm koud.

Bereiding vulling

• Kook de suiker en water zacht totdat het caramel is.
• Afblussen met kokosmelk (60 ml).
• Doe alles in de mixer, stort het in de vorm.
• Topping: jn gesneden kastanjes en noten (voorzichtig erop leggen!)
• Zet de taart ongeveer 1,5 tot 2 uur in de koelkast.

Vegan brownies

Vegan brownies avocado recept pure chocolade dessert

Zo maak je deze vegan brownies zelf!

Glutenvrije chocoladetaart

Glutenvrije chocoladetaart glutenvrij chocolade dessert taart

Of probeer het recept van deze glutenvrije chocoladetaart van Puur! hotspot Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.

Reacties